Midnatt

Sitter uppe och lyssnar på gamla låtar från tidigt 90-tal och låter tankarna flyga iväg. Lusläser en och annan blogg i brist på annat att göra. Läste mig till att det är dags att ställa om till sommartid idag och det var väl tur att man läste det annars hade jag missat det helt.


Jaja, sängen lockar väl rätt skapligt nu! Men innan jag stänger ner dumburken så tänkte jag bjuda på en av de låtarna som berör mig allra mest trotts att det var 16-17 år sedan jag hörde den för första gången.


Metallica - Nothing Else Matters



Veronica

Shopping och tidsfördriv av en lördag

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så var det dags för lite shopping i helgen. Var så inställd på att hitta massa kläder men som vanligt när den känslan infinner sig så brukar det sluta i en tom påse. Roligt nog vart det inte så denna gången även om det var långt ifrån vad jag hoppas hitta.


Det blev en svart längre långärmad tröja från Cubus av alla ställen!? Två sjalar en svart och en gul. Sen fick jag ett par solbrillor från Stadium av Robert. Skojade med honom tidigare under veckan att han minsann skulle vara min sugar daddy resten av denna månad. Så helt lottlös var jag inte efter dagen. Men jag saknar fortfarande ett par rediga pumps med rätt storlek på klacken. Varför skall alla vara ca 2-5 cm? Jag vill ha mer!


image189


Väl hemma från stan vart det lite matlagning då jag missat att äta frulle. Så slängde ihop lite potatis, champinjoner och morötter i ugnen tillsammans med lite salt, grovkornig svartpeppar, mejram och virgin olja. Till det blev det marinerad kycklingfilé med tzatziki.


Passade även på att titta på filmen Superbad. Tvekade när jag fick se trailern för filmen men efter Nadjas kommentarer om filmen kändes det ändå som att den förtjänade en chans. För er som inte har någon humor som helst eller för er som inte gillar sex skämt så avråder jag er STARKT från att titta på denna film. Själv gillade jag den skarpt och har under en längre tid hoppats på att få se en bra komedi efter alla skräckisar.



image188


Veronica

En ny klocka kanske?

image186
image187
♥ Veronica

Fredag eftermiddag

Börjar känna mig hungrig men det kanske inte är så konstigt då min frukost och lunch bestod av två riktigt onyttiga vita ost frallor med smör, rökt kalkon, ost och en bit gurka. Jätte bra frulle och lunch... Verkligen! Har dock ett grönt Granny Smith äpple i väskan men risken är att jag får ont i magen då det är så mycket syra i dem.


image184


Blir nog hemgång om inte allt för länge. Skall bli rätt skönt. Som det ser ut nu så kommer det inte heller att vara någe helgarbete vilket är till min stora lycka. Känner för att shoppa i helgen eller i alla fall en dag. Behöver lite nya kläder som inte är för små, för stora, urtvättade, gamla, trasiga ja listan kan nog göras lång. Ett par höga pumpsliknande skor är jag också ute efter eller ett par högre kilklacks balerinor vore inte helt fel. Har dock inte hittat några i Eskilstuna men tänkte jag skulle ge sko affären Jarmeus en chans då de har lite "udda" märken på deras skor. Bland annat har de Donna Girl, 1 to 3 etc etc. Men vi får se jag kommer säkert komma hem med tom påse.

Veronica


I går kväll

I Brist på saker att göra under gårdags kvällen fastnade vi på kanal 6 som sände American Pie 2. Tänk så fort man kan glömma hur kul en film är. Satt verkligen och skrattade från djupet av mitt hjärta. Gillar verkligen denna råa sex humor som det verkligen är i dessa filmer!



image183


Veronica

Tidigt på jobbet

Brukar sällan vara på jobbet kl 7 på morgonen och det fick jag också höra från de få som knata in på jobbet efter mig. Första kollegan Camilla som håller koll på mig när det gäller allt frågade mig om jag hade panik inför det projekt vi startat för att få koll på lagret.. Nästa kollega Jimmy frågade vem som skrämt upp mig så tidigt. Som inte det skulle vara nog så kom en av våra konsulter hit skapligt tidigt och frågade mig på fullaste allvar "Har du sovit här i natt?".


Orsaken till min tidiga morgon.... Nadja! Haha nej fy det var elakt. Har ju faktiskt gått upp på eget bevåg och sagt att jag skall åka med.

