Cheesecacke på begäran av Nadja!
Cheesecake
12 personer
Botten:
- 12 digestivekex
- 75 g smör
Fyllningen:
- 800 g philadelphiaost
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 4 ägg
Gör så här:
Smält smöret. krossa kexen fint i en matberedare. Blanda smöret och de krossade kexen. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta. Ställ formen så smeten svalnar. Önskas en hårdare botten förgrädda den istället i ugnen någon minut.
Värm ugnen till 175 grader.
Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret i en bunke. Blanda ner vetemjölet och salt och rör till en slät smet.
Rör ner äggen - ett i taget - så att de blandas ut ordentligt i smeten.
Häll smeten i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar vart efter den svalnar.
Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.
* Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.
Men de står ju inte om hallonen! =)) Tog du bara hallon + socker och mosade? Gelatin blad gör ju de hela lite bättre kan jag tänka mig hihi