Humor


Veronica


Tandläkarbesöket

Har haft världens ågren över att gå till tandläkaren då jag haft en tandläkare som jag inte alls tycker om eller har förtroende för sedan jag bytte från Katrineholm till Eskilstuna. Har frågat mig själv ett antal gånger om varför jag bytte till Eskilstuna då min tandläkare hemma i Katrineholm verkligen ingav det där förtroendet jag måste ha.

Till min stora lycka fick jag idag en ny tandläkare och han är helt underbar!! Likaså var hans sköterska en riktig klippa och vi skrattade och busade en hel del under min korta visit. Blev hemskickad med ett ”Jag vill inte se dig här förens om 18 månader även om jag vet att du bestämt har velat gå var 12:e månad. Du har så fina tänder gumman så du behöver inte gå så ofta, inte ens var 18:e men vara för att du själv önskat komma oftare så säger jag att det är ok med 18 månader.”  Hur skönt var inte det att få höra?! Jag har inte det vackraste tänderna men vetskapen av att kvalitén på de gaddarna som sitter i munnen är bra får mig att glädjas!

Det enda vi hade lite problem med var korten som de alltid skall ta på tänderna. Högersidan gick perfekt men när det kom till vänstersidan blev bilderna kass. Tror vi tog om dem mellan 12-15 gånger. Herre min jesus så osköna den där grejen är man ska ha i munnen. Vi skrattade dock åt att det blev så dåliga kort och både sköterskan och tandläkaren bad så hemskt mycket om ursäkt över att det gick så illa. Tydligen är det ofta en sida som ofta brukar krångla med den nya tekniken. Nåväl hellre att tekniken krånglar än att man hamnar hos en tandläkare man  helt saknar förtroende åt!

Veronica


Nostalgi och kult!

Fick ett klipp från syrran här om dagen på Facebook på en film som vi som småflickor JÄMT tittade på när vi var hemma hos min farmor och farfar. Frida du borde känna igen de här två klippen du med…

Den första är en film som heter Elfie. Handlar om en tjej som kan vara under vatten.. Jah, låter säkert skumt men så var det i alla fall. Här är ett klipp precis från när filmen startar.

Det andra är en film med Ewok’s som även finns att beskåda i Star Wars. Herre min jesus så söta de små luddiga varelserna är! Detta var/är min favoritscen från filmen med en yngre lite smådum Ewok.
Veronica

 


Veronica goes skinny jeans och shoe-a-holic!

Japp tro det eller ej men nu har även jag fallit för skinny jeans! Hittade ett par jätte läckra på Gina och efter att ha bokstavligt talat krypit runt på golvet för att komma i dem. Syrran övertalade mig sedan att jag och min glasstruts formade kropp kunde ha dem så de fick hoppa ner i påsen hem!

Gick även in på scorett och det var ju MYCKET DUMT! För nu vill jag ha de här skorna!!! De är tusen gånger läckrare i verkligheten än på bild. Jag är ju en sann shoe-a-holic! Livsfarligt med butiker som säljer Tiamo skor... Hittade väl en 5-6 till som också kunnat få följa med i påsen hem men de här var verkligen sann kärlek vid första ögonkastet!

Får se om man orkar kravvla in sig i jeansen igen och ta någon bild...

Förresten hade jag en liten bil incident idag likt den här om dagen. Jag hängde mig på tutan efter att kärringfan i volvon framför uppenbarligen missat vad volvo står för. Herre min jesus!! Inte en bil så långt ögat kunde nå och kärringfan står still i korsningen. Vad är det för fel på en del? Haha, finns det anger management kurser för nya bilförare så är det kanske något jag borde gå på omedelbums innan det blir värre!!

Lite ledsen över att det regnar just nu men hey jag viker mig inte för att kika på Dead By April för lite vatten! Ska bli himla kul o se hur mycket folk de drar.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Veronica


HOME

Ganska nyligen hemkommen från jobbet efter en bra dag och sitter för närvarande, slapp som jag är, med uppknäppta jeans och försöker njuta av livet.


På agendan ikväll står det tvättning vilket inte lockar så där värst mycket om jag ska vara ärlig. Men det sägs ju vara ett nödvändigt ont så lika bra att ta tag i det innan man står där utan kläder! Borde palla mig ner på stan innan de stänger men nej det tar jag i morgon efter jobbet! När syster slutat jobba bär det av till träningslokalen för inskrivning! Ska bli riktigt skönt att komma igång igen och börja röra på fläsket och förhoppningsvis forma till sig lite igen! Ska även testa yoga har jag bestämt mig för här om dagen. Vill tro att det kan vara riktigt skönt för mig och allt som rör om i grytan på insidan.


Annars händer inte så mycket mer idag...


I morgon blir det fönstertvättning och shopping som belöning som planen ser ut nu! Och inte att förglömma... Dead By April!!

Veronica


Trafikvett?!