Veronica


Biggest looser

Japp idag var det tänkt att jag skulle åka till Kungsör för att träffa ett par gamla arbetskollegor efter jobbet. Som vanligt blir det aldrig som man tänker sig och därför blir det en lång dag på jobbet. Så nu får vi planera om besöket ytterligare en gång men det skall nog kanske gå bättre då? Eller vad säger ni?


Har även fått en "redig utskällning" idag av två personer. Båda påpekade mitt alldeles "underbara" sätt att vara just nu. Är rätt negativ som det ser ut just nu. Finns mycket bakom det och jag försöker verkligen tänka positivt men just nu går det bara inte. Nåväl det sades även en massa andra fina saker som värmde. Så TACK till er som försöker muntra upp mig och få mig på bättre tankar.

Veronica


Driftstopp

Japp nu på morgonen har vi driftstopp i vårt system. Lite trist med tanke på den press min avdelning har på sig fram till den sista mars. Men så småningom släpper väl det också och då är det fullt ös medvetslös som gäller!


Till dess tänker jag sitta och glutta ut genom fönstret och lapa sol så länge jag kan.

Veronica


Ny säsong

För en vecka sedan under reklampausen för Gossip Girl  så fick jag syn på att Prison Break kommer att starta sändas igen nästa måndag. Bokstavligen jublade av glädje när jag fick se detta på reklamen. Gnuggade mig i ögonen en par gånger för att verkligen se att jag såg rätt!


image182


Nu hoppas jag bara på att det är mer än 4 avsnitt som sänds denna gång!

Veronica


Glad påsk!

Ska nog försöka att inte sitta så mycket framför dumburken under påsken utan försöka aktivera mig på andra vis. Blir förmodligen middag hemma hos svärmor på lördag vilket alltid brukar vara trevligt.

Något annat är inte direkt bestämt. Blir väl till att städa och tvätta lite och bara ta det lugnt. Är rätt skönt att inte ha en massa måsten men visst är det trevligt att träffa folk etc etc. Vi får väl hoppas på att vädret bättrar på sig lite. Förmiddagen såg ljus ut med sol och lite värme men sen kom molnen. Nåväl allt som inte är regn är ju toppen!

image181

Ska ni hitta på något särskilt under påsken?

Veronica


När man inte har lust att gå hem

Efter jobbet idag så hade jag sådant sug för att gå en sväng nere på stan så sagt och gjort hoppade jag av bussen vid stan och sprang igenom lite affärer. Ville ha ett par skor och ja egentligen allt... Men i och med att mina favorit skor gått sönder så var det nog mest skor som var ett måste. Hittade ett par jätte söta balerina skor med kilklack på Din Sko. Det enda negativa med dem är att de har för låg klack. Tänkte jag skulle testa dem med lite kläder och gillas det inte så får man väl lämna tillbaka dem.

Veronica


Efter jobbet

Efter jobbet väntar ännu ett träningspass i hopp om en fastare kropp tills beach 2008 inträffar. Var väl egentligen menat att det skulle hända redan i går men det slutade med en hemma kväll i soffan framför tv'n då både jag och R var helt slut i kroppen. Men med lite nya tag idag så skall det förhoppningsvis bli ett givande pass!


Behöver se upp med alla dessa påskägg som börjar dyka upp från höger och vänster på jobbet. Socker är inte bra i stora mängder och särskilt inte när man försöker slimma sig till sommaren

 i sista stund. Men det ser bra goda ut när de står där fyllda med massa choklad. Det får nog bli hårdhandskarna på, frågan är bara hur länge jag lyckas!

Veronica


Lyx fredag

Idag kör jag en lyx fredag. Sitter på jobbet med årets första ask gubbar och smaskar. Trodde inte mina ögon när jag hittade en ask igår i affären. Så tog fram min bubbe näsa för att se så de ens var värt att införskaffa dem och när jag kände doften av sommar så kunde jag inte låta bli. Tro det eller ej men det är inte så värst sura som man kan tro för att vara så här års.


image180


På det tänker jag sedan bara jobba halvdag för att sedan åka till Helsingborg och umgås lite. Stannar nog till en sväng i Jönköping och köper lite mat till magen och ett blomsterarrangemang till dem vi ska till.


Säljaren på företaget jag jobbar för var här idag och lämnade av påskägg nr 2 eller nej förlåt nu ljuger jag påskägg nr 3 som jag är och nallar ifrån. Man kan ju inte hålla fingrarna borta när det finns choklad med nougatfyllning i!

Veronica


Tänk vad tokigt det kan bli!

Veronica säger (14:30):

*spinga och gömma sig bakom juckapalmen*

Veronica säger (14:30):

stavas det så?

