Kanelbullens dag på lördag!

Spanade igenom min almanacka nyss och insåg att det är kanelbullens dag på lördag! Tänk så många kanelbullar man kan äta då....



Veronica

STCC och annat som snurrar

Idag har jag, R min körskolelärare Christian och hans kollega Johan varit till Mantorp och tittat på STCC. Var uppe kl 05.00 i morse för att fixa till mig samt lite frukost till resan som började kl 07.00. Åkte "kisse miss" ner då Christian spontanköpt en ny bil igår. En äldre modell men helt klart ok att åka i.


Dagen bestod av STCC, Pro Bike, JTCC, Carerra cup och Camaro cup. Riktigt kul att se och även att möta på några av säljarna och kollegorna som var nere både privat och i tjänst. Tack och lov hade vi tur med vädret då det var strålande solsken. Tror faktiskt att vi alla brände oss i ansiktet idag vilket känns rätt kul. Blåste dock rätt kraftigt så vantar och halsduk var ett måste för att inte hacka tänder trotts det fina vädret.


Har även hunnit hem, käkat Spicy Hot och tryckt i mig lite "lördags godis" som jag somnade bort ifrån igår. Är nog på väg in i en sådan där somna-på-soffan-utan-anledning-period igen vilket känns lite jobbigt. Ska se om jag blir piggare i kroppen av att försöka sola minst en gång i veckan och kanske ska jag försöka trycka i mig lite vitaminer och äta mina Lactiplus lite bättre. Jag hatar verkligen den här mörka tiden som är på väg att ta över. Jag vill ha sommar, sol och värme!


Har förresten hittat en symaskin som jag funderar på att köpa. Så jag kan sy upp mina gardiner, köpa metervaror och sy egna gardiner, sy kuddar och jaa.. laga lite skit som bara ligger i garderoben och skräpar. Får man vuxenpoäng för att man syr förresten?


I morgon är det dags för jobb igen. Vill egentligen bara att det ska vara tisdag eftermiddag eller onsdag så jag får veta mitt öde. Jag är så nyfiken så jag spricker! Jag borde egentligen vara mer nyfiken på teorin och körningen men ja hums..


Har förresten börjat titta lite på någon billigare bil till mig själv om jag nu skulle klara av det där med körkortet. Funderar på en Renault Clio -00:a men mina drömmar skriker efter en Opel Corsa OPC -08... Dock inte vad min ekonomi har råd med just nu, men det är ju tack och lov inte förbjudet att dagdrömma!

Veronica


Its like...

Its like wishing for rain as I stand in the desert!


Veronica


Ny länk!



Emelinda


 

Välkommen in bland mina favorit bloggar!

Veronica

Så skön morgon har jag inte haft på länge!

Gick upp vid 05.30 och hoppade in i duschen utan att känna någon stress alls. Duschade varmt o länge tills hela kroppen var så där lagom mör. Ut o föna håret o tog det lugnt med o göra lite frukost till mig själv för att i lugn och ro zappa mellan kanalerna på tv till frukosten. Letade kläder i lugn o och ro och han även med att slå mig ner i soffan o bara andas. Ibland är det skönt att få en liten sovmorgon o det passade mig utmärkt nu när körlektionen var så dåligt placerad på morgonen så det inte var värt att ta bussen till jobbet för att vända o gå ut till bussen omgående och åka in till stan.


Idag körde vi två elever var i två bilar för att köra omkörningar mm. Självfallet så blev jag förste man ut o köra då den andra killen hoppade in i baksätet fortare än jag han blinka. Antar att de yngre på bilskolan förväntar sig att man ska vara en bättre förare för att man är äldre... Men ja... Nåväl det var himmlans kul o vi gjorde en paus där vi även fick tillfälle att bråka, busa o skratta med varandra. Måste säga att jag verkligen gillar personalen på min bilskola då de har lätt för skratt och minst lika dålig (om inte sämre) humor än en annan.


Efter jobbet idag hade jag planerat att slänga mig i soffan o dega kanske, kanske masa mig upp till solariet o göra nått åt den allt för bleka hyn jag fått på sista tiden. Min själ behöver vila! På söndag blir det Mantorp och STCC så då är det väl upp tidigt som gäller då det börjar 09.30. Tar väl ca 2½ h ner om man kör som man ska... Det ska bli sååå skönt med lite helg!

