Galet

Jag har under dagen mottagit fler chockerande nyheter! Det senast är en typ som går omkring och ollar hus dagligen. Inga namn nämnda och därmed ingen förglömd.


Idag är det dagen närmst till helg men jag längtar tills nästa helg redan! Antingen är jag helt puckad eller så är jag bara lite småsjuk och saknar en viss person så oerhört mycket att jag inte orkar vänta längre! Lördag is bokad.

Veronica


Akta dig!

Nu skall man tydligen inte bara passa sig själv, nu skall man även passa sina cyklar! Ni får ursäkta mig men jag tycker detta är hysteriskt bisarrt så jag kan inte göra annat än att skratta åt denna artikel.

Veronica


I'm alive!

Helt otroligt nog vart det inga vurpor eller andra saker som kan orsaka skada. Jag är hel, jag lever, solen lyser och jag känner mig så där lagom glad. Nu återstår det bara att se hur länge jag får ha kvar min cykel denna gång. Det vore trevligt om den stod kvar på torget när jag kommer hem från jobbet.


Just ja, fick ett mail under gårdagen om en anställningsintervju som jag glömt att berätta om. Känns helt weird för jag har fått den uppfattningen om att detta är en tjänst som man inte vill ha in mig på... Vet inte riktigt hur jag skall tolka detta. En sida är glad och vill tro på det. En annan sida av mig vill tro att detta enbart är ett sätt att ge mig förhoppningar för att jag skall stanna kvar och inte söka annat. Nåväl det utvisar sig förr eller senare jag går och så får vi helt enkelt se vart det leder.

Veronica


Jungfrutur med cykeln

Japp idag blir det första resan på nya cykeln. Får se hur det går. Har en aning om att det lär vara vingligt var ju trotts allt ett tag sedan man cyklade.


Saknas inlägg efter kl 9 så vet ni att jag inte tog mig till jobbet!!

Veronica


Hur dum får man vara?

Jag gjorde årets (eller ja iaf månadens största tabbe). Som ni alla vet så har det varit löning och då brukar jag oftast samma dag betala mina/våra räkningar. Men av någon anledning fick jag inte tummen ur röven förens idag. Så fram med alla räkningar och så var det bara att gå lös på tangentbordet för att få in alla milslånga ocr-nummer. Cirka en minut efter att jag klickat på godkänn alla betalningar inser jag att det var en jävla massa pengar för en månad som inte innehåller så mycket räkningar... Spanar då givetvis på vad fan det var som kostade så mycket. Vad händer?! Joo i stället för att betala 215:- i mobilräkning så trycker jag dit med 2115:-. Här skall de inte nålas nej nej här i min familj är vi givmilda av oss!


För er som jobbar på kundtjänster eller har haft kontakt med dem vet nu hur snabbt det går att få tag på dem...*muttrar och mummlar en lång fin ramsa* Skall nog gå och trösta mig med lite Gossip Girl innan det hoppar fula grodor ur munnen på mig!

Veronica


Kan inte låta bli att le?

Varje gång ett mail kommer från min leverantör som jag har kontakt med så skriver han alltid:

"Hallo Vroni!" Kan inte låta bli att tycka att det är lite sött och avslappnat. För er som inte vet eller inte redan listat ut det så är Vroni smeknamn för Veronica i Tyskland.


Tänk så små saker som får en att stanna upp och dra på smilbanden för en stund!

Veronica


Veckans sämsta dag...

....men en helt ok start på dagen för det. Tisdagar är hos många kända som värsta dagen på en vecka för oss arbetande människor. Mångas tankegång lyder enligt nedan:

  • Måndag - Första jobbdagen på veckan, inte så kul men trotts det har man haft ledighet så känns rätt ok.
  • Tisdag - Andra jobbdagen på veckan och hela 3 dagars jobb kvar innan helg. Kollegorna har vaknat till liv efter måndagens koma och frågor om jobb haglar in.
  • Onsdag - Yeees halva veckan har gått och så är det ju lillördag också.
  • Torsdag - En dag kvar av arbetsveckan. Man sliter och står i lite extra för att dagen skall gå i hopp om att det skall vara fredag om 5 minuter.
  • Fredag - Dagen går aningens segt för det skall ju vara fredag eftermiddag och hemgång helst innan jobbet startat. Men det känns trotts detta bra i kroppen, det är ju fredag och snart hemgång!!!
  • Lördag - Paltkoma i soffan eller fortfarande på partyhumör. Vi tjejer har en förmåga av att shoppa dessa dagar..?!?
  • Söndag - Känns aningen trist för det är ju måndag dagen efter... Går ofta åt till att göra hemmasysslor så som att tvätta, städa och diska. Resterande dag spenderas ofta framför TV i raklång ställning i soffan med tillhörande kudde och myspläd.

