Morgonen började minst sagt bra!

Klev in på kontoret och sa hej till de kollegor som var på plats. Får tillbaka ett "vi pratade nyss om dig då ***** insåg att du har namnsdag idag. Grattis!" Hade själv glömt bort det men vet att jag tittade på almanackan i förra veckan och såg att jag hade namnsdag inom kort.


Han inte mer än starta igång datorn och hittar ett mail från en av mina kontakter från en av våra leverantörer.


" GOD morgon Veronika,


GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN"


Ok en lite lätt felstavning på namnet men det är heeeeeelt ok med mig! Han är verkligen en klippa och har han en riktigt bra dag då är det Vroni som gäller. Hahaha!

Veronica


Udda ring!

Kan inte låta bli att tycka att denna ringen är lite så där fulsnygg. Skulle nog aldrig själv köpa den då den inte är tidlös enligt mig. Men något med den lockar min blick. Man vill kalla den för ett vikingasmycke av modell vigselring. Den innehåller över 100 diamanter. Priset törs jag inte nämna!

image269

Veronica


Åhhh sommar!!

Japp 30 grader visar termometrarna i stan. Jag är mer än överlycklig, nu åker kjolen eller bikinin på för en sväng på balkongen. I'm in heaven!




Veronica

Äntligen fixat!

Igår var jag nere på bilskolan och skrev in mig. Känner mig så där lagom stolt över mig själv då jag håller på att klättra över det där höga berget som jag tragglat med i flera år utan att egentligen ha lagt någon energi på det. Så på tisdagar framöver kommer jag att sitta med på lärarledda teorilektioner. Lite stort är det! Men känns samtidigt rätt larvigt att man känner så då man är 24 år och borde ha fixat körkortet för länge, länge sen. Bättre sent än aldrig?



image268


Tack för alla lyckoönskningar!

Veronica

Helgen

I helgen var jag, syrran och Robert och flyttade mamma i Katrineholm. Jesus vad hon har saker! Men måste säga att jag vart mäkta imponerad över hur mycket bättre det såg ut i nya lyan med de tapeter hon valt. Vart jätte sugen själv på de som satt i hallen. Men nu har hon lite att bita i då hon har lite för mycket saker för att få plats i nya lyan.

                                       

När jag ändå var i stan så passade jag på att träffa Madde. Var väl sagt att vi skulle träffa hela familjen men tyvärr vart det så sent så hennes barn hade bett om att få gå och lägga sig tidigare. Så det blev en promenad med Madde hennes dvärgpinscher och amstaff. Såg riktigt kul ut när den där lille fan hoppa på tre ben och gick intill den stora "stygga" amstaff hanen. Men de går bra ihop och där är det lillsessan som bestämmer! Riktigt kul att träffa Madde igen då hon verkligen är en person jag beundrar och tycker om enormt mycket. Det är bara så synd att vi träffas så sällan men förhoppningsvis kommer vi att träffas om bara någon vecka igen då hon skall skriva upp här i stan!

Veronica


Perfekt för en solig kväll!

När jag gick hem igår från bussen så gick jag förbi en av de nya matställena längs gatan med alla uteställen och serveringar. Såg då en riktigt inbjudande uteservering som jag gillade skarpt. Fastnade dock för de stora silvriga pelarna. Vem skulle inte vilja sitta här och ta en bit mat och nått gott att dricka?


image267

Veronica


Min födelsedag!

Som några av er vet var det min dag i onsdags att bli ett år äldre. Fick besök av större delen av min familj. Började med att jag kom hem tidigare från jobbet då jag haft lite panik över att det såg ut som crap hemma när jag åkte på morgonen. Robert hade lovat att fixa till allt men i och med att jag kom hem tidigare så han jag börja städa. När han sedan kom hem hade han med sig en GIGANTISK smörgåstårta och var väl både glad och besviken på att jag var hemma då han menade på att han inte hunnit köpa blommor ännu. Inte mig emot då jag vart glad över att han lovat att fixa hemma och tagit eget initiativ om att köpa en tårta till lilla mig!


