OM DU TROR ATT DU ÄR KORKAD, ÄCKLIG OCH ATT DU FÖRTJÄNAR NÅGRA KNYTNÄVSSLAG DÅ OCH DÅ…

… Så misstänker vi på Polisen istället att du kan vara utsatt för ett allvarligt brott av den du lever med. Du är i så fall inte ensam. Den här typen av  brott förekommer i alla former av relationer, i alla samhällsgrupper, i alla delar av landet. Exakt hur många som drabbas varje år vet ingen, men det rör sig om 10 000-tals, kanske upp emot 100 000.

 

www.polisen.se/kommitloss kan du läsa mer om hur en anmälan går till, vad som händer efter anmälan, eller hur du ska göra om någon i din omgivning far illa. Polisen verkar för ett samhälle där ingen ska behöva leva i en relation där man utsätts för kränkningar, hot och våld. Om det är en vardag som du känner igen…

 

… SKA DU ABSOLUT KOMMA TILL OSS.


Denna artikel läste jag i förra veckans EVELINA och blev så grymt berörd. Dessvärre vet jag att man som utsatt många gånger aldrig vågar göra en anmälan... Tanken är god, MYCKET god. Men något som även polisen och andra myndigheter behöver ta till sig är att själva göra anmälningar när de ser saker inträffa mitt framför näsan på dem. Folk som kanske inte är inblandade men ser behöver också ta ett större ansvar att anmäla istället för att blunda och gå förbi.

Ja det finns minst sagt mycket jag skulle kunna dementera kring detta men kl 06,17 på morgonen känns kanske inte som den tiden min hjärna funkar som bäst...

Hoppas ni alla fått en bra start på dagen. Själv har jag tagit en tjuvkik ner i chipspåsen! Ajja bajja!! Men det luktade gott!!

Veronica


Sliten slampa!Ja ungefär så här pigg känner jag mig just nu... Tränat utan att ha något i magen! Mindre smart!! Så här på andra sidan dumburken sitter ett stycke HUNGRIG kvinna!!!

Dock är bilden från igår i solariet! Tänk att det kan va så fantastiskt skönt att ligga i den där tuben, lyssna på musik och nästan, nästan somna!

Veronica

 


Måndagens middags tankar...

Igår blev det ett stycke medelpass med den bästa tränaren av dem alla Pia! Så sjukt motiverande och go tjej! Hälsar alltid så glatt när man kommer ner och frågar ständigt hur det är med mina axlar/skuldror som gör att armhävningar inte går att göra allt för många av innan kroppen säger ifrån. Stannade kvar en stund efter första passet jag hade med henne för att fråga hur jag kan bygga på muskler mest effektivt på och utanför passet utan att skada det redan infekterade området i något som en gång var en inflammation som numera är kroniskt. Ständigt håller hon extra koll på mig under träningen o ser till så allt går bra. Hur rart är inte detta? Likaså har syrran haft lite problem med knäna vilket också är något hon hållt under uppsikt. Tycker den här typen av människor är helt underbara att ha i sin omgivning. Medmänskliga, omtänksamma och oerhört rara. Helt enkelt personkemi som funkar!

 

I dag är tanken att köra Affro Dans under kvällens småtimmar. Ett pass som var lite udda men helt klart kul. På tisdag Ki Box vilket också leds av bland annat Pia. Ett pass som jag tycker är riktigt kul. Få ut ens eventuella aggressioner och sedan avslappning i form av Qi gong. Onsdag var planerat att köra Yoga men kom på att jag eventuellt inte kan men får se hur det blir…

 

Sitter för närvarande o snörvlar igen vilket inte känns så kul… Hoppas verkligen det ger med sig! Kanske ska man köpa lite extra vitaminer på burk/brus.. Berocca?