Hade möte på morgonen som fick mig att bli mer glad inombords då det kändes som man tog till sig det jag hade att säga och fick även ett par fina mail som muntrade upp en. Vädret är inte någe vidare men va fan i morgon är en annan dag ock så kanske solen lyser och man kan ta en promenad på lunchen utan att bli krullig i huvet.


Nu är det dags för matlåda. Blir en pastagratäng med taco smak. Ingen gormet middag precis men har nog inte kommit i fas med det där och laga mat till en person utan att det blir mat till en hel arme.

Veronica


Dagens goda gärning

Då har man gjort dagens goda gärning. Tog en promenad med mina två kollegor Nadja och Birgitta. Då Birgitta jobbat här i flera år kan hon alla bra promenadvägar i trakten så hon tog med oss på en riktig rundtur bland grus och skog. Känner mig pigg och glad i kroppen vilket känns super. Så det får bli fler promenader på lunchen framöver. Dock var det lite blåsigt så det känns som öronen håller på att trilla av en just nu men det ger sig så småningom.


Ikväll blir det nog mer träning på gymmet och så blir det väl gamla vanliga svängen med att laga matlåda. Vad skall ni själva hitta på till kvällen?

Veronica


Lördag

Totalt värdelös har jag varit på att skriva i bloggen under en längre period. Skärpning! Igår tog jag mig en promenad till solariet i blåsten. Stundvis blåste det så pass mycket att det var svårt att andas. Väl framme vid solariet insåg jag att det även blåst så mycket att det såg ut som jag gått vild med kam och hårspray i huvet som en galning.


Idag skiner solen viket känns riktigt bra. Energin flödar i kroppen och en stark längtan efter sommaren sprider sig i hela kroppen. En känsla jag hoppas stannar kvar länge då jag känt mig negativ och inåtvänd under en period vilket kanske genomskådats i mina inlägg. Nu ska den glada positiva Veronica fram igen. En sk vårstädning av mig själv.


Idag vet jag inte vad som händer men det blir säkert bra. Till kvällen blir det väl Melodifestivalen och där efter en rulle.

Veronica


Hemma från jobbet!

Japp sitter hemma och fnular lite på allt och inget. Är super glad för att Nadja fått ett nytt jobb och man verkligen ser hur det lyser i hennes ögon av glädje! Nu hoppas jag bara nr två skall få sin plats och få ett svar.


Idag blir det till att åka hem till pappa och gratta hans sambo som fyller år idag. Är rätt trött i kroppen och skulle helst ligga kvar hemma i soffan och titta på en bra rulle. Men behöver nog sätta mig ner rätt snart och skriva ihop ett utbildnings material till en jobbarkompis tills i morgon. Skall ha en utbildning i hur man skapar upp projekt, KO, IO och individer. Spännande spännande! Kanske blir det en avlastning och större förståelse i mitt jobb men det återstår att se.


Har nämnt tidigare att jag köpt en cykel här om dagen. Kom hem och insåg att det var tomt med luft i bakdäcket... Hämtade en pump och pumpade allt jag kunde. Det hände inte ett skit med bakdäcket så fick för mig att pumpen vi hade inte fungerade någe bra. Bad Robert köpa hem en riktig cykelpump dagen där på och testade på nytt igen att pumpa upp backdäcket. Det var nog mer luft i mig än i det där jävla backdäcket innan jag gav upp. Ringde till butiken jag köpt cykeln ifrån och hörde hur de hanterar sådana ärenden. Slutade med att vi åkte till butiken och hade då fått info om att de skulle byta backdäcket om 2 dagar. Men tji fick jag för han som hade han om den avdelningen hade varit så gullig att han sprungit runt i butiken och hittat en precis lika dan cykel och ställt undan den till mig. Så nu har jag en ny lika dan pärla med luft i både fram och bakdäck.


Nehe nu blir det till att skriva lite utbildningsmaterial.

Veronica


Soppan är slut rörd

Nu har min soppa fått ett slut vilket känns skönt. Kommer bli kvar där jag är tills efter sommaren som det ser ut nu. På ett sätt är jag lättad men en annan sida av mig känner sig lite besvärad över att det skall behöva vara så himla komplicerat för folk att vara ärliga och raka på sak. Vem mår bättre av att få en massa förhoppningar av saker som de ändå är helt säkra på inte kommer att ske? Ibland är det så man får skämmas å andras vägar. Nåväl jag skall vara glad att jag har ett jobb att gå till, det är mer än många andra har.


