Feels like I've waited for a lifetime...



John de Sohn ft. Andreas Moe - Long Time (acoustic cover)


En lördagens


Är så glad över att Anna fick mig att köpa den ljusgröna tunikan/toppen som jag använde både i fredags och lördags! Och så den där kännslan av att kunna gå ut vårklädd med skinnjacka och pumps.. UNDERBART!

And it's you everywhere I go...



På två dagar har jag lyckats smälla i mig 2 L Bravo Juice, en ask med gröna/röda vindruvor och äggröra. Och vet du vad det bästa är? Min IBS mage har inte gjort ett enda ljud ifrån sig! Jag är så grymt imponerad, detta har INTE hänt på flera år!! F-you IBS mage!


Words


I don't want to know the price I pay for dreaming

Var och tittade på Hunger Games här om dagen och kan varmt rekomendera filmen! Hoppade till riktigt ordentligt vid ett tillfälle i filmen, likt mermängden av biosalongen. Den hade lite av alla delar.. Spänning, action, kärlek, sorg.. Och så som många andra filmer så kommer det en uppföljare!

Har hunnit med ett snopp party hos Fia i hennes jätte fina lägenhet på söder! Massa trevliga tjejer, skratt och vin kan sällan bli fel! En fika med ett gäng gamla och nyfunna vänner i solen, en invigning av årets första slagsta glass och så biltvättning.

Skall kika på tid för service på bilen och så börjar det bli dags att svira om till sommardäck vilket får bli nästa veckas projekt! Hoppas på en lika solig vecka som helgen bjudit på! Helt underbar och fylld med endorfiner!!

Värmande ord från en kollega

"Jag  hoppas att jag någon gång i framtiden får jobba med dig och gärna ha dig som chef, du kommer att gå väldigt långt inom arbetslivet. Du är så kompetent och har dessutom en anmärkningsvärd social kompetens.

Kom ihåg att det bara är du själv som sätter gränser för vilka mirakel du kan uträtta."

Var orden jag fick från en kollega här om dagen. Rakt in i hjärtat med en enorm chock...

Filmtips



Har precis avslutat filmen War Horse och sitter här hemma med tårar i ögonen. En av de bättre filmerna jag sett på länge.


Dance



Sitter redan och längtar tills dansen i morgon bitti. Så skönt att få rensa huvudet och bara smita från alla måsten med träningen. Det är balsam för själen och jag älskar det även om jag inte är den duktigaste i klassen och hittar alla stegkombinationer.

Göm mig...

Göm mig i din stora famn, bara andas på min panna. Vill inte förklara, inte lyssna, bara gömma mig hos dig ett tag!

Sugen på att baka



Limoncellotårta med vit choklad och kokos


Ingredienser

Kokosbotten

25 g smör, rumstempererat
1 st ägg
0,5 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
2,5 dl kokos
0,5 tsk bakpulver


Hasselnötsmaräng med kaffetryffel

75 g hasselnötter
60 g äggvita, ca 2 stycken
0,5 msk strösocker
75 g florsocker

smör till formen


Kaffetryffel

1 dl vispgrädde
2 msk starkt bryggt kaffe
100 g mörk choklad


Mousse med limoncello och vit choklad

4 st gelatinblad
2 st äggvitor, (spara gulorna)
2 dl vispgrädde
0,6 dl strösocker
0,5 dl vatten
2 st äggulor
75 g vit choklad, av god kvalitet, t ex Callebaut
0,5 dl limoncello


Lemon curd

1 st gelatinblad
2 st citroner, saft och finrivet skal
50 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
2 st äggulor


Garnering

100 g vit choklad, vit choklad till segel, påskkycklingar i marsipan eller små chokladägg