 

Åker iväg på kryssning på fredag med gamla jobbet vilket ska bli sjukt kul. Delar hytt med två helt fantastiska och underbara tjejer och en till person som jag aldrig riktigt fick något grepp om då hon startade strax innan jag slutade. Hur det än blir så kommer vi ha sjukt kul. Ska käka en tre rätters, dricka gott och skratta en massa. Ut på dansgolvet och dra en sväng om till mogendans. Gäller nog att sätta på sig snurrvänliga skor då Jimmy snurrar en så ofta han bara kan! Ytterligare en orsak till att ta med sig flera skor!! Haha. Ska kika med de andra deltagarna om de ska mötas upp någonstans innan och käka lite innan vi åker med bussen till Birka Paradise.

 

Ska på morgonen på fredag göra ett test för att se vilken grad av kunskaper jag har i Office paketet. Ska få en interaktiv utbildning av bemanningsföretaget baserad på de kunskaper jag redan har. Ska bli grymt kul och någon som jag ser som väldigt meriterande för framtiden. Kommer få köra utbildningen på distans vilket kommer underlätta grymt mycket för mig.

 

Nehe, nu kallar jobbet igen. Slut på lunchen och åter till verkligheten!!

 

Hoppas ni alla får en jätte mysig dag!


Veronica


Erkännande..

Det sitter djupt inne, men jag måste erkänna det!!

Jag sitter och letar kläder på H&M's barnavdelning. Hur smått tragiskt är inte detta? Har hittat en jacka, två stickade koftor, ett par skor, strumpbyxor, träningsbrallor och en klänning.

Det som dock känns bra är att priserna är avsevärt mycket mindre än vad "vuxen" priserna är. Tänkte smita in på barnavdelningen i morgon när mor ändå tänker släpa ner en på stan eller till Tuna Park för shopping!

Veronica


Faktauppsats om ko, skrivet av en mellanstadieelev...

Historian om Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in til staden, men bara när den skal dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jeg inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har god luktsans... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Kommentar från en av av mina kompisar som är lärare på högstadiet:
Ja det är ju bättre än vad många av mina elever i åk 7-9 presterar......♥ Veronica

 


Torsdag kväll.

Kvällsmaten för idag kommer att bestå av potatisplättar med bacon. Var ju inte driekt igår man gjorde! Helt underbart gott om ni frågar mig. Sen tänkte jag nog göra en fuling och steka mig lite pannkakor (idag också…)!! Nyttig dag?! Nej inte direkt men ibland får man faktiskt unna sig!Satt för övrigt och tittade på hemnet och hittade det perfekta lilla huset! Men det kan man väl bara dagdrömma om som det är just nu! Nåväl dagdrömma är ju gratis och inte helt fy skam det heller!

 

I morse satt jag ock kikade igenom lite gamla bilder och insåg hur mycket jag saknar min älskade Madde med sina två helt fantastiskt goa söner Johan och André. Den här bilden är från i ”somras” när Johan lånade kameran och tog kort på allt i sjukhusparken! Tro det eller ej men fröken löken hoppade runt med styltorna i den gigantiska sandlådan o busade likt ett barn hon med!


Och som en sista slutkläm på dagens inlägg så vill jag bara säga att jag älskar mitt jobb och mina arbetskollegor!! Ni är helt fantastiskt underbara! Glöm nu inte mackan till morgondagens morgonmys på gräddhyllan!

Veronica


Leave this world behind you!Veronica

Free you'r mind!Veronica

 


Söndag

Har ägnat mig åt att tvätta fönstren eller ja i alla fall 4/5 av dem. Alla handdukar blev dyngsura så jag gav upp. Kräks vad mindre kul det är att tvätta fönster! Blir till att ta hand om de sista två i morgon om jag inte prioriterar träningen eller om det regnar/blir för mörkt!

 

Ska ner och träna om några timmar vilket ska bli hemskt kul. Ett pass med en tjej som är fantastiskt duktig på att rycka med sig folk och ge det lilla extra! Grym musik har hon också på sitt pass! Tyvärr börjar jag känna mig lite små krasslig och går och nyser hela tiden. Förkylning på gång kanske? Hoppas inte för det har jag varken tid eller lust med!