Min pappa och syster var först att trilla in om man bortser från mig och Robert. Syrran höll i ett stort paket och rätt vad det var tog hon sats och sprang emot mig skrikandes "AKTA DET ÄR ÖMTÅLIGT" och kastar ett paket mot mig. Vart fasiken livrädd men märkte när jag fångade paketet att det inte riktigt stod rätt till då paketet var lätt som en fjäder när jag fångade det. Vad det var i paketet berättar jag lite längre ner. Pappa sträckte över en bukett med blommor och komiskt nog var det en bukett med de blommorna jag anser vara min nya favoritblomma sedan en tid tillbaka.


image263

Sen kom svärmor med paket och blommor. Det roliga här är att det är en bukett med samma blommor som min far just köpt fast i annan färg och med lite andra blommor. Vet dock inte vad blomman heter men nedan är båda buketterna i samma vas. (Behöver jag säga att jag har dåligt med vaser för snittblommor av modell högre?)


image265


Till det mystiska paketet då... När jag skulle öppna det sitter min far och syster och fnissar i soffan spända på att få se min min när jag ser vad det är i paketet. Nu i efterhand kan jag förstå att det ville se min min. Väl öppet så hittar jag ett pressentkort på x-antal kronor för en startkurs till körkort. Gissa om jag fattade piken och skrattade när jag insåg vad de ville ha sagt med detta.


image266


Jag är alltså 24-år och saknar körkort. Inte för att jag kör illa och har fått göra om det om och om igen. Utan jag har helt saknat motivation och inte insett hur bra det är för mig att ha ett körkort. Jag har ju övningskört till och från sedan man fick ta sitt första lämp. Jag har snart avverkat två stycket då mitt går ut i februari nästa år så det är väl kanske dags att boka upp för skrivning och allt pronto, då har jag ett mål att se fram emot. Som den envisa människa jag är så är det nog bäst att ha ett mål för att ta sig över detta med att fixa körkort.

Veronica


För jag har världens bästa sambo!

I och med att det förmodligen kommer att bli en lång dag på jobbet idag så har han lovat att han ska hjälpa mig med att plocka undan hemma och köra en sväng med dammsugaren. Som om det inte var nog så ringde han och berättade att han köpt en smörgåstårta till lilla mig.

Vid lunch ringde han igen och tyvärr satt jag upptagen i telefonmöte och kunde inte svara men han ville bara ringa och fråga om vi inte skulle åka iväg på lunch tillsammans.


Jag känner mig verkligen som en liten prinsessa idag! Men jag tror att det är tillåtet att känna så på min dag...

Veronica


Idag fyller jag tant!

Japp idag är det min dag att bli ett år äldre, grattis på mig!

                        image262

Veronica


Före-/efter bilder

Som några av er redan vet så köpte jag och sambon ett litet projekt för drygt 1½ år sedan som vi håller på att totalrenoverar. I dagsläget är det väl i princip badrum och kök som vi inte är helt nöjda med. Köket fungerar väl egentligen men det är inte så som vi vill ha det men badrummet är i större behov av renovering än köket. Bilder på köket hittar ni i detta inlägg.


Nåväl jag har börjat skriva en del med Elin och även hon verkar ha intresse av heminredning precis som jag. Vi diskuterade om vita fondtapeter och då slog det mig att jag inte lagt upp några bilder efter renoveringen som jag utlovat för evigheter sedan. Så jag tar tillfälle i akt och publicerar de få förebilderna och de nytagna efterbilderna.

                                  


Veronica


Sommar + IKEA

Det sägs att sommaren kommer att komma inom kort och det vore ju lite kul att ha en badhandduk som är lite somrig. Hittade tre på IKEA som jag fastnade för. Kostar endast 59kr/st.



     


 

Tror jag fastnade för den första mest då den kändes extra somrig. Vilken hade du valt?