I morse på väg till jobbet fick jag mer eller mindre spel i bilen. Jag kan själv tycka att jag kör som en kratta men hey jag har ju inte haft mitt körkort så länge så man är väl inte direkt någon F1 förare bakom ratten. Men hur som haver... När man svänger av motorvägen kommer det en 2 + 1 sträcka lämplig för omkörning då svängen är rätt skarp och brant så lastbilar etc kör i ca 50 km/h. Så jag petar ner en växer och gör mig redo för en omkörning.. Vad, VAD och då menar jag verkligen V A D gör kärringen i bilen framför? Jo hon lägger sig i vänster filen och kör i 50 km/h hon med. Någonstans här började jag orda högre och högre för mig själv där i bilen. Ord som "Kärringjävel trampa på gaspedalen". "Flytta på dig", "FICUS jävel ur vägen" och resterande är rätt barnförbjudet... Och där låg hon ända tills vägen gick ihop och puttrade i 50 km/h på en 90 väg... Hur irriterande är inte det?


Jag brukar normalt sett vara en väldigt lugn och sansad liten fröken bakom ratten, lagom framme i den första rondellen så börjar jag asgarva åt mig själv och mitt hoppande och hyttande med näven i bilen. Undrar just hur mötande bilar såg på en när man satt där i lilla rosa och gapade för sig själv? HAHA! Normalt sett är det kanske inte så mycket bättre heller när jag tänker efter, då jag gärna sitter och sjunger för mig själv till och från jobbet när alla tankar ska rensas.


När man väl kommer till jobbet kör Daniel hoppsa steg genom hela korridoren så det är ju rätt svårt att inte fortsätta skratta! Ja, vi är rätt normala på min avdelning!! Om inte annat väldigt duktiga på att ta hand om varandra då det är högt i tak vad gäller humor och omtanke!


Hur har din morgon varit?

Veronica


Torn and Jizz in my pants!

Veronica

Not short just funsize!

Idag hände något som fick mig att skratta och le. Två av mina helt underbara kollegor stod intill varandra och som från ingenstans yttrar sig Daniel "Men Cicci, jag är ju lika lång som dig...fast jag sitter..." Till saken hör väl att Daniel är rätt skapligt lång och Cicci är liten men naggande god! Lyckades fånga en bild på de två goingarna med mobilen.

Ni lyser upp min vardag!Veronica


...

En cancerpinne på den iskalla balkongen och sen sängen!

I morgon är en ny dag!!

Veronica


Slamtömning och sista sucken!

Har idag haft slamtömningskillar på besök på kontoret. Har efter dagens upplevelser varit i stort behov av frisk luft vilket kanske är förståeligt för dem som haft med slamtömning och göra. Fy tusan så illa det luktar!! Detta är något jag aldrig i hela mitt liv skulle klara av att jobba med. En av killarna som utförde jobbet hade rätt kul åt en annan som stod och mer eller mindre hulkade utanför av den fina odör vi under en stund hade inne i byggnaden.


I helgen som kommer är det fullbokat med saker att göra. Och något jag hade glömt.. Det är sista sucken med i alla fall ett band som jag måste gå ner och titta på. Dead By April. Så på fredag kväll blir det en sväng ner till holmen och kika på dem live och hoppas på att Losing You är lika bra live som den är på tv/radio.

Finns två andra band jag tror kan vara lite intressanta att lyssna på.. Crucifid Barbara och Sparzanza. Kan bli kul och dessutom är det gratis.

Veronica

MusicArmin van Buuren Feat Jennifer Rene - Fine Without You


Chicane vs Natasha Bedingfield - Bruised Water (Michael Woods Remix)Veronica


Min dag i Taxinge! (varning för långt inlägg)

Var på väg att sätta mig ner och skriva redan igår kväll när jag klev innanför dörren efter midnatt men insåg ganska snabbt att det förmodligen inte skulle bli något vettigt skrivet!


Nåväl, dagen blev alldeles underbar och vi hade så jäkla kul så det finns inte. Vi är ju ett gäng på jobbet som redan normaltsätt utan aktiviteter har väldigt kul tillsammans! Det började med att alla samlades på kontoret då en del är mammalediga etc för att dricka ett glas vin eller dricka för dem som fick äran att köra. Satte oss i bilarna och åkte mot vårt mål Taxinge, där vi möttes upp av två jätte trevliga killar som skulle ta hand om de två lag vi skulle bli indelade i.


VI tog en promenad på 5-10 minuter ut till det så kallade baslägret för att kasta av oss vår packning, bli indelade i två lag och starta vår 7-kamp. Då det var sagt att det skulle passa så många som möjligt var det mer huvudtänkande aktiviteter än hårt fysiskt krävande uppgifter som dagen bestod av.


Mitt lag började med att gå en bra promenad rakt ut i skogen där vi sedan fick sätta oss ner på ett par stockar framför en stor graffititavla. Uppgiften bestod av att så snabbt som möjligt komma på vilka 14 st ordspråk var. Problemet var att alla ordspråk var skrivna med första bokstaven i ordet. Låter jätte simpelt men det var allt annat än lätt! Här är några exempel (Svaren hittar ni längst ner, fuska inte!)..