 

Kanske dags att kasta in sig i duschen o göra i ordning sig för den här dagen? Kasta av sig mysbrallorna för dagen så att säga?! Ut en sväng i det fina vädret?! Eller kanske plantera om det där rosmarin trädet innan det fryser ihjäl på balkongen?! Beslutsångest!


 


Hoppas ni får en fin dag vart ni än befinner er!

Veronica

Yoga!

Nu är det dags att åka hem för dagen och byta om för ett pass med Yoga. Blir första gången jag testar det. Ska bli riktigt intressant och kul och se om detta är något för mig eller inte! Vet att en väninna till mig gått på gravid yoga och hon gillade det skarpt. Förhoppningsvis så kommer även jag tycka att det är en skön paus i vardagen vilket är något jag verkligen behöver.

 

Inre harmoni är verkligen något jag saknar just nu även om jag känner att det är på bättringsväg då jag börjat ta tag i mig själv på flera olika plan.


Veronica

Kära bullen, är något fel på mig?

Det är rätt kul och lyssna på alla andra på jobbet om hur kallt det börjat bli och hur de tvärvägrar att inse att det är höst. Att de inte vill sätta på sig strumporna för då har de verkligen bekräftat för sig själva att hösten är här.

 

Nog för att jag själv vill ha sommar, sol och värme fortfarande men herre min jesus så skönt det är att sätta på sig strumporna igen!!! Är man normal när man känner så? Jag älskar mina strumor!! Hahaha. Vet jag hade den här diskussionen förra sommaren med Nadja och hon delar samma åsikter som mina kollegor. ”Strumpor är ett nödvändigt ont.”

 

Något annat som är skönt med hösten är när man fått komma hem till dunklets vrå och tända MASSVIS med ljus! På tal om det börjar det nog bli dags att hamstra värmeljus för årets höst/vinter! Släcka ner över allt och stänga av tv’n.. Sätta på lite musik som man gillar och bara ligga och stirra i tomma intet

 
Veronica

Creepy!!

Usch jag bara ryser av vad som hände för en liten stund sedan. Hade gjort en flytt för ett par dagar sedan basserat på ett inkommet brev och fick tillbaka pappret då inget fanns registrerat hos fastighetsägaren. Började leta efter telefonnummer etc för att komma i kontakt med kunden och precis när jag fått fram kundbrevet och gjort klart sökningen i systemen så ringer min telefon. VEM är i andra änden?! Jo kunden jag söker efter. Telepati?! Hur creeyp är inte detta?! Usch gåshud över hela kroppen har jag!

Veronica


Berömd skådespelare död i svininfluensa…… och vi alla vet vem som smittade honom...

Veronica


Två helt underbart rara vänner!Frida och Cecilia


Frida och Cecilia i ryssmössorna!

Veronica


Nu..

…tänker jag hoppa ner i badkaret som är fyllt med varmt vatten och bara ligga och mysa! Lovely!


Veronica


Ibland...

Ibland önskar jag att jag kunde sätta mig själv i första hand… Just nu önskar jag nog mest att jag kunde självdö! Drastiskt?! Ja en smula va!! Ett Ki Box pass kanske skulle funka bra nu så man får slå och spraka av sig all ilska för att sedan finna ro.

Veronica


Kan man vara så här trött & Helsingborg.

Jag är hysteriskt trött idag och jag vet inte varför?! Jag äter bättre än vad jag gjort tidigare pga träningen som också är något som borde få mig att bli piggare… Ikväll tänkte jag krypa ner i badkaret och bara ligga där och gotta efter träningen. Känner att musklerna i ryggen inte riktigt är som de ska och har förmodligen en hel drös med knutar som inte heller hjälper till att göra saken bättre!