Veronica


I made it!

Som en del av er redan vet så har jag varit sååå jäkla nervös inför halkbanan sedan en tid tillbaka. Redan igår kväll hade jag världens magknip o vaknade upp i morse med än värre knip i magen. Lactiplus is the shit säger jag! Kom till halkbanan o tack o lov var vi bara tre från vår skola som hade hunnit komma dit så vi fick köra den där övningen med en tvärnit innan alla satt o tittade på en som ett fån. Tror jag ska tacka min lärare då han vet hur jag är när det gäller sådant där! Tror faktiskt han planerat att vi skulle vara där först just för min skull.


Sen bar det av ut till bilarna o gissa vem som hamnade i första bilden trotts att jag tjingade den sista.... Haha, jaja det gick ju bra trotts allt. Trodde jag gjorde en massa fel o att det gick skit dåligt men slutade med att jag fick beröm då jag var den enda som inte snurrade runt utan klarade av att parera osv.


När det var dags att bli runtsnurrad i en bil lik när man voltar hamnade jag i passagerar sätet tillsammans med en kille från samma körskola som mig. Sist ut var vi o givetvis skulle det jävlas lite extra med oss så vi fick sitta still på sidan ett bra tag innan vi snurra runt o det skulle ställas en massa frågor. Så slutar läraren med.. Ja men det här var ju bara ett par minuter det kan ju ta 20min i verkligheten... När vi snurrade runt igen satt killen bredvid mig med fötterna kvar på rutan och tog spjärn vilket fick oss alla att skratta varpå jag skrattade hela varvet runt likt en 14-is.


Nåväl, kul var det men samtidigt obehagligt. Tänkte ofta på olyckan med Lyberg o på det som hänt Bloom. Så man kan väl minst sagt säga att jag fick mig ett par tankeställare under övningarna.

Förresten... jag blev godkänd!

Veronica


Lampan o lite annat bus!

Lovade Emelinda för ett par dagar sedan att lägga upp en bild på vår nyinköpta lampa till köket då länken jag sände envisades med att inte fungera. Så här kommer min lilla lampa som jag letat efter. Dock har jag gått o fnulat på om jag inte ska sänka den 5-10 cm till då det känns som den sitter för högt upp...


 


En annan rolig sak som hände igår när jag kom hem från bilskolan var ett kuvert från Vägverket som trillat ner i brevlådan! Satt mer eller mindre o hyperventilerade över att tiden för teroprovet och uppkörningen var bokad. Det känns STORT...och läskigt!

På torsdag är det halkbana o även den skrämmer mig vilket de på bilskolan givetvis tycker är oerhört kul att mobba mig för. Fick dock prata av mig lite igår och fick några tröstande ord som lugnade mig en aning. Det tackar vi för!


Har även pratat lite med min älskade Madde! Gud vad jag saknar henne!!! Så förhoppningsvis kommer hon hit på fredag med sin lilla, eller ja han är ju inte så liten längre, Johan för att shoppa lite och prata lite tjejsnack. Om inte annat så måste jag ta mig en helg att åka o hälsa på henne och familjen i Katrineholm. Kanske ta med mig Jessie om hon är sugen o ha en tjejkväll i katrineholm med lite käk, vin (vanilla sky's för min del) o utgång eller vad man nu än lyckas hitta på. Kanske kan jag locka hem Frida  o packa ner Nadja i bagageluckan... Nu jäklar smider jag planer!  Vore kul att bara samma ihop ett gäng tjejer o hitta på nått bus o bara ha trevligt.

Nu blir det en sallad från Lökens med Nadja!!

Veronica


Vi Tjejer är fulla hela veckan!

MÅNDAG till ONSDAG är vi praktfulla.
TORSDAG är vi förväntansfulla.
FREDAG
är vi beautyfulla.
LÖRDAG
är vi skitfulla och
SÖNDAG är vi förhoppningvis ångerfulla.

Personligen gillar jag nog fredagarna bäst eller kanske lördagarna...

Veronica


Tudelad...

Jag är delvis glad idag då det är min och Roberts 2 år dag som förlovade. Vi skulle ha gått till Thai Classic för att ätit en trerätters middag med massa mums men då han känner sig risig och jag något deprimerad så blir det en hemma kväll med mys o hämt-mat.


