Paket på posten

Nu vill jag bara hem för dagen. Fick ett sms nyss om att jag har ett paket och hämta ut på "posten".



Veronica

70-års kalas och galen mor

I helgen har jag varit i Katrineholm för att kalasa för min lilla morfar som fyller 70-år i morgon. Så vi hade sett till att samla alla "bärpinkare" som morfar så fint kallar oss i familjen. Sist vi alla sågs var nog någon gång för ca 10år sedan. Känns lustigt att säga så men vår släkt är inte så duktiga på att träffas vilket man kanske kan förstå när man läser att det var ca 10 år sedan sist...


Nåväl mycket skulle fixas och donas innan det var dags för lillgubben att komma. Det skulle ordnas mat, tårtor, dukning, blommor mm. Mamma och moster sprang som yra hönor åt höger och vänster innan vi lyckades organisera oss. Jag, moster, Nina och Cecilia fick i uppgift att åka och plocka lite sommarblommor och ställa på borden för att få lite myskänsla i lokalen som vi lånat. Lite lätt disorienterade trotts att vi alla bott i stan i fler år fick vi för oss att åka ut en bit från stan för att plocka blommor och hamnade på en väg som inte kan vara alldeles för gammal då ingen av oss inte en Cecilia som bor i stan kände till den. Vi hoppade runt bland högt gräs och buskar för att hitta de finaste blommorna och borstade av oss så fort vi kom ut på vägen då vi alla är livrädda för att få fästingar. Kan tänka mig att folk som åkte förbi måste ha trott att vi var lite knäppa när vi hoppa runt som idioter på vägen och i dikena. Dumma som vi är tog det oss 20 min innan vi insåg att det kan ju finnas orm i dikena... Det tog ungefär 5 minuter efter det till att jag såg en halvmeter äcklig orm slingra i gräskanten där min moster nyss stått och plockat blommor. Då vi är lite så där hariga allesammans bestämde vi oss för att blommorna vi plockat fick vara nog och åkte tillbaka för att hjälpa till med det andra som skulle ordnas.


När alla samlades var det nästan frågelek för att känna igen alla då folk vuxit upp sedan sist man såg dem. Min äldsta kusin hade hunnit med att skaffa sig fyra söner varav den minsta var 3 månader gammal. Behöver jag säga att de alla var riktiga charmtroll? De skulle dricka kaffe och äta kaka mellan varven då de sprang och lekte kull. Kvällen sprang förbi rätt fort men det verkade som alla var nöjda och belåtna när vi sa hejdå. Morfar var nog mest nöjd då han fått en privatlektion för att flyga av sina barn. Vi barnbarn pikade med presentkort på kläder, vilket var till mormors stora förtjusning då de fått slänga en massa av hans kläder på sista tiden.  


Sen var det dags för hemfärd för mig och lillasyster så mammiluttan och moster bestämde sig för att skjutsa hem oss. Vi hoppad in i skruttibangbang för att starta resan hem. Vi skulle bara göra ett liiitet liiitet stopp vid macken för att fylla på med bensin och pumpa däcken. För er som känner min mamma kommer nästa del av historien inte som en chock... Tyvärr fick jag inte lägga upp det jag filmade på YouTube för mamma! Ni vet min mamma gillar musik och hon hade just köpt sig en skiva med massa gamla rocklåtar så lagom när vi parkerat intill slangen för luft krämar mamma på med "I want to rock" och försvinner ut sjungandes. Rätt vad det är hoppar hon upp från framdäcket och snurrar luftslangen vid skrevet likt "helikoptern" och sjunger "I wan't to rock..." Hon hopar sedan vidare juckandes som en galning och headbangar mot backdäcket. Vid det här laget låg min moster i baksätet och kved av skratt. Och som den sanna nöt min mor är så fortsätter detta givetvis hela vägen runt bilen tills hon får syn på en bil som rundar hörnet som visar sig vara en av hennes stamkunder. Ja roligare morsa får man nog leta efter! Resterande del av bilresan gick i falsett av samtliga resenärer i bilen.