Är även glad över att det hitintills gått så bra som det gjort för två andra som jag håller alla tummar och tår korsade för.


På den privata fronten är det dock lite av en soppa men det är en annan lång historia. Syster fyllde år igår vilket firades hemma hos henne. Så stort grattis på henne i efterskott här i bloggen. Blir lika förvånad varje år hon fyller, hon kommer nog alltid att vara den där lilla Mikaela i mina ögon avsett hur många år som går.

Veronica


Veronica rör om lite mer i grytan

Jag skulle nog ha blivit kock trotts allt... Skämt åt sido. Idag var jag på intervju och det kändes väl helt ok. Dock är jag lite kluven till en massa annat som rör sig kring jobb. Min fd "chef" kom och pratade med mig idag och frågade hur det hade gått och var väl lite smått oroad och berömde min riktiga chef för att han intog en sorts "faders gestalt" som han själv sa när vi satt och diskuterade jobb. Min fd "chef" vart genast glad och pratade om att sända tackkort och blommogram till honom. Lite kul är det hela men fan det tar på krafterna när man inte vet ut eller in kring vad som kommer att hända. Ibland önskar man att man var tankeläsare och kunde se in i framtiden. Man kanske skulle skaffa sig en spåkula och se vad man går för?!? Hahaha.


Igår köpte jag mig en cykel. Vart en skit fin vit/silvrig sak med ett blommotiv på ramen som helt klart föll mig i smaken rent designmässigt. Dock vet jag inte om det är punka på bakdäcket då det är helt tomt på luft och vi hittade ingen cykelpump när vi kom hem. Men med min tur så lär det knappast vara någon som pyst ventilen så man bara kan pumpa upp skiten.


Veronica

Veronica rör om i grytan

Japp, och nu talar vi inte om matlagning utan om soppan med jobb. Jag är kluven, JÄTTE kluven. Men på ett eller annat vis så kommer det att lösa sig till det bästa det vet jag. Även om jag skall behöva blunda och tänka på Nadja iförd en kanindräkt och en särskild flagga i handen! Man kan ju inte bli mer knäpp än man redan är så att säga.

Veronica


Måndag förmiddag

Då är man tillbaka på jobbet igen och försöker komma ikapp så gott man kan. Helgen var skön och relativt slapp. Hade mor min på besök och kikade på melodifestivalen och svullade tacos, smörgåstårta och kladdkaka med glass. Tro det eller ej men det gick i en hel del i denna kropp, dock såg jag ut som en smällfet ko och mådde nog så där lagom illa.


Söndagen spenderade vi i Västerås och var nog större delen av resan på cykel jakt. Har starkt börjat fundera på att bannlysa Biltema då de ALDRIG har deras cyklar till hands. Detta är 3:e om inte 4:e gången jag är där och försöker få tag på en cykel och de har "problem med leveranserna". Sist fick även veta att de inte alls fått in cykeln och skulle inte få det heller trotts att de gått ut med den i tidningen. Det kan man helt klart kalla falsk marknadsföring. Ja ä int bitter ja int!


Köpte mig dock ett nytt bäddsätt på IKEA och kompletterade med en tallrik som gått ut ur sortiment och hade en bart en kvar. Så vart tro det eller ej en billig sväng på IKEA. Slutade på ca 170:-.

image166


Veronica

Bröllopskläningar från Garamaj

Köpte här om veckan tidningen BröllopsGuiden när vi var och handlade. Slog upp tidningen och han nog inte mer än bläddra 10 sidor då ett uppslag från Garamaj visas. Självklart blev jag helt såld i de klänningar jag såg så nu lär jag väl gå och tjata på stackars Robert att jag vill gifta mig och gud vet allt som snurrade genom mitt huvud när jag bläddrade genom tidningen.


Har ni vägarna förbi sidan kan ni ju spana in klänningarna nedan. Min första kärlek vart helt klart klänningen som heter Emilia. Några andra som också föll mig i smaken var Evirgo, Ebrusole, Britania och  Ebony. Detta är helt klart en mycket kvinnlig design på bröllopsklänningar!