Varför är jag deprimerad då? Jo min mor ringde mig idag på jobbet och berättade att en gammal vän till mig kört ihjäl sig. Var länge sedan vi umgicks så visst känns det kanske lite tafatt att känna sig ledsen. Men det finns så mycket bakom det känslor som finns inom mig som får det att kännas hårt. Hittade även denna artikel på kk's hemsida.



R.I.P Bloom!



Veronica


Ny dag!

Idag har jag en sådan där super bra dag än så länge. Känner mig oerhört glad inombords trotts att jag kanske borde vara bitter och ledsen. Det sket sig med jobbet som jag varit lovad sedan länge med mindre än två veckor kvar tills mitt kontrakt löper ut. Man såg inget behov för tjänsten då man sett stora tendenser för minskning på marknaden och ville inte chansa.


Men nej idag har det hänt så mycket bra saker så jag kan inget annat än att le. Jag ställde klockan på 05.00 i morse för att hinna göra mig i ordning men bestämde mig när klockan ringde för att sova 30 min till. Sagt o gjort! In i badrummet o tog en lång varm dusch. Ner till bilskolan för att bli mött av körskoleläraren som gav mig en komplimang och positiva åsikter om våran lektion. Kommer till jobbet och möts av arbetskollegorna som verkligen stöttar mig genom allt och vill hjälpa till att hitta ett annat jobb till mig. Har fått massa uppmuntrande mail från flertalet av dem som inte heller förstår vad det var som gick fel. Även fått sms från min gamla chef som tyckte att den dagen var den sämsta i hans arbetshistoria från 2001 när han började här. Kanske var att ta i men ja jag vet inte han har alltid varit ärlig så jag vet att han inte tyckte det var ett kul besked!


Nåväl dagen är inte slut ännu och mer bra saker kan ju komma att hända. Jag ska dels iväg ikväll och äta med säljarna som är här på utbildning. Så det blir en del skratt och god mat ikväll! Fick även ett glädjande besked om att jag skall få följa med ner till Braås nästa vecka trotts läget.


Nadja lilla sötnöten får mig att skratta hela tiden på jobbet åt hennes och hennes sambos tokigheter +att jag fick en B'good av henne från Buzzador. Verkligen en toppen tjej på all sätt o vis! 


Ohh just ja.. jag glömde att säga att körskoleläraren tyckte att det gick så bra så han ville speeda på lite mer än vad vi gjort idag och så skulle han se till att boka uppkörning och skrivning under dagen till mig. Det känns stort, riktigt STORT! O nästa vecka är det ju halkkörning...


Det är som att svassa runt på rosa små moln just nu och det känns oerhört bra!

Veronica


Halloj bloggen!

Det var ju som sagt ett par dagar sedan man skrev o en del av er kanske undrar vart jag tagit vägen... Jag har sedan i onsdags eftermiddag mått dynga och borde ha gått hem vid lunch. Men envisades med att trycka i mig alvedon för att dämpa febern och orka stanna kvar och göra mitt jobb. När jag vaknade till liv på torsdagsmorgonen orkade jag inte ens kliva upp ur sängen av utmattning. Så det blev en sjukling av mig både i torsdags och fredags. Mådde förvisso något bättre i fredags men det blev en dag med min kära kudde i sängen.


Mor min dök upp sent på fredagen och gjorde oss sällskap. Så blev en sväng till IKEA och Nisses i lördags. Gjorde ett fynd på en kökslampa som vi letat en längre tid. Ska se om jag lyckas ta en bild på den imorgon. Mor kunde inte slita fingrarna från den heller så hon köpte en lika dan till sitt kök så nu hoppas jag hon blir lika nöjda som vi blev med våran! Fyndandet fortsatte då jag hittade mönstrade strumpbyxor i svart, grått och brunt för 39:-/st och ett par knähöga stövlar. Ohhh jaa ska jag vara riktigt ärlig så slutade det ju inte där heller utan fortsatte på IKEA då jag hittade den där kransen (Glänsa) som man kan hänga i taket eller i fönstret för 199:-. Som bonus just den dagen så var det 50% rabatt på alla platta paket på fyndavdelningen... Passande!  Så jag tänkte att den skulle få hänga som ett O (det vill säga, inte som på bilden) i vårat stora fönster i vardagsrummet till julen och ge den där extra mysiga känslan.