Så i det stora hela har helgen varit riktigt skön då den bjudit på en hel del skratt. Man kan summera den med "släkten är värst", vilket jag givetvis säger med glimten i ögat!

Veronica


Den lilla svarta!




Varför har jag inte tänkt på Debenhams tidigare? Jag älskar den här klänningen och inte var det särskilt dyr heller. Ca 550:- Ge mig nu!! Undrar om de har den i Stockholm...

Skulle inte bli så ledsen om jag fick tag på någon av dessa heller. Den första skulle jag dock byta ut bandet till ett vitt brett sidenband då det vart för mycket lull lull med rosetten.



                                               


Veronica

 

Glömsk!

Just ja jag har ju glömt att berätta att jag fått min första körlektion inbokad nu i veckan. Fick förslag om att köra nu på fredag kl 06.30. Behöver jag säga att det inte lockade särskilt mycket? Så det blev tisdag nästa vecka. Så för er alla som känner av osäkerhet när jag är i trafiken vill jag varna er att eftermiddagen bör hållas inomhus. Dock är det nog bara parkeringar eller någon annan öppen yta som gäller för min del men man ska ju aldrig säga aldrig. Jag kanske slår min lärare med häpnad med mina köregenskaper och får lov att åka ut på vägarna.


Veronica


Pepparkakor igen fast inte samma som igår!

Här om veckan kom en kollega in i vårat iskalla konferensrum och sa "Hejdå nu sticker jag på semester.....till Turkiet!" Och så fick vi det där nöjdhetssmilet som är en fin pik på "ni kan sitta här i kylan." Idag dök han förbi på kontoret och är då såklart brunare än en pepparkaka. Under vår konversation dyker en annan kollega upp och säger med irriterad röst "Ska ni ha med er den där brune fan också?" Ganska snabbt där efter utbrister hon i skratt för att avslöja sin avundsjuka på pepparkaksfärgen han fått.


Ja nog fasiken är vi som inte fått någon sol på jobbet bra avundsjuka som sitter här inne i kylan. Tack o lov är det inte särskilt många plusgrader här hemma i Sverige ännu så man behöver inte planera klädvalet så det passar iskallt kontor och aphett uteväder när man ska hem.

Veronica


När det är tomt

Hittade inget annat i kylen förutom ett paket mjölk, en del lök och andra oätbara saker. Vi behöver verkligen prioritera att åka och handla idag! Men när både jag och Robert prioriterar jobbet blir det ju tyvärr tomt i kylskåpet fort.

Så det fick bli pepparkakor och fetaost, hur bra är det egentligen?

  

Behöver jag ens säga att jag skäms över mig själv? Jag är hungrig som ett as och äter pepparkakor och fetaost i brist på annat. Ja inte blir det någe beach 2008 av det här inte!

Veronica


Charterresor, here we come!

Sitter och dagdrömmer om charterresor på jobbet. Var ner till Resia igår efter jobbet för att få några exempel på roliga resmål och eventuella kostnader. Världens gulligaste tjej stod bakom disken och svarade på mina frågor så henne blir det med all säkerhet vi bokar resa med. Jag fick med mig fem förslag hem. 3 resmål kring medelhavet/svarta havet, en resa med utgångspunkt Barcelona i 3 nätter och 8 nätter på kryssning i medelhavet med massa olika destinationer i olika länder samt en resa till Miami togs fram. Fick även med mig lite kataloger hem från olika arrangörer som vi stoppade näsan i hemma i hopp om att hitta det perfekta resmålet för oss.


Robert fastnade för Fig Tree bay  och jag kan ju tycka att det inte såg helt fel ut på bilderna. Eller vad säger ni?


 
  

Ayia Napa såg inte heller så tokigt ut men där är ju nackdelen med alla unga människor som är ute efter att supa skallen i små små bitar och leka porrklubb över allt. Jag vet inte riktigt om det är vad jag vill spendera min semester med... Men sen är det många som säger att Ayia Napa trotts det är helt ok för barnfamiljer etc etc. Antar att det gäller att vara på rätt plats bara?! Någon som varit där och kan ge mer info? Eller rent av känner någon som vart där och har lite skvaller?






