Nagelförstärkning bokad!

Äntligen har jag fått arslet ut vagnen och bokat mig en tid för nagelförstärkning hos Millis! I julas fick jag av min kära syster och mor ett presentkort på nagelförlänging. Tyvärr är mina tippar inte av den bästa kvalitén nu så jag tänkte att jag skulle stärka dem 1-2 gånger innan det blir på tal om en förlängning med fransk manikyr eller något annat snyggt. Eller så fortsätter jag med förstärkningen och sparar ut mina egna då de växer i rätt rask takt.


Ska bli himla kul att få skämma bort sig lite och ta hand om naglarna som jag verkligen inte gjort på ett bra tag! Blev faktiskt förvånad över att hon hade tid så pass omgående som den 9:e. Ringde för länge sedan en annan salong i stan och blev oerhört illa bemött av personen i andra änden av luren som mer eller mindre hånade mig i örat när jag undrandes frågade om de hade en tid till övers inom en månad. Nix dit kommer jag aldrig gå efter hur de betedde sig.
 
Veronica


Cheesecacke på begäran av Nadja!

Cheesecake


12 personer


Botten:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllningen:

  • 800 g philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här:

Smält smöret. krossa kexen fint i en matberedare. Blanda smöret och de krossade kexen. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta. Ställ formen så smeten svalnar. Önskas en hårdare botten förgrädda den istället i ugnen någon minut.

Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret i en bunke. Blanda ner vetemjölet och salt och rör till en slät smet.
Rör ner äggen - ett i taget - så att de blandas ut ordentligt i smeten.

Häll smeten i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar vart efter den svalnar.

Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.


* Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.


Hello stjärt- och benmuskler!

Idag skall det till att  flyttas direkt efter jobbet med fortsättning i morgon bitti. Från högst upp utan hiss till näst högst upp utan hiss. Givetvis två olika kåkar... Sådant borde vara förbjudet! Men jag kan ju glädjas åt att det kommer bränna på precis de ställen där det behöver brännas lite extra. I need som röv muskler!


På lördag kväll bär det av hem till Hanna och PO då hanna fyllt år! GRATTIS GRATTIS!! Och grattis till mig som fick den stora äran av att köra. Hanna, du har väl sett till så ni har bilarna på säkert avstånd så ni slipper smärre skador på dem när jag kommer?!? Haha!


I morse hörde jag en gammal låt som också den satt sig på hjärnan. Jag måste nog vara en riktig musiknörd... Låten vet jag inte om jag verkligen tycker är så bra men texten!! Men här kommer den i alla fall.



John Me - Love Is My Drug



Veronica


Helgmys med syster!

Förra helgen fick min syster den genialiska idén om att vi skulle äta en trerätters och titta på melodifestivalen. Sagt och gjort!


Tomat- och räkbrushetta




Potatisgratäng, baconlindad kycklingfilé med pepparsås och stekta herecuverts och champinjoner


 

Cheesecake toppad med hallon


 


Det tog oss säkert en 30-60 minuter innan vi ens kunde trycka i oss efterrätten som tyvärr inte riktigt var klar i mitten. Maten var så oerhört god så det här kan vi göra om igen oftare!

Veronica


YES YES YES YES YES!!!

Idag togs det ett beslut på årsmötet med föreningen som fick mig att studdsa av glädje och skratta åt det enhälliga svaret. Jag ska få nya fönster!!!!!


Hoppas att det kan bli så snart som redan till hösten för det vore ju så jäkla skönt. Hoppas bara att de behåller fönstren i nederkant på alla balkongdörrar och att det blir sådana tippbara fönster så man slipper det lilla extra vädringsfönstret.

Veronica


Update!

Nu var det alldeles för länge sedan jag uppdaterade bloggen. Har varken tagit mig tid eller lust till det och ja då ska man väl heller inte göra det. Den finns ju till för mig och när jag känner för att skriva av mig om saker som har hänt eller om jag vill visa er något som gläder mig.