Idag har det inte hänt så mycket. Sov länge för att vila ut lite extra, hjälpt mamma att skriva en ansökan, tvättat och släpat fötterna efter sig.


Hittat en del bra musik att lyssna på också... Nägra av favvoriterna just nu är

Eric Prydz - Pjanoo

 

Lang & Yep - Pökk (Ibiza Bongo's Mix)

 

Culture Beat - Your Love

 

Nadia Ali - Crash & Burn (Ned Shepard and Sultan mix)



I morgon blir det jobb igen! Ska bli skönt att komma tillbaka då jag har en del att ta tag i. Sen blir det väl körskolan och teori resten av kvällen.


Hur har er helg varit?

Veronica


Anna Bergendahl - Have a Heart gick rakt in i mitt hjärta!

Har nyss tittat på Idol för första gången i år. Fastnade direkt för Anna Bergendahl som framförde Bonnie Raitt's Have a Heart. Åhh jag smälter vilken röst! Så mycket inlevelse så håret på min kropp reste sig rakt upp. En så nätt tjej med så mycket kraft i sin röst!


Missade ni det? Här hittar ni klippet.

Veronica


Nya favoritlåten DJ Tiest Feat. Jes - Everything



How breathless I feel in your arms
How breathless you make me feel so
There's no one before in my eyes
I take what you give me
 
Everything sounds better
Everything looks brighter
Everything tastes better
Well everything you do feels better
(feels better)
 
Everything
(whooooooooooohhh)
 
Everything (3x)
 
(feels better)
 
Everything
(feels better)
 
I pray all this time in your arms
How restless I feel when you go
With only your life to surround me
I take what you give me
(I take what you give me)
(Give me)
 
Everything sounds better
Everything looks brighter
Everything tastes better
Everything you do
(feels better)
 
Everything sounds better (sounds better)
Everything looks brighter (looks brighter)
Everything tastes better (tastes better)
Everything feels better
 
Everything sounds better (sounds better)
(Everything)
Everything looks brighter (looks brighter)
(Everything)
Everything tastes better (tastes better)
Everything you do feels better (feels better)
 
Oh....
 
Everything
Everything you do
(feels better)
Everything
(feels better)
(Everything everything)
(feels better)
(feels better)


♥ Veronica

En mindre....

Ja minst sagt förvånad blev jag när jag knappade mig in på wedins hemsida för att se om de fått in några nya skor som kunde va något att ha och möts av detta.


Så det blev inga mer skor från wedins. Även om det kanske inte var en butik jag hittade många skor i av intresse så kunde man hitta fina skor/stövlar till ett vettigt pris. Kanske borde ha anat att något var fel när de sålde ut alla skor i butiken i stan. Men jag fick för mig att det var för de skulle byta lokaler då man gjort om väldigt mycket i det varahuset på sista tiden och fortfarande gör. Snacka om att känna sig dum när man hittade denna information.

Veronica

Restaurangbesök ikväll

Ikväll blir det utgång med säljarna som är uppe på utbildning. Skall bli spännande då vi skall till en restaurang som ingen av oss varit på sedan tidigare. Stället är jätte mysigt dock aningen litet men vad spelar det roll när vi får plats?




Vi fick tre rätter att välja mellan och samtliga utom fisken (äter inte fisk sedan många år tillbaka) lät mumma.



Portvinsmarinerad kycklingfilé fylld med örter, serveras med ljummen fransk potatissallad


Oxfilé med smördegsinbakad potatis, grillad chorizo och chili concassé


Halstrad gös med färskpotatis, sikrom & champagne sås



Blir förhoppningsvis en trevlig kväll men no alcohol för mig ikväll så jag ska upp tidigt i morgon och köra med bilskolan.


På tal om bilskolan så bokade jag vad jag hoppas är mina sista körtider innan det är dags för körkortet. Det kändes stort.. stort och läskigt! Christian min ordinarie "lärare" försökte få mig att förstå att det skulle gå bra då jag tvekar på mina egna kunskaper i körningen. Så förhoppningsvis har han rätt men det visar sig väl inom kort! Kommer väl komma gråtandes med svansen mellan benen tillbaka till bilskolan om det inte vill sig väl. Nåväl det är ett tag kvar så ska väl försöka att inte tänka allt för mycket på det nu!