Zakynthos var också ett remsål vi önskade åka till men tyvärr verkar det  vara slutsålt redan. Visst det finns några äckligt billiga lägenhetshotell men nej jag vill ha mer än det av min resa trotts att man inte är så ofta på hotellrummet. Men bilderna där är även de lockande!


  



Vi är som sagt va ute efter att hitta ett resmål för avkoppling, sol, bad, shopping och en och annan utflykt. En typisk charter med andra ord. Fast vi skippar det där med rundvandringar, guidade turer på museum m.m.

Veronica


Se upp för...

Japp nu är det bäst för er att ni ser upp för mig på gatorna. Har för en liten stund sedan klivit innanför dörren efter att ha övningskört för förta gången på väldigt väldigt länge! Var helt säker på att det skulle bli en katastrof körning. Ok visst det gick inte felfritt heller men långt långt ifrån så illa som jag trott. Jag är väl inte någon rallyförare heller men va fasiken jag lyckades till o med backa upp för en backe! Den du!! För er som inte känner mig så bra så kan jag tala om att backar är min värsta mardröm som ger mig ångest av bara tanken på dem. Så att ha backat upp för en kändes som ett ENORMT kliv.




Nu ska jag bara se till så körskolan ser till att fixa mina körtider då de råkat lägga min lapp i deras privata väska bland räkningar etc etc... Önskade tider för körning med skolan redan nästa vecka men det kan jag nog glömma med tanke på misstaget som skett. Nåväl det kommer väl förhoppningsvis ett papper med inbokade tider i nästa vecka.


Teorin då... Ja den går det nog ganska så bra med om jag får säga det själv. Har mer eller mindre läst igenom teoriboken redan. Tror det var en 5-10 sidor kvar om jag inte mins fel. Har hittat lite sidor på nätet där man kan testa sina kunskaper heeeelt gratis. Bland annat på  körkortonline som jag tyckte var en super sida för att se vart man står och vad man behöver läsa på lite mer om.

Veronica


Dagens låt Guru Josh Project - Infinity 2008





Veronica

Tillbaka i tiden...




Texten kanske inte stämmer in på dagen (än så länge..) men den får mig helt klart att tänka tillbaka i tiden. Till dagar när man var ett par år yngre och man var på disco. För er som inte vet vad det är för låt så är det Ice MC - It's a rainy day.


Veronica

UnderBar Nattklubb

Jag blir så glad över att se de framsteg som händer nere i Magaluf. Som några av er vet så har en av mina bättre killkompisar öppnat en nattklubb i just Magaluf. Blev skapligt paff när han berättade detta för mig och har sedan den dagen hållt mina tummar för att allt ska gå bra för hans/deras del. De har nu slagit upp sina portar för vad jag hoppas är en av deras bättre livserfarenheter de varit med om!

Så om ni skulle ha svängarna förbi Mallorca i sommar så sväng in på UnderBar Nattklubb och hälsa på världens bästa Marcus och gänget!





Veronica

Jag ger upp!!!

Nu orkar jag inte jobba mer för idag! Jag kastar in handduken och kastar mig i sängen för att falla in i vad jag hoppas blir min skönaste och tyngsta sömn någonsin!


Över och ut!



P.S. jag har inte bestämt mig för vilken klänning jag ska beställa efter. Super tack till er som lämnat ett spår av era åsikterl!

Veronica


Veronica ♥ Milk Inc. - Forever



Veronica

Hjälp med klänning...

        

Jag hade tänkt mig den sista från start men så hittade jag idag givetvis mer kul. De resterande klänningarna har jag sett på tradera men har känt mig lite tveksam att köpa vida dem och har därför tvekat. Så nu till dilemmat... Vilken? De är ju så söta alla men jag kan ju bara ha en. Vilken skulle du ha valt?

Veronica

Är det bara jag som kräks på fotbollen?

