Världens mysigaste lunch!

Idag tog hela kundtjänst en riktigt mysig lunch nere på Riva i Strängnäs hamn. Det gör så gott i själen att få vara nära vatten när det är varmt och soligt ute!



Så nu funderar jag på om jag ska åka till Slagsta efter jobbet och moffa en sorbetsnäcka med hallon- och mangosorbet. Underbart gott!!



I morgon blir det brännboll, grillning och utgång i Eskilstuna med spridda skurar från Sörmlandstrakten. Har även planer på att försöka sätta ihop en femkamp när man ändå är igång och leker för fulla muggar. Konstaterade att det var ca 7 år sedan jag spelade brännboll så vi får väl se hur det går.


Hoppas ni får en trevlig helg!

Veronica


Fuck pink car, it died!

Haha, ja jo då du läste rätt!  Den TVÄR DOG precis där påfarten slutar och motorvägen tar vid på väg från Strängnäs till Eskilstuna!

Det hela började med (utan att jag då märkt det) att fläkten på bilen inte hoppade igång. Vilket jag märkte först när det blev 90-väg och fönstren kördes upp för att inte få ständigt brus i öronen. Strax innan avfarten började till motorvägen rycker/skuttar bilen till medan jag håller på att fippla med reglagen till fläkten. "Pssshhhoooofff" sa det ur reglagen och bilen skuttade till igen. Lite så där lagom panikslagen beslutar jag mig för att åka på avfarten och precis som om luften pyste ur hela bilen så tvärdör den med 10 bilar körandes bakom mig. ABS-lampan och airbag-lampan lyser och jag får mer eller mindre panik och funderar på om bilhelvetet som nu rullar i 100km/h går att få stopp på... Fipplar lite med nyckeln i ren panik och lyckas få igång bilen igen precis som om det var ett till "hack" för att starta bilen ( jag vred alltså aldrig ur nyckeln..).

Taaadaaaa så funka den igen! MEN då hade stereon/radion gett upp och vipps så funkade fläkten alldeles utmärkt igen.(?!?) Funderade bra och länge på om jag skulle våga köra hela vägen hem eller om man skulle stanna längs vägkanten och ringa Robert eller farsgubben. Funderade så pass länge att jag han åka till första avfarten till Eskilstuna... Vaddå beslutsångest!? Bestämde mig för att stänga av bilen och starta om innan jag kom in i de centrala delarna av Eskilstuna och riskera att bli en redig stoppkloss om det inte ville sig mer. Stannade till och vred av för att sedan testa att starta fanskapet igen. Nada, Niet, Nichts!! Funka inte!! Ringde Robert i ren panik och förklarade läget medan jag nervöst skrattade åt vad som hänt.

Vi lyckades sedan putta igång bilen och köra hem den sista biten för att sedan få samma problem på nytt vid försök till att starta om.

Så nu har vi lånat en batteriladdare då vi är 99% säker på att det är batteriet som är TVÄR DÖTT. Bara det inte visar sig sedan att det också är generatorn för då hamnar rosa-fara på den asfalterade djungeln! Så med risk för R.I.P Rosa-faran så vill jag bara säga "det var roligt så länge det varade". =)

Vilken dag!!

Vad har ni haft för er för bus?

Veronica

Mindre bra start på morgonen!

Vaknade i morse med ett leende på läpparna och harmoni i hela kroppen. För yeeeeeeeeeeeeeeeeeeesss det var ju fredag i dag!!! (NOT) Sakta men säkert sjönk det in att det var ju faktiskt bara måndag i går och då kunde det ju omöjligt vara fredag idag. Fy tusan vad jobbigt det är när det blir så här. Det är ju däremot mycket skönt när det är tvärs om så vi får väl hoppas att det kommer en sådan morgon också om inte allt för lång tid!

Veronica


Hemmapyssel & kryddor

Har under kvällen bekantat mig närmre med ståltråden, ett par ljuslyktor och en avbitartång. Resultatet?


Ett annat hemmapyssel var att måla om den terracotta färgade oljelampan i vitt.



Har även fått nys om att min chiliplanta gett minst en frukt vilket känns oerhört kul då jag aldrig trodde att den skulle ta sig i och med att det varit så kallt. Inspekterade den även närmre och insåg att det kommer två till inom kort!


Något mindre roligt är att min kruka med kryddor har fått sig lite för mycket vatten de senaste veckorna. Vilket medfört i att min vanliga basilika verkar gett upp hoppet om att leva. Den skymtas svagt till vänster i krukan. Däremot verkar timjanträdet och oreganon trivas som aldrig förr! Gräslöken och den thailändska basilikan verkar stå ut men önskar nog att vädret framöver kommer innebära lite mer sol.




Veronica

So you think you can dance?



Sitter och väntar på att So you think you can dance ska börja och funderar på hur många nötter det är som söker i år. Är man inte lite elak när man sitter där och skrattar åt dem som inte kan dansa men inte riktigt har insett det själva? Min speciellt en kille som tyckte han var världsbäst, snyggast och gud vet allt. Ni som själva brukar titta på detta kommer säkert i håg honom med sitt fina artistnamn "Sex".  För er som inte mins så har ni ett klipp nedan.



Hittade även denna hysteriskt roliga video med samma kille. Jag kan inte rå för det men jag sitter och skrattar mig dubbelvikt när jag ser denna kille "ge allt han har". OBS notera den röda tejpen på golvet i denna video.




Ska nog ta och plocka fram en Gravendal Lime/Hallon och smutta på också och verkligen njuta av kvällen!