Veronica


Fredag

Idag har varit en minst sagt udda dag. Fick minst sagt nog idag av pressen och stressen på jobbet så efter en del peptalk från Nadja så gick jag in och pratade med min chef och sa att det fick vara bra nu. Det går inte att klara arbetet ensam om man skall hålla det flytande. Fick även ur mig lite annat som tynger mig så man skulle diskutera min förlängning och så skulle man se till att rekrytera en till person som skall hjälpa mig.


Fick även ett samtal från Nina som jag skall träffa på tisdag för en intervju. Får se hur det går men det visar sig. Dock kan jag känna mig lite kluven då jag inte vet vart något av dessa två jobb kommer att leda men jag har ju som sagt va lite tid att få fundera på vad som är bäst om det blir så att man blir erbjuden det andra jobbet och vad nu än nuvarande jobb kommer att erbjuda.


På hemma fronten är det lugnt. Började kvällen med lite mat från Spicy Hot och strax där efter intogs en bit kladdkaka med glass och nötter. Håller även på att tvätta 4 maskiner tvätt men insåg att alla torkrum var upptagna av mina kära grannar så om ca 15 minuter skall jag försöka hitta på en nödlösning på detta problem utan att hela vårt hem förvandlas till torkställning.


Mor min är på besök över helgen vilket känns skönt. Har varit lite "kivigt" mellan oss pga småsaker vilket vi dock redde ut igår. I kväll blir hon hos lillasyster men i morgon skall de komma över till oss. Antar att det blir Melodifestivalen men nått gott i magen. Ansiktsmasker finns kvar då det ej fanns tid sedan lillasyster var här förra helgen så det kan ju kanske vara nått att satsa på!?


Skulle även behöva en ny cykel och denna gången tänker jag inte lägga några större slantar på det i och med att mina blir snodda efter bara någon vecka. Hittade en billig på Biltema som jag tänkte satsa på. 1999:- vilket jag kan tycka är ett helt ok pris.

image165


♥ Veronica

I blame it on you!

När man är lite så där nere på sin andra hälft så får man ju ett sådant där shoppingbegär så det skriker ända ner i lilltån... Och därför tänker jag skylla detta inlägg på Elli som hon kallar sig och mer känd med sin blogg ellinorak.

image163

Jag vill ha denna i svart och turkost!!!

Veronica

Lilllördag

Då är ribban satt för dagen. Första koppen varm choklad är drucken och det känns som det kan blir fler idag.


image161


Känns skönt att solen lyser idag då blir det lite lättar att hantera dagen. Skall nog ta en promenad runt huset idag och bara suga in en massa energi!


Tack Frida, Jessie, Marcus och Pinki för samtalen igår. Är lite lätt ur balans och ni livade helt klart upp min kväll genom att bara finnas där!

image162


Veronica

Et sidste kysAtt jag är svag för musik som innehåller piano och fiol är inte särskilt många som vet... Så att denna låt med Nik og Jay skulle sätta sig i huvudet är jag inte ett dugg förvånad över. Första låten jag hörde med dem var En dag tilbage som också är oerhört bra.

Veronica


Måndags kaos

Måndags morgonen började väl kanske inte allt för bra. Började med att jag fick flytta från min plats vilket egentlige var tänkt redan förra veckan iom att det kommer en ny tjej som börjar nu på fredag. Så packar mitt pick och pack och beger mig till mitt nya kontor. Lagom när jag hunnit ställa i ordning allt blir jag tillsagd att flytta mina grejer ytterligare en gång tillbaka till ursprungsplatsen. Detta pga att en annan kollega som varit sjukskriven dyker upp mer eller mindre oanmält och skall vara tillbaka på heltid och skall ha det kontoret. I och med att det är lite platsbrist här vet man ej vart man skall göra av mig efter torsdagen då både den "sjukskrivne" kollegan och den nya kollega är på plats. Jobba hemifrån kanske?


Lite skrattretande är det vilket även J och C tyckte när vi pratade om detta. Nåväl nu tänker jag inte ägna mer tid åt detta då blir jag ju bara mer knäpp än jag redan är.


Till Melodifestivalen... Vad hände egentligen? Allt som kunde gå fel gick fel. Visst jag hade nog tippat på att Amy skulle ha gått vidare på ett eller annat vis. Men hur F kunde man rösta fram herr oldie? Om melodifestivalen skall fortlöpa på detta vis då lägger jag nog ner detta helt. Att Sverige ligger bland de sämsta låtarna i Europa tycker jag inte är ett dugg förvånande. Resterande länder verkar iaf ha förstått att vi har bytt årtionde och melodifestivalen inte längre är schlager.