Jag Kräks bokstavligen av all fotboll som sänds på TV'n! Det spelar ingen roll vilket lag det är som spelar eller hur snygga en del av fotbollsspelarna är... Nej usch med fotbollen, ska se om jag hittar någon kul klänning att köpa till bröllopet. Jag har hittat en på nätet och det blir nog den men vi får se.

Veronica


Ny mobil

Då min jobbtelefon inte velat fungera som den ska på länge så gick jag in och pratade med dem som tillhandahåller datorer och telefoner. Slutade med att jag fick en ny telefon en Sony Ericsson K530i. Dock vet jag inte om det är telefonen i sig eller simkortet som är problemet men det lär vi väl bli varse om inom kort!



Veronica

Say hello to my new friend



Veronica

Helgen

Har haft en jätte skön helg. Har lyckats få med mig Robert till Sundbyholm redan två gånger i år vilket gläder mig. Dock är han lite lätt röd på bröst och axlar då han har extremt lätt för att bränna sig där. Men är verkligen SÅ glad över att han följde med då han vet hur mycket det betyder för min del. Träffade på Noak och Nadja den ena dagen en snabbis innan de skulle fara in till stan på studentfirande, de andra dagarna låg vi själva och pratade strunt.


I lördags hade vi grillkväll med svärföräldrarna och Roberts lillasyster. Vart årets första färskpotatis (rostad i ugnen) som vart succé hos alla. Till det vart det köttfärsbiffar, karré, innanlårs filé, sallad, oliver, tzatziki och en annan kall sås.


Har även hunnit köpa en massa blommor till balkongen så den livas upp lite. En liten kruka på bordet med lite murgröna och sen skall jag bara hitta lite grus och fixa den stora blomlådan med ett fint arrangemang blommor.






Veronica

Teorilektionen

Var ju nere på körskolan i går på en sådan där lärarledd teorikurs. Kom in mitt i en kurs men det spelar ju ingen större roll då man kan gå dem om och om igen plus att de är upplagda så att man kan komma in när man vill.  Nåväl, nervös som satan var jag för jag känner mig ju minst lika hoppfull som resterande åldersgrupper men samtidigt nervös inför att vara "tanten" i gruppen.


Kliver in bland en massa 16-18 åringar och får verkligen tokångest men bestämmer mig för att inte skämmas. För vad har jag egentligen att skämmas för? Så typiskt mig det där! Ser till min stora lättnad en äldre dam i 45-50 års åldern och tänker "yeees jag är inte äldst!" Lallade igenom kursen och var lite lätt besviken då jag förväntat mig att den skulle vara mer intensiv och med lite mer go. Vart irriterad på de yngre som hade mobiler som ringde till och från och de svarade mitt under utbildningen. Så jäkla respektlöst!


Har nog dock bestämt mig för att strunta i teorilektionerna med lärare. Tror att jag har mer att hämta genom att läsa själv i körkortsboken och fippla med datortesterna på bilskolan. Den här gången känner jag lite go i mig själv. För första gången sedan jag börjat övningsköra känner jag att detta är något jag verkligen vill just nu.

image278


Veronica

Drinkar

En varm ledig sommardag är det riktigt gott med en riktigt iskall drink. Har på senare tid börjat gilla Caipirinah riktigt mycket. Finns sådana där påsar att köpa i affären som är lätta att blanda ut. Sen är det väl aldrig fel med en Vanilla Sky heller... Satt och surfade runt lite på nätet och hitta en del skoj drinkar.

image271   image272   image273      image275


image274   image277   image276


Veronica

Chris Decay - Shining



¢¾ Veronica

Wish me luck!

Skall strax pack ihop och bege mig ner på stan. Ska till bilskolan och planera upp tid för körlektioner samt teorin. Ska kl 18.30 ha min första lärarledda teorilektion och det känns minst sagt läskigt då det känns som en annan kommer vara en bra bit äldre än de andra. Tänk att man ens tycker att det är pinsamt!


Jaja nu bär det av! Det får bära eller brista!

Veronica


RSS 2.0