Tillagning

1. Kokosbotten: Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i botten av formen. Jämna till ytan så att botten blir alldeles platt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
3. Hasselnötsmaräng: Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i stekpannan. Gnugga av skalet i en handduk. Finhacka eller mal nötterna. Vispa äggvitan och sockret till en styv maräng. Vänd i florsockret och hasselnötterna lite slarvigt.
4. Fäst ett smort och mjölat bakplåtspapper i botten av formen. Bred ut marängen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt marängen svalna och vara kvar i formen.
5. Tryffel: Koka upp grädden och tillsätt kaffet. Hacka chokladen och lägg den i en liten skål. Häll på den varma grädden och rör tills all choklad smält. Låt tryffeln svalna till rumstemperatur.
6. Häll tryffeln över hasselnötsmarängen och ställ i frysen minst en timme. När tryffeln stelnat, skär med en liten vass kniv runt kanten och lossa marängen från formen och papperet.
7. Förbered en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fodra kanterna med overheadplast eller plastfickor klippta i breda remsor en bit högre än kanterna på formen. Lägg kokosbotten i formen.
8. Mousse med limoncello och vit choklad: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 min. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa grädden mycket lätt. Blanda socker och vatten. Koka lagen ca 1 min. Dra av från plattan och låt stå ca 2 min.
9. Lägg äggulorna i en skål och vispa ner den varma sockerlagen med elvisp. Fortsätt vispa gulorna till ett vitt skum. Hacka och smält den vita chokladen försiktigt i mikrovågsugnen. Lyft upp gelatinet och smält det tillsammans med 1 msk limoncello i en kastrull.
10. Här gäller det att blanda ihop allt snabbt. Häll den vita chokladen i äggsmeten och vispa hastigt ihop den. Häll därefter snabbt ned gelatinet och limoncellon. Vänd i grädden och därefter äggvitan. Rör till en jämn mousse.
11. Montering: Fyll i hälften av moussen i formen ovanpå kokosbotten, lägg försiktigt i hasselnötsbotten med kaffetryffeln och fyll på med resten av moussen. Ställ minst 4 timmar i frysen.
12. Lemon curd: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 min. Lägg citronsaft, skal, socker och smör i en rostfri kastrull. Smält på svag värme. Dra kastrullen från värmen.
13. Vispa ihop ägg och äggulor i en bunke. Häll ner äggsmeten i kastrullen och sjud försiktigt till 85° eller tills det börjar tjockna till en kräm. Lyft upp gelatinet och smält det i den varma lemon curden. Låt svalna något i rumstemperatur. Glasera tårtan med lemon curd. Hit kan tårtan förberedas och frysas.
14. Tina i kyl minst 3 timmar före servering. Garnera med påskkycklingar eller konfektägg. Den vita chokladdekoren är gjord av smält vit choklad som stryks ut på ett overheadark med lite riven kokos på. Ställ arket lite böjt i kylen. När chokladen har stelnat drar du försiktigt av arket.


För dig som är clublmedlem

Hittade ett par helt ok sneakers på skopunkten för ynka 199:- för dig som är meddelam i nilsongroup.


Turkosa lackskor?



Jag vet inte ritkigt om vi gör kärlek eller om det är någon form av hatkärlek oss sinsemellan..


Det började bra...



Men jag vetetusan vad som hände där på slutet? Hahaha, ja vad ska man säga?!

Hårinspiration







Fick idag hem ett gäng clips med löshår, 12 st för att vara mer specifik. Tusen tack söta Anna! Färgen är helt fel men det går ju lätt att ordna med lite ny färg. Ska testa och se om detta är något man någongång då och då orkar pyssla med för att få långt svallande hår. Jag vill göra något nytt men jag vet inte vad... Att jag sedan får panik när håret förändras drastiskt är en ju en annan femma. Har ju trotts att klippt lugg för ett litet tag sedan men bara visat det fgör omgivningen två dagar än så länge. Vi får se vad som händer, ibland är det fantasier och önskningar som skenar iväg och aldrig blir handling. Men en vacker dag kanske?

Cravings, yes I do have them...



Skoshopping är inte bra för min plånbok även om dessa finingar från monella bara kostade 499:-. Well önska kostar ingenting!