1 GÄIGPAS - Gräset Är Inte Grönare På Andra Sidan  

2 DLSIASOMÄPFV

3 FVHV

4 HLEHB

5 SEBFKH

Nästa övning befann sig fortfarande inne i skogen men långt iväg åt ett helt annat håll. Man fick ju helt klart motion under den här dagen med att klättra bland klippor och kullar. Till saken hör att vi hade en halvmeters med i vårat lag som kånkades runt i en barnvagn. Sann laganda när vi alla hjälptes åt även med denna bit! Övningen bestod den här gången av att ta sig mellan ö till ö med hjälp av tre plankor på tid. När jag fick syn på vår plan beståendes av två öar byggda av trä där hela laget skulle upp och hålla i de tre plankorna bestämde jag mig för att ta kommandot då jag visste precis hur vi skulle gå tillväga för att smidigt komma över till den andra ön och få med oss alla plankor utan att trilla i. Detta var nog den övningen som gick smidigast och löstes på snabbast tid i vår grupp. Riktigt kul!Där efter begav vi oss tillbaka till baslägret eller som det också fick heta "Kåthuset" (förklaring kommer senare). Vi skulle bli placerade i ett litet hus precis intill vattnet där det fanns lite bord med olika puzzelbitar på som skulle formas till olika figurer på tid. Vi lyckades lösa alla utom en. Finns det något mer irriterande än när det är så där barnsligt enkelt och man själv inte kunna komma på det? Haha, ja här kom ju den sanna tävlingsmänniskan inom mig fram vill jag lova!


Sen blev det dags för bågskytte där vi fick tre pilar var och skulle komma upp i så höga poäng som möjligt. Tyvärr gick det inte så bra för min del då jag måste ha missuppfattat hela grejen då jag trodde det var längst bort vinner... Vår stackars lagledare fick springa en bra bit ut i skogen för att fånga fatt på alla mina tre pilar som borde ha hamnat på tavlan och ingen annan stans. Resterande i laget presterade ytterst bra resultat!

Dagens mest oseriösa övning blev när vi kom fram till stocken... Ja ni som känner mig vet att jag OM jag kan tolkar allt snuskigt. Går det så ska man är väl mitt motto! Vi hade en gren som jag kommer till lite senare som fick det hela att spåra ur totalt på detta ställe. Övningen gick ut på att få upp hela laget på en stor stock som var bredare i andra änden och balansera in oss alla i olika utmarkerade fack och ha stocken i ett lodrät läge. Detta gick givetvis på tid och den som hade minst touchar i marken. Det började med att en av oss fick hoppa upp och balansera upp stocken och ja det tog ju tid och mycket fult hoppade ur munnen på oss alla. "Får du inte upp den Pernilla?" och "Är den inte tillräckligt styv?" var väl sådana där ständigt återkommande kommentarer. Men till slut lyckades vi och då hade vi dunsat i marken 3 gånger direkt i följd då ren panik utbröt på stocken och alla rörde sig.


Nästsista övningen bestod av att ta sig igenom en mörklagd stuga med ögonbindel på snabbast möjligast tid. Låter säkert jätte simpel men med en labyrint med flera olika val av väg är lättare sagt än gjort. Men efter lite teamwork lyckades vi givetvis komma ut mer eller mindre behållna.


Den sista grenen bestod av att vi skulle lösa diverse ordlekar under tiden vi promenerade mellan de olika grenarna. Vi skulle bland annat få fram namn, städer, länder, fåglar och kryddor. Herre min jesus så man fick leka med ord och tänka. Roligast var det när vi var vid stockarna som jag nämnde lite tidigare. Vi hade då kommit fram till kryddor och ordleken löd "Don Juan brukar sägs vara det". Vi spånade frisk och Jan-Åke var fast besluten i att han kunde detta. Jag hasplade ur mig synonymer som Horny, kåt, rumpa, bröst etc etc och Jan-Åke utropar då glatt "KUMMIN det måste vara kummin!!" Alla brister då ut i asgarv och frågar hur han tänkte. Några sekunder senare skriker vi alla i kör "MUSKOT!!". Och för er som inte riktigt hänger med uttala det mus-kåt så förstår ni hur man skulle göra. Vi har dock fortfarande inte fått en förklaring hur Jan-Åke tänkte..