 

Finns så mycket jag skulle vilja skriva om men jag vet inte riktigt vart jag ska börja… Hade en SUPER trevlig helg nere i Helsingborg med Frida och Cecilia. Bilade ner på 4,06 vilket innebär att vi slog Frida och Anders tid med 4 minuter!! Cicci, har jag sagt att du kör som en grekisk gud?!

 

Vi hade även lite drygt 4 timmars ”samtalsterapi” i bilen både på vägen ner och hem. Lyssna på radio eller någon bra cd skiva hade vi inte tid med! Så jäkla skönt och prata ut med någon och få höra hur andra resonerar. Tusen tack för en jätte trevlig bilfärd!

 

Väl nere blev det kramkalas och ett snabbt besök på Väla för sko shopping! Farligt att släppa lös tre sko tokiga tjejer i en skoaffär!! Hem och laga tacos och göra oss i ordning samtidigt som första glasen tömdes med diverse innehåll. Någon gång här under kvällen filmades det och togs kort. Jag vågar inte ens fundera på hur filmerna blev. Knullruffs i huvudet och en tandborste i munnen samtidigt som man dansade och försökte sjunga så gott man kunde... På tal om det, har du kikat på filmerna Frida? Skall dessa för evigt censurerade eller är det saker vi törs visa vår omgivning utan att de tror att vi är mer korkade än vad vi faktiskt är? Haha! När man minst anar det kanske de ligger på youtube.. Haha!

 

Vidare hem till Granen för att förfesta lite med trevligt sällskap och några bekanta ansikten sedan sist man var nere. Hade allsång till alla möjliga låtar från nu och förr, dans och lite spex. Skrattade gott när Svante, Granen och Poffe visade oss dansvideon.
Tog en taxi ner på stan och vidare in på Cardinal för att fortsätta skaka rumpa till bra musik. En sedvanlig tequila slank ner och även ett par drinkar hittade ner i magen! Tänk vad kul det är att komma nya städer och träffa nya människor man aldrig sett tidigare!

 

Åkte hem kring halv fyra halv fem efter att ha köpt pizza vid något hörn och hoppat in i en taxi där chauffören dillade något om att det inte var så poppis att vi käkade i bilen då det skulle ”stinka i en veck och taxibilar ska lukta neutralt” etc. Allt annat än otrevlig var han dock, men han kunde väl inte hålla sig från att hävda sina åsikter. Klev av hemma och kastade oss i sängen/soffan för att ligga och prata lite skit innan John Blund slagit oss alla i huvudet med en stor fet klubba! Herre min jesus vad seg man var när man kom hem! Eller ja i alla fall jag…

 

Vaknade upp kring kl sju av ren rutin iom att jag normalt sett är uppe kl kvart över fem på morgonen som senast när det är jobbdagar.  Verkade inte vara så livat i lyan så jag låg och lurade lite innan en SUPER pigg Cecilia sätter sig raklång i sängen och vill inget annat än att äta glass och komma upp och iväg!  Haha, kan väl nämna att jag och Frida (framför allt Frida) inte var riktigt lika pigga!!

 

Gjorde oss i ordning och åt frukost för att sedan smita ut till Väla för lite mer shopping! Hej o hå, vad mycket fint det finns i affärerna!! Höll dock igen helt även om det fanns en hel del som kunnat få följa med mig hem. Var sugen på ett par bagy jeans men tyckte inte riktigt att de höll måttet till vad jag önskade. Ett par träningsbrallor, några skor och diverse annat. Frida och Cecilia lyckades få en hudkräm för världens pangpris pga felskyltning vilket helt klart blev en glad överraskning! Höll på att avlida av min högra fots pumps som inte ville göra kärlek med min lilltå! Så snälla Cicci bytte skor med mig ett par gånger. Life saver på hög nivå vill jag lova! TACK!  Hittade in på Sisters där vi hittade ryssmössor som jag tvingade på Cecilia och Frida för ett ”fulkort”, (bild kommer ikväll om jag får tillåtelse förståss). Käkade även jätte god mat på Blå Tuppen (hette det så?) någon gång mellan all shopping och skoväxling!