Veronica


Planer för helgen

På lördag är det dags för första kval delen av Melodifestivalen 2008. Om jag inte missförstått Robert så skall vi åka ut till våra bästa vänner PO och Hanna vilket mer eller mindre är tradition vid det här laget! Eller vad säger ni? Jag vet nog allt att ni läser. =)

På söndag blir det svullarsöndag med lillasyster. Tänkte äta och dricka gott försöka hinna med en ansiktsmask med tillhörande fotbad och film. Var lillasyster som insisterade då hon tycker att vi träffas allt för sällan trotts att vi bor så nära. Kan nog bara instämma.

Av någon anledning har både jag och Robert blivit totalt urkass på att umgås med folk som finns ?nära till hands?. Både med familjen och bekanta. Det är ju inte så att vi inte uppskattar deras närvaro eller så. Tror bara båda hamnat i en ond cirkel där vi tröttat ut oss själva med jobb och renovering. Nu börjar det dock avta och soffan får nog snart skavsår av allt liggande i den.

Nu blir det en sväng till lillasyster som tjatar om att jag skall komma ner och färga håret då vi inte han det igår när hon klippte mig. För det är ju så jobbigt att bli pillad i håret menar jag?

Vad skall ni hitta på till helgen?

Veronica

En tanke till min vän

Idag vill jag skänka en tanke till en gammal vän, kollega och chef. En människa jag för evigt kommer att vara tacksam över att ha lärt känna. Jag vill sända henne en tanke idag då hon nyligen varit med om en tragisk bortgång.  

R.I.P
Torgny Vernersson

image160

Veronica

Senaste veckorna i bilder

                                           

1-3 Hotellrummet i Tallin
4-6 Badrummet
7
Maten från en av de större köpcentrumen
8
Hotellet från utsidan
9
Mina nya väskor från Tallin
10-11
Mina nya smycken från Wedins
12
Min nya halsduk från Newyorker i Tallin

Veronica

Onsdag

Började skriva på hur resan till Tallin varit men började inse igår att det fick vara. Vart på tok för långt så jag gav upp den idén. Bilder han jag inte uppdatera igår då jag skrivit en ansökan till en tjänst här på jobbet. Så vi får se vad som händer och sker kring den biten. De jag haft lite problem med på jobbet och jag hade en diskussion angående att de inom 2-3 veckor kommer att få ta över orderändringar om jag ej får information om att min anställning kommer att bli förlängd här. Gissa om de fick skräck i ögonen... Jaja nu är alla väl informerade och sitter bara och väntar på att få veta om jag får gå eller om jag blir kvar.


Har börjat sakna sol och värme något enormt mycket. Man kan väl säga att pool avdelningen på hotellet i Tallin gav en mersmak för sommaren. Förstår inte folk som säger att de vill ha vinter  och än mindre dem som vill ha höst och vår när det i princip bara är regn och rusk. Det vore jäkligt skönt om det vart en riktig sommar i år utifall man inte skulle komma iväg utomlands i år heller.


Väntar med spänning på att få veta hur det kommer att gå för Robert som också sökt ett nytt jobb. Skall på intervju i morgon och är lite lätt nervös men vem är inte det när det nalkas utfrågningar och en ny tjänst som man vill ha?! Tror denna tjänst skulle passa honom utmärkt och att den också kommer att utveckla honom som så väl företaget. Så håller alla mina tummar på att det skall gå vägen.


På hemma fronten skulle vi behöva tvätta fönstren men vill inte påstå att det är särskilt lockande. Är du sugen får du mer än gärna komma över! Renoveringen får stå stilla ett tag så vi kan fokusera lite mer på oss vilket känns skönt.

Veronica


Back home

Japp då är man tillbaka på hemma plan igen. Marken känns fortfarande gungig efter båtturen. Dock måste jag nog få säga att resan hem gick bättre än resan till Tallin. Men det var nog för att jag var så stissig över allt som skrivit och sagts kring storm etc etc. Är fortfarande för trött och seg för att orka lägga upp bilder eller skriva något längre utlägg kring resa. Spanar in i morgon igen och ger er ett längre utdrag om vår Tallin resa. Hoppas ni andra haft en toppen helg!

Veronica


Mc Donalds reklamNär man loggar in och skall lyssna på nätradio på Radioseven så brukar det alltid vara en liten reklamsnutt innan musiken hoppar igång. Gissa om jag skrattade när jag hörde denna. Utan ljud är detta inget att lyssna på. Så här känner jag mig VARJE morgon!

Nehe nu skall det packas och städas lite innan det är dags för matlagning och bussresa.

Veronica

RSS 2.0