Några andra ordlekar var följande för er som vill testa era kunskaper


Gissa fågel


Fågel i näsan

SAAB J37

Fågel i kaffet

Hitchcocks varumärke

Serveras vita viner

Mun


Gissa namn


Säger inte nej när man trampar på honom

Honom får man ut det mesta av

Gör det under oväder

Den korta mamman kallas så

Felaktig knop

Får före klippning


Gissa svensk stad eller större ort


Kort byxa

Penningbrygga

Regentflöde

Låt-ort

Våt omfamning

Insektshona

Huvudvåld

Stor böld


Efter att alla grenar var avklarade satte vi oss i det så kallade kåthuset, alltså ett träbyggt hus som ser ut som en kåta, för att samla oss alla och höra hur kul våra ledare haft åt oss och våra minst sagt dumma idéer mellan varven. Där efter blev det dags för lite mat i magen och det bjöds på grillat vildsvin, potatisgratäng, sallad, bröd och två olika såser. Smakade riktigt bra efter att ha hoppat runt och studsat en hel eftermiddag! Där efter serverades fika beståendes av någon bakelse som även den var alldeles underbart god! Hela kåthuset var fyllt med värmeljus för att vi skulle se något och för att få upp stämningen. Vi fick senare en förklaring till varför de kallar det lilla huset för kåthus. Tidigare hade men en riktig kåta men som jag fick det förklarat så hade den blåst iväg i stormen Per och man bestämde sig för att bygga den lite mer stabil. Vid något tillfälle hade någon deltagare ropat ut högt och ljudligt till sitt lag utan att tänka sig för "Vi går till kåthuset!!" och därav dagens namn! Kan tänka mig att man på ett sådant arbete kan få höra mycket kul genom de olika grenarna de erbjuder.

 

Detta var det perfekta stället att få teambuilda på om ni frågar mig och jag rekommenderar det varmt till alla oavsett det gäller att åka dit med företaget eller privat. De har allt från att hänga och dingla i träd, fyrhjuling, ridsporter och mer lugna aktiviteter likt våra. Möjligheten att övernatta i kåtan finns.. Ja vad hade de egentligen inte? För den intresserade så finns mer att läsa här om detta underbara ställe.


     


Svaren


Grafittitavlan

1 Gräset Är Inte Grönare På Andra Sidan

2 Det Lönar Sig Inte Att Springa Om Man Är På Fel Väg

3 Friskt Vågat Hälften Vunnet

4 Här Ligger En Hund Begraven

5 Som En Blixt Från Klar HimmelGissa fågel


Fågel i näsan - Kråka

SAAB J37 - Viggen

Fågel i kaffet - Gök

Hitchcocks varumärke - Skrika

Serveras vita viner - Svala

Mun - Trut


Gissa namn


Säger inte nej när man trampar på honom - Stig

Honom får man ut det mesta av - Max

Gör det under oväder - Oskar

Den korta mamman kallas så - Lillemor

Felaktig knop - Knut

Får före klippning - Ulrika


Gissa svensk stad eller större ort


Kort byxa - Trosa

Penningbrygga - Örebro

Regentflöde - Kungälv

Låt-ort - Visby

Våt omfamning . Kramfors

Insektshona - Malmö

Huvudvåld - Nacka

Stor böld - Varberg

Veronica


Ja nog kunde det allt gå fel...

Vaknade till i morse vid 04.00 innan klockan skulle ringa vid 05.00 och tyckte livet kändes underbart då jag skulle få sova en timme till. Sagt och gjort och ögonen stängdes på nytt för en liten stunds vila till. Låg i sängen och funderade på hur jäkla länge det skulle få vara den där timmen innan klockan ringde för det kändes som evigheter och det var ju kanske inte så konstigt... När jag väl bestämde mig för att titta på mobilen så ser jag att klockan är 06.20. PANIK!!!! 40 minuter att duscha, tvätta håret, föna, platta, sminka mig, packa matlådan, göra frukost, borsta tänderna och allt vad man nu än brukar göra på morgonen... Till råga på allt så skulle jag sammåka med min nya chef.. Jag har nog inte duschat så här snabbt i hela mitt liv så nu vet jag hur man får göra för att en vacker dag kunna bo i hus utan att bli ruinerad!


Jag blev 5 minuter försenad mot tiden vi bestämt dagen innan. Tack och lov är min nya chef en gammal kollega till mig från ett tidigare jobb! Nog för man fick skämmas lite men kändes himla skönt då vi är jämgamla och känner varandra rätt skapligt bra sen flera års arbete sedan tidigare.


Väl på jobbet blir jag ensam och det ringde något hysteriskt på morgonen så allt hamnade bara på hög i hopp om att hinna lösa det och komma ihåg alla detaljer senare under dagen då allt förhoppningsvis blivit lite lugnare. Och tro det eller ej men efter lunchen så har det varit skapligt lugnt och högen har hunnit arbetas bort!


Har även idag fått många värmande ord av kollegor för det arbete jag utför. Man blir ju alldeles tårögd och rörd när det kommer fram i den mängden som det gör! Har lite svårt för komplimanger oavsett vad det gäller då jag själv (tyvärr) ofta anser att jag är värdelös och sämst på allt. Missförstå mig rätt, jag tycker det är jätte kul att få komplimanger men har svårt att ta dem till mig på grund av mitt dåliga självförtroende. Det jag vet är att jag alltid strävar efter att göra rätt ifrån mig även om jag självklart felar jag med ibland. Jag är ju inte mer än människa!