Veronica

Huset var ett skämt!

Problem med uppladdning av bilder för tillfället... Ni får avvakta tills i morgon för resterande bilder!


Eller ja visst hade det sin charm. Men nej det var alldeles för mycket som sa nej, nej, NEJ! Vid inspektion i källaren hittade vi info om råttgift och tvättstugan låg utanför huset, rummen var små, badrummet kunde man ej stå i och duscha om man var längre än 160 lång utan att slå i snedtaket och samtliga luckor i köket var söndergnagda och skeva. Mja nej det var inte alls vad jag väntat mig. O andra sidan kanske man borde ha förstått att något lurigt fanns att vänta när man såg priset. Dock tycker jag det är en hel del lockpriser vilket var min tanke. Visst det var en stor tomt på 6377 kvm och ett hus med super charmiga gamla fönster som jag älskar. Här är några bilder på huset vi var och kikade på idag.


 
   

Har även spanat på ett annat hus på nätet som ligger i Torshälla eller närmarebestämt Glömsta. Då vi var lite tidiga till den första husvisningen åkte vi in i glömmsta för att se hur det såg ut kring detta huset. Jag hade förväntat mig ett relativt normalstort hus på två våningar med en liten tomt. Även här blev jag lite besviken då grannen/grannarna mer eller mindre bodde inpå en. Nej tomten var inget att hurra för så även här blir det ett big NO NO. Dock kan jag inte låta bli att gotta mig i interiören som föll mig i smaken! Vitt och stilrent just as I like it!



 

                             




Veronica


Event på G!

Har fått en del erbjudanden på jobbet nu till höstkanten. Jag har tackat ja till STCC finalen än så länge som kommer äga rum den 28 september på Mantorp park. Ska bli riktigt kul. Fick biljetter förra året men blev aldrig av att vi åkte ner så förhoppningsvis blir det av i år.


Har även fått ett erbjudande om att åka på SM finalen i Rallycross i Strängnäs den 27 september. Då jag vet att Robert är förtjust i motorsport (dock främst F1...) så tycker jag det kan vara lite små kul med dessa evenemang. Vid just detta tillfälle så blev man erbjuden att göra ett besök i depån hos Christer Johansson som är Agrols Team. Även Marcus Grönholm kommer befinna sig där vilket jag kan tycka känns något roligare. Nåväl vi får se hur det blir med den saken.


7-9 November kommer vi även att finnas med på Monster Jam i Globen vilket också är ett kul inslag.


Det är i alla fall ett kul sätt att få kontakter med de företag vi jobbar med och se vad vårt företag är med och sponsrar. Och kontakter kan man ju aldrig få nog med!

Veronica


Ne-Yo - Closer



Veronica

Dålig uppdatering på bloggen...

Har inte hunnit uppdatera bloggen på länge. Mycket roligt och en del tråkigt har hänt på sista tiden. I korta drag:



  • Nadja och Noak har gift sig.
  • Körlektionerna går bra.
  • Fått tid för halkan.
  • Portalen mellan hallen och vardagsrummet är klar.
  • Min vän Erik har blivit pappa (dock för flera månader sedan...) och har lagt upp en massa fina kort på sin lilla.
  • Jessie ringde mig här om dagen och pratade lite smått om allt mellan himmel o jord. Blev SUPER glad då jag varit dålig på att hålla kontakten.
  • Frida och Anders var upp på besök i stan när Noak och Nadja gifte sig!
  • Mamma har varit på snabbesök som resulterade i en trerätters på Thai klassic.
  • Per Ek har blivit polis!
  • Jag har hittat ett hus jag dagdrömmer om att få köpa.
  • Jonas pappa har dött i cancer.
  • Det börjar reda ut sig på jobbet med det mesta.
  • Kommer att resa runt en del med jobbet framöver.
  • Pappas sambo har åkt in akut på sjukhuset o de vet inte riktigt vad det är med henne.

Ja som sagt va jag skulle kunna fortsätta i evigheter med listan på vad som hänt. Men det hinns inte med så mycket mer då jag behöver få lite jobb gjort. Bara en liten stund till o sen ska det bokas tvättid, duschas, dammsugas och poppas musik på hög nivå!


Hoppas ni får en jätte trevlig helg!

Veronica

RSS 2.0