♥ Veronica


Gårdagens spela sönderlåt

Paul Van Dyk - Crush


 

Veronica

Lördag

Då Robert lämnat mig för egna "äventyr" i helgen så tänkte jag passa på att utnyttja den väl och umgås med min älskade lillasyster. Hennes planer är att supa storasyster under bordet och gå ut och dansa. Men först blir det lite matlagning hemma hos mig. Det blir nog lite kycklingfilé, potatisklyftor i ugnen, rostade rotgrönsaker, sallad med bla ärtskidor och lite tzatziki.


image242


I går fick jag ett mess från lillasyster där hon ville färga och klippa mig inför min födelsedag nästa vecka. Så passade på att smita ner en sväng direkt efter jobbet. Då syster länge länge pratat om att hon vill klippa lugg på mig så var jag ju tvungen att se hur verkligheten såg ut bakom den där hemskt långa luggen idag. Hon brukar nämligen kamma fram den och stå och titta så där underligt på mig ett tag innan hon fortsätter att tjata.


image241


Tyvärr vart det ingen lugg men jag vill nog påstå att det är liiite frestande. Men shh säg inget till lillasyster för då klipper hon lugg nästa gång det är dags.

Veronica


Jag har syndat....

image240


♥ Veronica

Mer spela sönder musik

Manian - Hold Me Tonight (Rob Mayth Disney Edit)

 


Veronica

Mina dagar framöver...

Nu blir det jobbsnack igen.. Eller ja i alla fall delvis. Jag hat konstaterat att det ser lagom hektiskt ut framöver...


  • Fredag: Möte med förmarknad, möte med projektgruppen, försöka hinna med de sista orderändringarna som går att göra i nuvarande system.
  • Lördag: Hinna mysa en stund med Robert innan han dissar mig, shoppa med lillasyster, ev utgång med lillasyster.
  • Söndag: Ok det var kanske en lite slappare dag men det beror väl kanske också på hur man mår. En stund i tvättstugan blir det väl i alla fall och kanske tvättning av fönster om jag orkar.
  • Måndag: Utbildning från 10.30 tills hemgång.
  • Tisdag: Utbildning hela dagen.
  • Onsdag: Utbildning halva dagen, försöka hinna med de sista ändringarna i nya systemet, fylla år...
  • Torsdag: Försöka bli klok av det nya systemet, försöka få bort ett skåp i köket.
  • Fredag: Fortsätta bli klok av det nya systemet och åka till Katrineholm, försöka få bort ett skåp i köket reservdag och försöka hitta en bra lösning på vart vi ska få el ifrån.
  • Lördag: Flytta mamma heeeeeela dagen lång och hoppas på att vi hinner koppla in TV'n så vi kan se melodifestivalen.
  • Söndag: Flytta det sista av mamma och konka hem el diskmaskin.


    Veronica

ZzZzzz

I natt har jag sovit som en gris. Åhh vad jag älskar när det regnar och man får sova! Annars får det gärna vara sol och 30 grader varmt!

image239


Veronica

Nedräkning

Först idag insåg jag att det fasiken inte är långt kvar tills jag fyller. Så för första gången på länge har jag haft noll koll badboll på tidsuppfattningen Idag är det på pricken en vecka till min 24-års dag. Nedräkningen har börjat!


image238


Veronica

Problem

Så där då var det andra gången man släckte ner systemen hos oss. Eller ja andra gången är inte helt klar ännu men när som kommer även Internet att släckas ner. Man känner sig lagom rastlös när man pillar navel alldeles för länge vill jag lova. Det är i de lägena man önskar att man hade pappers arbete så man kunde jobba trotts att datorn ligger nere med Internet och diverse program.


Precis när jag skulle posta detta inlägg slocknade då självfallet allt...

Veronica



 


Update

Var och spanade på dynor till balkongmöblerna i går och hittade ett par fina dynor från Rusta för 199:-. De fanns i en mörkare variant av röd, ljusgrått, mörkgrått och blått. De röda var klart snyggast ihop med möblerna men tvekade då jag inte riktigt gillar rött och husfasaden är lätt persikofärgad. De mörkgråa var lite mer min färg men såg tråkigt ut mot möblerna. Tror även jag och Robert fastnat för dynorna som syntes på bilden i det tidigare inlägget med utemöblerna.