Om en liten, liten stund ska vi packa ihop och åka till Taxinge och ha lite kul och äta lite mer god mat. I och med att det var Stefans sista dag på jobbet idag så var vi iväg och åt lite god mat och fick hembakt ananaspaj och apelsinkladdkaka till eftermiddagsfikat. Frågan är hur man nu ska lyckas få i sig mer mat under kvällen?! Känner mig som en sprängfärdig kossa just nu!


Hoppas ni får en super trevlig helg och har haft en riktigt skön dag!

Veronica


Taxinge

I morgon hoppas jag på en trevlig kväll efter jobbet! Ska till Taxinge på lite teambuilding så vi lär väl hänga där och svajja i träden och kasta yxa. Efteråt blir det god mat och mingel. Och jag slipper köra!! Kan det bli annat än bra? Jag hoppas vädret kommer vara skapligt men som prognoserna ser ut just nu så ser det bra ut.Taxinge 2008


I övrigt vet jag inte riktigt vad som händer i helgen...
 
Veronica


Let the rain fall down!

Let the rain fall down

And wake my dreams

Let it wash away

My sanity

'Cause I wanna feel the thunder

I wanna scream

Let the rain fall down

I'm coming cleanVeronica


Touching and effortless!!Veronica

Internationella Knäppskalle -Dagen!

Jag bryr mig inte om ifall du slickar på fönster,
åker med  en speciell buss eller okontrollerat kissar på dig..Du sprider solsken runt dig, du är helt jävla speciell 

 Om du spenderar varje sekund med att vara uppretad eller arg
och det är en hel minut du aldrig kommer få tillbaka.

Dagens meddelande är:

Livet är kort, bryt reglerna, glöm snabbt, kissa långsamt, älska innerligt, skratta okontrollerbart och ångra aldrig något som fått dig att le.


Veronica

Tisdag kväll

Sitter och blickar ut genom fönstret och låter tankarna få lura lite i bakhuvudet. Lugna favoriter spelas i bakgrunden och ljuset är dämpat.


Jag är så glad över att jag fått träffa så många fantastiska och underbara människor i mitt liv! För tillfället sitter jag och gläds åt alla säljarna på förra jobbet. Skriver ett par rader med favoritsäljaren Hasse över nätet och skrattar åt allt gammalt som hänt. Som en av de få töser som jobbade på detta relativt mansdominerade företag så hade vi mycket kul på säljkonferenserna och under hela projekttiden. Lite lätt utsatt för allt bus och djävulskap men det passar ju fröken löken rätt bra då bus är bland det bästa som finns! Stundvis hade vi det riktigt kämpigt men aldrig långt från skratt.


Nehe nu börjar det väl kanske bli dags att krypa ner i sängen då klockan slagit 23,06. Ska upp kl 05,00 i morgon och försöka vara pigg. Fick en liten fingervisning av kära Åsa att sömn är bra att ha när man är uppe och skuttar så tidigt på morgonen så jag ska nog vara duktig och lyssna.

Veronica


Farbrors nya bil.
I like!!

Veronica


A place where my head can rest!

Känner mig full av adrenalin o har lite svårt att sitta still efter dagen. Så bestämde mig för att "ladda" lite o sen ut på en powerwalk längs med ån och ner i vilsta och runt i skogen. Så skönt för själen och vara i miljö med mycket natur! Så nu hoppas jag att det är uppehåll ett tag till så man slipper komma hem som en nyduschad kanin med afrokrull!

Veronica


Första dagen på jobbet!

Mer än halva dagen på jobbet har passerat... Kändes så bra att kliva innanför dörrarna på jobbet idag och mötas av kramar och vänliga ansikten! Som jag har saknat mitt jobb och mina arbetskollegor!


Aningen senil vad gäller alla inlogg till allt i programmen men allt gav med sig efter en stunds funderande. Nya chefen är på plats idag vilket känns himla kul. En gammal kollega till mig från TC som börjat så nu har jag kanske någon att köra ikapp med till jobbet då han åker samma sträcka.


Inte hade jag heller en massa högar med oavklarade saker som låg och skräpade på mitt skrivbord, vilket kändes riktigt skönt att komma tillbaka till! Ett antal mail var det dock men inget som verkade oöverkomligt att klara av.


Helt enkelt en bra start!


I övrigt känner jag mig lite brydd över tråkigheter som hänt! Mina tankar går idag till en av mina bästa väninnor med familj. Som många av er redan vet så har jag svårt för vårt rättsväsende i Sverige även om det många gånger är bra att ha. Men när det kommer till att bli skyddad när man själv är offer så finns där inget förebyggande system som fungerar. I det här fallet handlar det om den biologiska fadern till ett barn som gjort antydningar om kidnappning vid flera tillfällen. Till saken hör att killen i fråga har sagt upp vårdnaden på eget bevåg, tidigare haft besöksförbud av olika anledningar och dessutom är dömd för grov våldtäkt mm. på sin minderåriga styvdotter. O det här är då utan att gå in på några detaljer..  