Veronica säger (14:30):

jucka?

Veronica säger (14:30):

jucca

Veronica säger (14:30):

hahahaha

Veronica säger (14:30):

palmjäveln!!

Nadja* säger (14:31):

haha vet inte de måste jag kolla upp!

Nadja* säger (14:31):

yuccapalm

Nadja* säger (14:31):

så stavas de 

Veronica säger (14:31):

haha det var inte ens nära

Veronica säger (14:31):

jag säger ju det palmjäveln!

Nadja* säger (14:32):

näää *asg*

Nadja* säger (14:32):

nadja byter officielt namn på yuccapalmen till palmjäveln

Veronica säger (14:32):

*viker sig dubbel av skratt*

Nadja* säger (14:32):

*tippex i bibeln och tuschpenna*

Veronica säger (14:32):

haha ja jag skall fan sända in det så det blir en ändring i ordlexikon också!

Nadja* säger (14:32):

nu har jag bara 1554380745345360456 st ordböcker och biblar kvar *pustar ut*

Veronica säger (14:32):

hahahaha

Nadja* säger (14:33):

jobbigt värre

Veronica säger (14:33):

tipex is the shit!

Nadja* säger (14:33):

jaja absolut! använder jag på allt, dock börjar jag se dåligt på min mobilskärm nu när jag haft den i ett par månader... inte så mkt "yta" kvar på den

Veronica


Funderinga på morgonen

Har under morgonen grubblat en hel del i samband med att en gammal klasskompis/vän från min tid i mellanstadiet tagit kontakt med mig över nätet. Han är för tillfället i Nya Zeeland och lär sig engelska. Blir så himmlans glad över när gamla vänner tar kontakt med mig och man får höra vad som hänt sedan sist man sågs. Det får en att blicka tillbaka på allt man varit med om och hur mycket man kan sakna vissa saker.


Jag kom på mig skälv med att sakna min gamla skola i Katrineholm. Man var alltid en i gänget och hade kul varenda dag. Min klass var enormt bra! Ingen var utanför och vi hade alltid roligt under dagarna när vi sågs. Visst hände det tråkiga saker som var kopplade till söder men med det stöd man fick från klassen så gjorde det inget. Saknar även Kryptan som alla gick till efter skolan för att spela biljard, umgås och busa.


Kom även in på att det om inte allt för lång tid är dags för en återträff. Kommer bli så kul att träffa alla och se hur de ser ut och vad de gör idag. Jag har varit skeptisk till det ett bra tag då jag känt en del avsky till en del personer som stått mig nära men som svikit mig rätt skapligt. Har hört många säga att man faller tillbaka till den rollen man haft i skolan trotts att man kanske blivit en annan person med åren. Men nej det skrämmer mig inte längre. Det blir vad man gör det till!


Mycket har hänt efter det att mellanstadiet tog slut. Vilket också var något som slog mig när vi satt och skrev. Han hade fått problem med hjärtat men hade repat sig rätt skapligt som jag förstod det. Minst sagt skrämmande!


Något som också snurrar i mitt huvud är hur många människor som gått bort under tiden. Visst det tillhör livets gång och är inget man kan få ogjort. Det första som slog mig var Lyberg som gick bort alldeles för ung. Sen kom jag och tänka på en gammal klasskompis som jag inte har en aning om vart han är idag. Oscar... Han slutade i 7:an och flyttade till örebro eller linköping om jag inte mins helt fel. Rykten gick at than blivit påkörd och sedan dess har jag inte hört nått om honom.  I förra veckan gick mitt x bror bort, samt en bekant till familjen. Det kan kännas så overkligt och orättvist emellanåt.

Veronica


Skor skor skor

image179

Denna gången från GoJane.

Veronica

Då var det morgon igen!

Veronica är vaken och på jobbet. Nu skall bara dagen klaras av!



Måste även sätta mig ner och räkna lite på hur många timmar jag har kvar att jobba över för att kunna gå lite tidigare på fredag. Nadja för din info är detta avancerad mattematik så jag använder papper och penna för att inta göra samma tabbe som här om dagen (spana in bilderna nedan så förstår ni vad jag menar)!

   


Just ja måste ringa R också då jag var så smart idag så jag tog "fel" jacka och tog den som inte innehöll några pengar, bankkort eller busskort. Grattis Veronica du får en guldstjärna för dagens insats!



Veronica


När kommer solen?