Och idag fick jag något från en av mina konsulter som fick mig att le lite mer än vad jag gör andra dagar. De senaste dagarna har känts tunga och de gör de väl till viss del fortfarande men det är just då ord kan ha en väldigt stor inverkan på en. Detta kom idag intrillandes från ingenstans till min inkorg.


" PS. Tänkte på vad du sa om att eventuellt utbilda dig vidare. Jag kan verkligen varmt rekommendera dig att titta lite närmare på det Systemvetenskaplig programmet. Tror att det skulle passa dig utmärkt. Den ger en bra IT-grund att stå på och samtidigt finns det många olika yrken att välja mellan när man har pluggat färdigt. Det är inte alls så många IT-nördar på denna typ av utbildning som man först kan tro! Vi hade bara ett par stycken i vår klass. Så låt inte det avskräcka dig. J Många tjejer var det också.

Bara en liten stillsamma rekommendation..."


Är det inte gulligt så säg!!  Det som gör mig så glad är att jag är rätt duktig på att ranka ner på mig själv och tror ganska så ofta att jag inte räcker till som den jag är. Men hey jag borde kanske lägga om mina värderingar om mig själv och börja lyssa på vad folk i min omgivning säger?! Har fortfarande lite svårt att se mig i skolbänken då jag inte är den vassaste kniven i lådan vad gäller pluggande. Men det kanske är dags att sadla om och testa på något som jag finner intressant? Det tål i alla fall att tänkas på men just nu känns det som ett stort kliv från hotell och restaurang till systemvetare... Ja vem vet man kan ju lyckas också! =)


Kladdat ut nagellack över mer eller mindre hela händerna har jag gjort också. Hello Aceton vart är du när man behöver dig som bäst?


Har en hel del andra roliga saker att berätta men det får komma vart efter jag tar mig tid och ork att uppdatera. För det har ju inte bara varit pest och pina sedan sist jag skrev.


Bjuder er på en låt som satt sig på mitt huvud sen igår. Gillar hans röst skarpt!!




Till dig som läser, ha en super go dag och ta hand om dig!

Veronica


Hur underbar...

...är inte denna reklamen? Helt hysteriskt skön när man får höra honom klämma i för kung och fosterland bakom stängda dörrar. =) Undrar om det är så här man själv låter när man sjunger i duschen?!




Veronica

Tänkvärda ord på fredags eftermiddagen!

Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga

är att man har samma färg på hjärtat.

Isabell, 7 år



Veronica


I ♥ SASH! Feat. Stunt - Raindrops (Encore Une Fois)



Veronica

Hot mot Eskilstuna skola!

Fick ett samtal från R för ett litet tag sedan om att ST:Eskil där hans lillasyster går har blivit utsatta för ett allvarligt hot. Känns rätt overkligt och det är nog först nu ajg inser hur otroligt allvarligt det är oavsett det är ett tomt hot eller inte. Känns overkligt att det händer i lilla Eskilstuna.


Finns en hel drös artiklar att läsa på både Aftonbladet och den lokala tidningen Eskilstuna Kuriren för er som inte redan sett det.

Veronica


Glädje!

På morgonkvisten brukar jag alltid börja med att gå igenom alla mail och finner till min stora glädje ett ifrån en före detta arbetskollega som jag fortfarande håller kontakten med över främst nätet. En kille som jag delat många skratt med och som helt klart innehar samma (om inte värre) sjuka humor som mig! I mailet hade han även dikterat ett speciellt tack till enskilda kollegor (icke kollegor) och där hittade jag mitt namn! Gissa om jag blev glad när jag läste raderna:


Veronica N - Även om du inte jobbar kvar här så skulle de inte funka att INTE skriva med dig här, hur skulle alla grå dagar rulla på utan vår humor?


Det värmde gott i mitt lilla hjärta!


Lycka till i storstan Calleponken! Får komma upp och hälsa på dig och se till så du inte blir någon stockholmsbrat!

Veronica


RSS 2.0