Jag skulle kunna fortsätta i evigheter och skriva om det här men känner att det kan bli för öppet och naket. Så jag stannar här och hoppas verkligen på det bästa idag för familjen! Ni finns i mitt hjärta och jag är bara ett samtal bort!

Veronica


Min älskade mor och datorer...

Håller på att kikna av skratt. Min kära mor är ju allt annat än tekniskt lagd! Eftersom jag våldsgästat henne i ett par dagar har jag lånat hennes dator vilket inneburit att jag varit inloggad på min hotmail… Då ändras ju mailadressen och mor min brukar ringa och få panik över att hon inte kan logga in. Jätte svårt att läsa texten strax under om man vill byta användare. Men är det svårt så är det ju!


När man är på besök brukar vi ha lite datorkunskap. Typ om hur man får på och av datorn och sådant där nödvändigt vetande. =)


Så jag tänkte att jag skulle passa på att visa hur man gjorde och efter lite pustande o frustande så tyckte hon att det var bättre om jag ändrade tillbaka till hennes mailadress innan jag åker hem. Så jag bad simpelt om hennes lösenord till hotmail. ”Hotmail?!” svara hon och tittar MYCKET fundersamt på mig. Sedan bläddrar hon frenetiskt genom sin lilla bok med alla grejer vi ”lärt henne” och konstaterar att hon bara har en e-mail. Haha, ja hur ska man inte klara av att skratta åt det? Så nu på kvällskvisten har vi haft en kurs i vad e-mail är för något. O när jag retas med henne så hugger hon bara ifrån o säger skrattandes o retsamt ”vänta du din ungdjävel tills du sitter där gammal o djävlig med dina barn o deras nymodernigheter!” Haha är hon inte söt så säg!!


För er som inte vet så är mina föräldrar av det yngre slaget så min kära mor är bara 21 år äldre än mig. Så hon är ju egentligen inte gammal o gaggig som man kanske kan tro efter att ha läst inlägget. Jag älskar min kära mor av hela mitt hjärta och just på det här viset visar vi vår kärlek till varandra. Genom ”gnabb” och djävulskap som ofta slutar i asgarv.


Veronica

Fredag

Nya IKEA katalogen är på väg hem i folks brevlådor och som den sanna fanatikern jag är så har jag redan bläddrat igenom den på nätet. Alltid lika kul och hitta inspiration ur den tidningen! Smarta lösningar för trånga hem och det jag gillar mest är förmågan till förvaring. Är det något jag har svårt för så är det för mycket plåtter. Som det känts ett bra tag så är nya favoriten vita och gråa ting/nyanser blandat med gröna växter etc. Det skänker mig harmoni och det är precis vad mitt hem måste göra för att jag ska må bra! Mitt hem är min borg!

 

På måndag börjar jobbet igen och idag tillbringas sista dagen på semestern! Har faktiskt längtat tillbaka till jobbet ett tag nu vilket är en helt underbar känsla att få ha! Bilen har gått förvånansvärt bra trotts att den vid start fortfarande nöter på startmotorn om man inte är försiktig. Jag hoppas verkligen att lilla rosa håller ett tag till. Den må inte vara mycket för ögat vad gäller utseende men gillar bilen i alla fall! Verkligen en liten tjejbil på alla sätt och vis. Men visst skulle man få drömma och önska så skulle en liten sportbil med lite fler hästkrafter än vad som finns i min lilla bil vara mer intressant. 

 

Snart är det också lilla Angelinas dop... Tänk vad tiden går fort! Kommer fortfarande ihåg när Nadja berättade att hon och Noak skulle gifta sig och hur vi satt där på jobbet och bläddrade bland massa bröllopstidningar och blev så där lagom tjejig man kan bli. Det var klänningar, skor, ringar och allt vad man kan tänka sig för den perfekta dagen! O när hon sedan berättade den andra stora nyheten med att de inte längre provbakade utan att hon faktiskt hade en bulle i ugnen! STORT!! Är så himla glad för deras skull och det ska bli riktigt kul att få vara med och dela nästa stora dag med dopet av deras vackra lilla dotter!

 

Solen lyser i Katthult o riktigt varmt är det på balkongen! Ska om en liten stund bege mig ut o traska en redig promenad, men för nu tänker jag bara sitta här, luta huvudet bakåt och låta solen göra mig gott!!


”Lycka är god hälsa och ett dåligt minne.” 
Ingrid Bergman

Veronica


23:31 en söndag kväll..

Håller på att bli galen... Kliar som attan över dekolaget/bröstkorgen så jag håller på att bli tokig! Har fått soleksem efter dagens solande i Sundbyholm. Försöker trösta mig själv med att det kunde vart 1000 gånger värre vilket faktiskt är sant! Men lite irriterande är det nog allt.