   


Var även och handlade lite grann och när vi kom hem och hade packat upp allt slog det både mig och Robert att vi börjat handla en hel del frukt på sista tiden. Under en lång period har vi varit riktigt dåliga på att äta frukt och grönsaker. Så det kändes bra när vi satt och spanade på våran gröna frukt.


image233


Här om dagen var jag en sväng på Tuna Park då jag var tvungen att byta storlek på skorna jag köpt. Passade på att smita in i diverse affärer då Robert ändå låg hemma och spana på F1. Hittade en jätte söt turkos minikjol som blir perfekt att ha en solig sommardag.


image232


Veronica

Jag har blivit utmanad!

Jag antog utmaningen av Nadja och här kommer svaren:


3 namn jag går under : Veronica, Hjärtat (Robert) och Onka (Lillasyster som fortfarande inte lärt sig mitt namn).
3 saker som skrämmer mig: Ensamhet, döden och läkare.

3 saker jag har på mig: Jeans, svart brottarlinne och pumps.

3 sanningar: Är envis, har hårfobi och avskyr folk som tror sig vara bättre än andra.

3 saker jag verkligen vill ha: En fast tjänst, evig lycka och minst en dag med de gamla kollegorna.

3 personer jag utmanar: JessieBjörn & Fig

Veronica


Nya balkongmöblerna

Helgen som var åkte vi och bästa vännerna till Västerås för att shoppa lite på IKEA, Nisses och diverse andra affärer. Så det vart inköp av ett par nya balkongmöbler från Nisses. Enda bordet som gick att få i större modell som ändå inte var för stort för balkongen. Det som gjorde mig glad var att bordet i hopfällt läge var 110cm och det i utfällt läge var det 140cm vilket betyder att vi kan ha bordet utfällt när man får gäster men med viss "dra in rumpan risk" då det bara är någon decimeter kvar till räcket.


image230


image231


Nästa "problem" är bara att hitta ett par dynor som vi vill ha som inte kostar skjortan. Gillar dynorna på bilden men var från start inställd på svarta eller gröna dynor. De måste även vara lite tjockare så man inte får träsmak i baken. Har du tips får du mer än gärna höra av dig!

Veronica


Shopping

Igår skulle jag ner på stan och fixa lite inför Ålands resan som är i morgon med jobbet. Skulle köpa skavsårsplåster då jag köpt ett par nya skor som jag trodde att jag skulle hinna få innan resan. Sen skulle jag ha en ny flaska med schampo då den jag har hemma är slut. Skulle kika på någon ny outfit inför resan då det alltid är klädbrist i ens garderob. Vad gjorde jag? Visst jag hoppade in på Axelssons (vilket är en affär där jag sällan hittar något) och hittade en klänning som finns i vitt, beigt och puderrosa. Fick givetvis testa den rosa då det var den enda i storlek XS som fanns kvar.




Hittade även ett par skor som jag testade och föll för direkt. Vart dock lite osäker på om skon var något för liten och ville testa en storlek större som tyvärr inte fanns inne i stan. Så de la undan ett par åt mig utanför stan så ska förhoppningsvis testa dem på lunchen annars blir det under em. Så nu hoppas jag att jag kommer hem med ett par nya skor.

image227      image228


Veronica

Solig start på dagen

Idag skiner solen och termometern stod på 13 grader när jag åkte hemifrån till jobbet.. Känns som det kan bli en fin dag idag. Så "nya" solbrillorna är på.

image226

Veronica


Ingen vidare start på morgonen

Nej det kan jag väl inte påstå att jag haft! Vaknade med träningsvärk från midjan och neråt., vilket jag o andra sidan haft sedan i fredags... Kom till jobbet och insåg att jag  glömt datorn hemma i hallen. Ca 30 min senare fick den privat taxi hela vägen till jobbet av en sambo som inte var allt för glad på mig då han vart sen till jobbet pga mig. För en liten stund sedan flyttade jag och Nadja på oss in i ett av konferensrummen för att sitta avskilt för upplärning och jaa vad händer? Jag får starta om datorn för den har hängt sig på vägen till lokalen! Som om detta inte skulle vara nog så har jag sedan glömt lösenordet till min dator så fick hänga över axeln på Nadja.

Veronica


RSS 2.0