En liten sådan där desperat fråga på en tisdagseftermiddag. Jag saknar solen enormt mycket. Just idag och just nu är väl kanske fel tillfälle för mig att känna efter hur man mår och vad man saknar. Paltkoma delyx efter pizzan till lunch och så är det sådant där pissigt väder ute. Grått och trist och fuktigt så håret krullar upp sig på 5 röda bara man visar sig ute.


image174


På fredag blir det HGB vilket skall bli rätt spännande. Har vad jag mins aldrig varit i HGB, min känsla är dock att det är en typisk sommarstad som jag skulle gilla att strosa omkring i. Vad helgen bjuder på är det ingen som vet men jag kan gissa mig till att minst en dag kommer gå åt till att gå ut på krogen eller sitta hemma hos våra vänner, dricka lite och prata skit.


Inför resan måste silver pilen städas på både ut och insida då vi konstaterade att det var på tok för länge sedan vi gjorde det. Trist dock om det skall vara pissväder hela helgen då kommer det kännas som det varit i onödan man städat vår numera dassgråa/svarta bil. Vi skall även tvätta en del och städa ur lägenheten så man kommer hem till nått rent. Måste även försöka hitta någe kul att ta med sig. Vi fnulade på en flaska rött, en blomma och ett påskägg i keramik fyllt med godis men jag vet inte. Någon som har nått bra tips?

Veronica


Helgen har minst sagt slutat väl!

I lördags var jag på besök i Köping hos Jess. Åt en jätte smaskig tacopaj och spelade ett riktigt kul spel som jag inte vet vad det heter. Passade även på att göra en och annan ful min och kikade på en komedifilm som fick oss att skratta.


Idag har det tränats, shoppats, tvättats och avslutats med en film som fått tårarna att spruta ut genom ögonen hela filmen igenom. En film som berörde mig rakt igenom. Har ni inte redan sett den så rekommenderar jag den STARKT. August Rush heter den.


image171

image172    image173




Känner mig riktigt nöjd med helgen om jag får säga det själv. Visst jag hade mer än gärna träffat lite mer folk när jag var i Köping och jag har ångest över att jag inte träffade er andra. Ni vet vilka ni är och ni är allt annat än bortglömda!


Hur har din helg varit?

Veronica


TACK!!!

Tack Alex för att du orkar stå ut med mina bekymmer! Du är guld värd!

Veronica

En tanke

Idag har jag varit på en intervju under morgonen. Mina förhoppningar har varit låga redan sedan jag sökte tjänsten då jag sitter på en position där jag är den enda som kan och vill genomföra jobbet som det ser ut just nu. Jag saknar även relevant utbildning för tjänsten som är sökt vilket jag visste skulle tala emot mig. Jag sökte tjänsten då jag vet att det inte alltid är vad som står i annonsen som krävs för vissa tjänster och för att visa framfötterna för eventuella tjänster inom företaget.


Mycket snopet vart jag kallad till intervju trotts mycket som talat emot mig under de veckorna som gått till sista ansökningsdag. Givetvis vart jag glad över att jag vart kallad men förhoppningarna var inte alls höga och det kändes som om man kallade in mig mest för att ge mig någon form av trygghet vilket jag påtalat att jag ej känt tidigare med de korta förlängningarna de gett.


Hur som haver... Mötet slutade med att jag få den uppfattningen om att jag inte var intressant för tjänsten då jag saknade relevant utbildning. Man påpekade att man tyckte att jag har en positiv attityd, drivkraft och att jag är lättlärd. Personalchefen rådde mig till att utbilda mig vidare då jag var ung då hon menade på att hon kunde se mig bland de högre tjänsterna bara jag har relevant utbildning. Sen om detta är b-shit eller inte det vet jag nog inte vad jag vill tro om.


Jag har i alla fall varit där och visat vem jag är (vilket de redan vet) och sen får vi se vad det blir med allt kring någon tjänst där jag är. En sida av mig vill tolka mötet som om de även ville uppmuntra mig till att söka kommande tjänster som kommer att dyka upp... Men jag vet inte. Jag känner mig kluven inombords.


Till det som stör mig rent allmänt inte bara gällande denna intervju. Varför har folk så svårt för att vara raka på sak? Jag vill inte påstå att jag är guds bästa barn jag heller alla gånger men jag försöker verkligen leva efter det jag själv vill bli bemött med. Alla gånger är sanningen inte så rolig men tänk så mycket kloka val man kan göra i livet om man bara visste vad folk tyckte och tänkte.


Frågan jag ställer mig om och om igen: Skall jag söka mig vidare eller skall jag stanna och hoppas att jag någon gång framöver lyckas nå mitt mål?