Har haft en underbar dag på jobbet! Trivs verkligen med mina arbetskollegor och det går nog inte en dag utan att vi skrattar åt alla tokigheter som händer. Idag har vi dessutom haft Ylva på besök med hennes tre veckor gamla dotter. BEDÅRANDE är ett passande ord för den lilla sötsaken.



Veronica

Kings Of Leon - Use Somebody



Veronica

Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten



Botten:

100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg

Fyllning:

5 st passionsfrukter
200 g philadelphiaost, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar

Garnering:

  färska jordgubbar


 

Gör så här

1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt
ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

Hur gott såg inte detta ut då? Hittade denna underbara skapelse på alltommat.se som för övrigt är en favorit sidorna för inspiration för tillfället. Har även kommit på mig själv med att vänta otåligt på nästa nummer av tidningen som bör finnas i butik idag. Sen när blev jag bullmamma och super intresserad av att laga ny mat? Nåväl kul som attan är det! Denna skall helt klart testas till midsommar!

Veronica


Änglar finns!



Blev kär på nytt när jag fick se bilden på vännernas barn Alvin! Så bedårande söt!!


Veronica

Style - Vill ha dig, igen



Veronica

Känslokall?

Det är första gången något som berör djupt inte fått mig att gråta. Ska jag räkna mig själv som känslokall? Det känns MYCKET underligt!




Veronica

Färskpotatis och pjucks

Har precis stoppat in årets första färskpotatis i ugnen och känner mig så där måttligt överlycklig och förväntansfull. Det ska bli så gudomligt gott! Har handplockat de små rackarna då jag inbillar mig att de ska vara 1000 gånger godare än de normalstora potäterna Till det tänkte jag att smörsteka herricuverts, champinjoner med vitlök och salt toppade med knaperstekta små bacon skivor. Och så icke att förglömma kycklingfilé med en kall sås på turkisk yoghurt och sweet chilisås. Behöver ju nästan haklapp bara av tanken på att stoppa dem i munnen...




Har också efter mycket velande gått och införskaffat mig ett par nya pjucks. SOM jag har spanat på dessa underbart vackra skor! Nu är det ÄNTLIGEN mina!!! Tänkte bära dem i morgon på svägerskans student. Och jaaaa jag tänkte nog ha mer än bara skorna på mig!! No wonder att skorna heter Tiamo. Borde inte alla skor heta det förresten?? Haha.




Veronica

Sjuk och sängliggandes!

Japp det är precis vad jag är. Lät som en hel karl förut när jag öppnade munnen och har mestadels legat i sängen och drällt den här veckan. Förhoppningsvis till någon nytta då det bara kryper i hela kroppen på mig just nu. Var så envis här om dagen och skulle INTE ligga i sängen utan upp och plockade in och ur diskmaskinen... Att jag inte trillade ihop av yrsel/utmattning är i sig ett mirakel för så dålig var jag! Men så är det när man är envis som en gris!


Pratade med min chef på företaget jag är uthyrd på under morgonen och talade om att jag skulle vara hemma idag också men att jag hoppades på att komma under morgondagen då jag fått nog av att vara hemma. Hon svarade lite försiktigt att det fanns admin jobb om jag nu kände att jag inte ville stanna hemma men lät lika "vackert" som jag gjorde nu. Man är ju trotts allt en röst utåt mermängden av dagarna eller ett ansikte som folk möter. Men blev ganska snart avrådd från att komma i morgon om det inte skett några mirakel. Haha, ja vi får se hur det går!


En annan rolig nyhet är att Helen och Daniel blivit föräldrar till en liten son! Grattis grattis!!


I övrigt har det inte hänt så mycket de senaste dagarna hos mig. Hittade en sida med kläder i helgen som det fanns en hel del intressant på. New Look för den som är nyfiken.



Veronica

Det var väl själva fan....

Lagom tillbaka på jobbet och jag mår som en rutten fisk!! Nyser, täppt i näsan och redigt tung i huvudet. I just love this! Jag har inte tid att bli sjuk nu ju!! Hoppas jag orkar stå ut hela dagen men vi får la se.




Hur är det med er andra kottar där ute?
 
Veronica


I wish I was special..

Har haft en jätte trevlig helg bland nära och kära. Startade min helg med att åka till Köping och hälsa på Jessie, Per och Calle. Fick även fin besök från det så kallade gurkfolket som Jessie sa. Käkade super goda pajer och gick senare under kvällen ner på stan där man ställt upp ett stort öltält och minglade bland alla Köpingsbor till live musik. Hörde ett lokalt band spela en låt som verkligen etsat sig fast i mitt huvud och som spelats om och om igen. De hade gjort en cover på Radioheads - Creep och för er som känner mig så vet ni att jag är en fanatiker av musik och låttexter. Pratade en hel del med Jessie och mös ute på hennes balkong med lite frukost och prat. TUSEN TACK vännen för att du är den du är!!

Radiohead - Creep

Detta är inte alls min typ av musik utan snarare den typen av musik jag normalt sett brukar undvika. Men jag kan inte låta bli att lyssna på den om och om igen på grund av den helt fantastiska texten. Gillar dock versionen BBC Radio 1 Evening Session bättre men den fanns inte på YouTube.

Åkte sedan på söndagen över till mamma i Katrineholm och firade henne. Grillade gott och spelade kubbturnering med hennes jätte trevliga grannar. Käkade god efterrätt och mös i den underbara solen.

Idag har jag inte mått så där värst jätte bra och har väl egentligen först nu börjat må bra. Borde åka iväg och införskaffa mig lite föda men väntar nog tills Robert är hemma igen.

Veronica

RSS 2.0