Funderar över om jag skall åka till Katrineholm på tisdag och stanna där ett tag. Har inte riktigt bestämt mig men det lutar åt att det är precis vad jag behöver få göra ett par dagar. Ta långa promenader, kanske sätta mig på berget och blicka ut över Djulö!?

Tystnaden får mig att bli orolig inombords men det är väl kanske mest jag själv som skrämmer upp mig?! Nu kan jag väl kanske bara tala för mig själv men man hoppas och hoppas på något så innerligt och när det inte riktigt går som man tänkt sig så kan man känna sig rätt liten och tankarna skenar iväg i en takt som går fortare än ljuset. Ibland önskar jag att jag hade en off-knapp till min hjärna och bara fann ro i det som blivit sagt utan att analysera sönder varenda mening.

Jag får det att låta som att hela mitt liv går under o riktigt så är det ju faktiskt inte! Jag har haft ett rent helvete i mitt liv förr o det här är en piss i havet gent emot det. Klart det är jobbigt när allt inte är tipptopp, det tänker jag inte sticka under stolen med! Vet att några vänner som läst bloggen funderat över mina senaste inlägg och till er vill jag säga att jag rider ut stormen så oroa er inte! Behöver bara lite tid att få sortera det som känns inombords o se vad som händer.

Veronica


Tankar...

Har sovit riktigt illa i natt! Kan inte sluta tänka o jag vill inte sluta tänka heller...


Måste dock ha råkat somna någonstans på morgonkvisten då jag skulle kika vad klockan var eller om någon fått för sig att ringa eller messa. Telefonen var TVÄR död vilket förvånade mig då den hade skapligt med batteri igår kväll!? Inga indikationer på varken samtal eller sms vilket kändes skumt.


Har jätte fint väder här i Eskilstuna idag visar 26 grader i skuggan redan så borde väl kanske kasta in mig i duschen och göra mig i ordning för en dag/eftermiddag ute i Sundbyholm.

Veronica


...

Det har hänt så mycket de senaste dagarna och jag vet inte riktigt vad jag vill ta upp... Vill ge ett STORT TACK till Jessica och Anna för våran pratstund om allt mellan himmel och jord! Och inte minst för den trevliga dagen/kvällen med god mat och mys.

Har idag spenderat dagen hos min kära framor eller som vi säger inom familjen oma. En kvinna jag alltid kommer beundra på fler än ett vis. Något fick mig dock att vilja smita idag vilket kändes riktigt hemskt. Min kära framor har blivit dement/senil eller vad man nu än vill kalla det för. Känns rent ut sagt riktigt förjävligt och se henne vara i det skick hon är i idag! När vi satt och åt kom jag på mig själv med att sitta och blunda vid ett tillfälle och minnas tillbaka till den Farmor hon varit innan och det fick mig och känna harmoni i kroppen. Visst livet har sin gång och hon blev ju 82 år idag... Men jag är glad över att hon i alla fall vissa stunder verkade komma ihåg vem man var!

Känner mig lite fundersam över vad som blev sagt igår och över det uteblivna samtalet. På ett sätt förstår jag men en annan del av mig förstår inte alls... 

Ska försöka lägga mig ner och sova och inte sitta uppe hela natten och fundera. Tänkte bjuda på en låt som etsat sig fast i mitt huvud den senaste tiden! 


Saybia - I surrender

Veronica

Stendörren

I morgon bär det av till stendörren för lite solning och badning. Upp o hoppa redan vid kl 05.00 och hoppas på att vädret blir soligt o varmt! Älskar verkligen stendörren då det skänker mig inre harmoni i kroppen. Vad mer kan en liten flicka som jag behöva än saltvatten, klippor, öar, hängbroar o båtar? Ska bli så skönt o ligga på de varma klipporna o höra hur vattnet kluckar.Veronica

Myskväll, tatuering och shopping!

Bakar vad jag hoppas blir världens godaste blåbärspaj. Skall om en någon timme ut till min före detta arbetskollega Camilla med make och barn, syster med barn och bror på en grillkväll med lite kubb. Ska bli riktigt trevligt att ses då vi tyvärr tappat kontakten en del sedan vi blev varslade från våra förra jobb.


I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Kikade i en tatueringstidning i går när syrran och jag var nere på stan och konstaterade att jag gillade motiven med feerna. Har kikat lite på tattoo finder och gillade Tender Mushroom Fairy by Sherm men vill hitta något med en stående kvinna med huvudet lätt lutat bakåt.. Svårt att förklara. En annan som jag tycker är fin är denna.Något annat som kan locka är ett hjärta av något slag precis vid troskanten eller en "ranka" med liljor och krusseduller som går från baksidan av ryggen fram mot  nedre delen av magen. Tyvärr är jag så in i helvetes jävla spruträdd så jag vet inte om jag skulle klara av att tatuera mig!


Har köpt mig en jätte fin lila sjal/halsduk som jag är riktigt kär i och kommer förmodligen att använda den flitigt till hösten om jag känner mig själv rätt.Här om dagarna var jag till Västerås och shoppade en hel del. Lite av de kläder som inhandlades blev följande.