För dig som inte vet mitt mål så är det at ha ett fast jobb men en skaplig lön på en arbetsplats där jag trivs. Vad jag vill jobba med? Ja, det vet jag nog inte själv riktigt och därav har väl kanske en utbildning inte heller varit relevant. Det skulle kännas som att kasta pengar i sjön om jag inte var hundra på att ytbildningen var något jag verkligen vill jobba med i framtiden. Jag kan nog tänka mig att jobba med det mesta bara jag har kollegor/kunder etc som gör det värt att komma till jobbet. En lön som räcker till lite mer än räkningar är väl alltid kul.


Ja gott folk, här har ni dagens I-lands problem hos fröken Veronica. Jag är nog bara lätt kluven och vilsen för stunden. Man vill så mycket men möter allt för ofta på problem man inte lyckas tacklas med. Men en vacker dag kommer väl min tur att nå mina mål. Frågan är bara: När?

image170


Veronica

Länge sedan jag kände sådan shopping lust!

Besatt vart jag när jag spanade in Forever21 så mycket kläder jag hittade på den sidan var det länge sedan jag gjorde. Blir nog till att sätta sig ner och spana lite på vad man kan hitta på och eventuellt beställa.

Wepp nu blir det sängen innan jag somnar på tangentbordet!

Veronica


Den 9 Maj smäller det?

...förhoppningsvis! Idag fick jag höra rykten om att det skall vara en kryssning med jobbet just den 9:e Maj. Så förhoppningsvis blir det lite skaka på rumpan och avkoppling ut till havs. Man brukar försöka få ihop folk till en kryssning med Birka Paradise för att dansa och dricka en och annan alkoholhaltig dryck. Känns som det vore oerhört skönt att få komma bort med jobbet och träffa den privata kollegan.


Fick (tro det eller ej) nyss ett mail angående denna kryssning just nu. Får rysningar i hela kroppen det är så jäkla obehagligt när sådant händer!


Man skriver:


Vi är idag ca 12 personer i två olika "tipsgäng"  som kommer att åka till Åland fredagen den 9/5 på en 24-timmars kryssning för en del av våra vinster (inte allt).


Vi vill nu bjuda fler personer att följa med på denna tripp om ni har tid och lust !


I resan ingår:

Båtresa med Birka Paradise

Hytt för 2 personer, Tourist insides

3-Rätters meny i restaurangen

Dryck: Snaps och öl till förrätten, ett glas vin till varmrätten m. påfyllning alt. 1st öl + 1 flaska källvatten

Kaffe med avec

Buss Eskilstuna t/r


 

Så nu är det inte längre ett rykte utan fakta! Så har ni tråkigt boka in en resa med Birka Paradise den 9 Maj så kommer ni få ert livs resa och förmodligen ett skratt som lär förlänga era liv.

Min hytt kommer delas med Nadja. Så min hytt är redan fylld med en läckerbit! Lyllos mig och stackars Nadja som måste stå ut med mig i hela 24h....

Veronica


Pest eller kolera?!

Ja nu måste jag fråga er samma sak som de frågade panelen i Fråga Olle i går kväll på kanal 5 då jag fortfarande inte kunnat släppa denna otroligt barnsliga men roliga fråga.


Om du stod i en hiss ensam med det motsatta könet som du fann oerhört attraktiv och kände att det började trycka på.... Skulle du då:


  1. Välja att släppa den högt och ljudligt men luktfritt.
  2. Välja att släppa en ljudlös men som luktade värre än vad en nyöppnad surströmmingsburk luktar.

Pest eller kolera vilket väljer du?

Veronica


Okontaktbar

Har under dagen och gårdagen suttit i en massa tester för jobbets räkning och är/var mer eller mindre okontaktbar. Därav ingen uppdatering i bloggen.


Till helgen blir det Köping och nu är det ju bara halva veckan kvar. Behöver ta mig tid till att ringa och hör mig för hur det är tänkt med allt.


Idag skall det tränas och jag börjar seröst få panik då det enbart känns som jag går upp i vikt. Jag har svårt att tro att det skulle vara muskelmassan som väger. Ångest har jag minst sagt! Jag vill ju inte gå upp ett gram till snarare ner en 3-4 kilo.

Veronica


Om jag hade större....

..rattar, baloobas, boobisar, tuttisar och allt vad vi nu kallar de två kvinnliga unden så skulle jag skaffa mig denna underbart söta bikini från Vitamin A. Men eftersom det lär hända tvåtusenaldrig så förstätter jag att dagdrömma.

image167

Veronica

RSS 2.0