Inspiration


Now you're just somebody that I used to know



Walk Off the Earth - Somebody That I Used to Know (Gotye - Cover)


Kvällens lugna...



Noah - Alt er forbi


Alive or just breathing?

Skrattade ihjäl mig när jag för ett par dagar sedan hittade bilder från långt tillbaka i tiden, du vet när det var inne med mörkblåa och terakotta färgade tapeter... Blev smygfottad när jag och minsta kissen Ludde låg och sov i vår lilla etta.


Det var sällan lilleman låg med huvudet åt rätt håll men just på detta kort ligger han inte med nosen nerborrad i mitt skrev. Men alltid skulle han ligga i skåran mellan benen raklång. Misstänker att skrutten hade vart hemma hos oss i bara någon vecka när detta kort togs.

I den första soffan jag ägt (dö inte av skratt) eller ja ärvt är nog snarare rätt... Låg älskade Wille något sur över att lilleman fått komma in i vårat hem. Han var inte alls särskillt förtjust i det lilla monstret och låg mest och spottade och fräste under soffan den första veckan.




Hur det slutade? Wille var ofta blöt på magen utan att jag riktigt förtod varför, tills jag en kväll kom in i sovrummet i tvåan jag då bodde i och hörde något tuttande och purrande ljud. Hittade Wille liggandes motvilligt med den menande blicken "Kan du SNÄLLA ta bort det äckliga lilla krypet..." och en tuttandes liten kille som spann för fulla muggar medans han omsorgsfullt puttade mot magen på Wille. Ibland saknar jag mina kissar enormt och framförallt Wille-bus!

 


Who's going to save tonight if I don't?

All the roads we are traveling up and down, but still so far away... And all I want is for my heart to sing! But why start a fire when we know where we came from?


From the bottom of my heart, you will always have a special place in my heart!


Not all those who wander are lost!

But today I'm lost as hell!!

Herre min gud vilken dag! Det bara snurrar i skallen av alla frågor, nyfikenhet, rädsla, förundran, glädje... Det är en hel del förändringar som kommer ske i mitt liv innom en snar framtid.

Tror jag är inne i en sådan där period då jag fått nog, när något drastiskt måste göras bara för att jag kan! Haha, visst låter det moget för en 28-årig tjej som mig att känna sig som en revoltisk 14-is? Det började med ett enkelt infall av att klippa snedlugg som helt plötsligt blev en hel lugg igår... (Tack älskade syster!) Denna lugg fick mina kollegor att inte känna igen mig när jag dök upp på jobbet, vilket roat mig nästan hela dagen! Komplimangerna har haglat trotts att jag känner mig fruktansvärt osäker på min nya frisyr ala Loreen!

Vi har idag även startat en liten tävling på jobbet mellan mig Mattias och Camilla. Vi hittade en låda med stegräknare och nu jäklars är det game on för hela slanten! Det har resulterat i vissa små spontana fusk för att reta upp varandra. Som jämfota hopp genom korridoren förbi hela fikabordet, ryck i högerbenet.. Ja, you name it! Tror de andra kollegorna undrar om friskhets nivån borta i vårat hörn anses normal för tillfället?!

Tog tag i något helt annat som också hammant åt sidan idag. Jag har tagit upp min BP träning igen, hur kul som heldst och är så glad att jag trotts allt tog mig orken och framförallt tiden att ta mig till Thomas pass. Och glädjen som strålade ur hans ögon när han fick syn på en skapade den där kännslan av vilja igen. Inge mer uppehåll från ett pass med en instruktör som verkligen triggar mig att presstera mitt bästa! Fy i helskotta så intensivt det nya passet var idag och de menande, stöttande och drivande blickarna fick mig att plocka fram den sista gnuttan ork! Tanke är att jag skall dansa i morgon också, får se hur det går med stor risk för en jäkla träningsvärk i ben, rumpa, axlar och rygg...

Today I'm alive even though I'm totally lost, and I like it!

The doorway to my heart...


Love is many things, none of them logical!


RSS 2.0