 
 


Veronica

Ny vecka

I morgon är det måndag igen. En måndag som för mig innebär ledighet. Dock kommer fönster killarna tillbaka från sin semester vilket innebär att fönstren här hemma kommer att bytas inom de närmsta dagarna. Ser verkligen fram emot att få nya fina fönster som inte läcker in en massa kall luft på vintern och som dessutom är vinklingsbara vädringsfönster. Med lite tur kommer kanske killen/killarna som skall fixa till vattenskadan i köket under veckan. Känns med andra ord som om det kommer kunna vara fullt ös medvetslös inom de närmsta dagarna.


Måndag innebär också ett nytt avsnitt av PB och Lipstick som är några av mina svagheter vad gäller serier på tv.


Nehe, ut på balkongen och mörda lite fler av mina nya ovälkomna husdjur! Har lyckats skaffa bladlöss på basilikan, gräslöken och dragonen. Tack och lov inga kryp på chilin!

Veronica


Ett sista inlägg för kvällen...

För lite mer än 5 år sedan träffade jag en människa som är den mest fantastiska vän man kan ha! En riktig pärla om ni frågar mig. Vi har haft våra duster eller ja rättare sagt bara en... Men att den killen förstår mig utan och innan är för mig ett mysterium, men något som jag finner oerhört skönt! Så det här inlägget är tillägnat killen som fått mig att räta på ryggen, som alltid funnits där som bollplank, med en axel att gråta ut på eller bara luta sig mot, som alltid lyckas få mig att le och skratta och som har de mest tokiga sakerna för sig när man minst anar!


  

Du är en underbar vän Marcus!!

Pusu ja hali!

Veronica


Inspiration

Har slösurfat lite på kvällen och hittat en gammal sida från en butik jag hittade i Thailand förra året. Den påminner väldigt mycket om IKEA men på något vis med lite mer klass och helt klart mer kvalité. Priserna är humana men tyvärr är det ju en bit till Thailand för att få hem det. Sidan heter i alla fall för den intresserade indexlivingmall.
Garderobskombinationerna i ett helt eget rum i stuk med walk in closet och ni hittar mig i himmelriket! Ja mycket fint finns det och som ni säkert märkt är jag inne i en svart/vit/grå period vad gäller möblemang och detaljer.

Veronica

För oss som hittat kantareller!Crème kantarell


Ingredienser

2 l färska kantareller
2msk smör
2krm salt
1krm svartpeppar
3dl mjök
4dl vispgrädde
3st ägg
3 st äggulor
0.5 tsk salt
1st svartpeppar
1 msk smör till formarna
8 st portionsformar á 1 ½ dl

Garnering

1 st schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 msk persilja hackadTillagning

Den här goda och milda svampcocotten kan lagas i förväg och ljummas inför serveringen, men allra godast är den nygräddad.
1. Sätt ugnen på 150°. Rensa svampen. Fräs den i smöret tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar.
2. Kör hälften av svampen i mixer. Blanda ner mjölk, grädde, ägg och äggulor och kör till en jämn smet. Krydda med salt och peppar.
3. Smörj 8 portionsformar och fyll dem med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min tills de stannat.
4. Fräs schalottenlöken några min i smör. Blanda ner resten av de stekta kantarellerna och persiljan. Fördela svampblandningen på formarna och servera dem ljumma.Kantarellomelett

Ingredienser

5st ägg
0,75 dl vispgrädde
3 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Stuvning

1 l kantareller
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippe persilja, kvistar

Tillagning


25 min + 35 min i ugn
En traditionell rätt som alltid smakar underbart gott. Om du har massor av kantareller är detta ett härligt sätt att slösa dem på. 1. Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggen lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar.
2. Häll omeletten i en smord ugnssäker form.
3. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.
4. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
5. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och matlagningsgrädde. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.
6. Häll stuvningen över omeletten. Garnera med persilja. Servera direkt.

Veronica

Har länge funderat...

Har länge funderat på vilken låt med Michael Jacksson som är den låt som jag gillar mest. Många har skrivit/sagt att det är Dirty Diana och ja den är ju helt klart bra som många av hans andra låtar. Men den som berör mig mest är nog i alla fall Human Nature! Gillar verkligen mystiken i låten och alla kännslor för att inte tala om texten!Veronica

Klassisk sommarkyckling
Ingredienser

4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 vitlöksklyftor
smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 tsk fransk senap
1/2 dl grovhackad gräslök
1/4 gurka
1/2 paket bacon, à 140 g

Gör så här

Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen. Låt den koka under lock ca 10 min. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera till kokt färskpotatis.

Veronica

Nattens tankar

Såra mig heldre med sanningen, än gör mig lycklig med en lögn!

Med det sagt så ska jag platta håret och strax traska genom Eskilstunas gator osminkad o jävlig för en ansiktsmassage!

Veronica

Rank 1 - SymfoVeronica

RSS 2.0