 

Hem igen och lägga sig i sängen/soffan och prata mer skit! Har haft en så jäkla trevlig helg även om det blev något mer intensiv än vad man önskat. Trotts att det bara blev över natten så han vi göra en hel del mer än vi trott, men det är aldrig kul att åka ifrån någon som man verkligen trivs att umgås med och någon som man håller varmt om hjärtat. Cecilia har jag ju lite närmre i Katrineholm men lika lite träffar jag henne , tyvärr!

 

Sista biten till Eskilstuna färdades i min lilla corsa helt allena mitt i natten. Kallt och jävligt var det och en jädrans massa lastbilar på vägen. Tror jag körde om 6 st och svor otaliga gånger över att de skulle flytta på sig så man kom förbi och fram! Haha typiskt mig! Lyssnade på musik på hög volym och sjöng med för allt vad jag hade. Eller räknas det som att man sjunger när man inte kan ta en ton rätt?! Skråla kanske är mer passande?! Hahaha! Tror jag var hemma kring tolv slaget och då var det bara till att dyka ner i kudden och sova då jag var helt slut och skulle upp tidigt dagen efter.

 

Nästa gång vi träffas blir nog först när Frida fyller och kommer hem till staden vi alla växt upp i, Katrineholm. Ska bli ett kärt återseende och förhoppningsvis en massa kackel och skratt precis som det brukar vara när vi alla träffas! Konstaterade att det inte är så farligt att åka ner till Helsingborg rent ekonomiskt. 500:- om man är två och delar på soppan. Hlet ok och kanske blir vi bättre på att åka ner och hälsa på lite oftare än en gång om året?! Hoppas kan man ju alltid!

 

Så där då har man skrivit en roman och hälften av er har nog inte ens läst igenom vad man skrivit vilket o andra sidan inte gör något! Blev ju betydligt mycket längre än vad jag trodde det skulle bli!

 

Hoppas ni får en trevlig dag och ett STORT TACK till Frida och Cecilia för den underbara helgen med allt vad den innebar. Ni är två helt fantastiska människor med stora hjärtan och mycket humor!

Veronica


Kantareller, träning & prommenad.

Gick iväg med syrran på träning idag och idag lyckades vi hitta ett till träningspass som vi fattade tycke för. En jätte gullig tjej som hade passet och med super bra musik och rörelser. Tyvärr var hon inhoppare idag då ordinarie var sjuk. Så vill vi gå på hennes pass är det fredagar kring klockan 15 som gäller om jag inte minns helt fel. Detta innebär TOTALT kört för min del. Trist men vem vet de kanske lägger om pass förr eller senare. I morgon skrev vi in oss på Ki Box. Kan ju bli rätt spännande!! Kanske får ni se er för så det inte kommer en knytnäve flygande när man minst anar det... Nej då, det ska bli hemskt kul och testa då jag aldrig ens vågat försöka mig på något liknande.

Tog en lugn och sansad promenad hem efter träningen och bara tok mös hela vägen hem. Vilken jäkla underbar kväll det var ute!! Fylldes med lycka inombords trotts att det var lite för kyligt att gå utan jacka som en annan gjorde. Men vilken vy jag fick bort mot faktoriholmen!!


Väl hemma så väntade en halv ica påse med kantareller på att bli rensade, stekta och förvällda. Fick panik så fort det var något äckligt litet kryp eller än värre spindel på mina fina svampar! Får stå päls över hela kroppen av småkryp! Otäcka små djur det där!! När jag endå höll på och rensade sorterade jag ut de lite mindre svamparna och gjorde mig en bruschetta med kantareller och halloumi ost. OMG så underbart det smakade, eller som Frida skulle ha sagt "knull i munn"!
Borde hoppa in i duschen och spola av mig och sedan krypa ner i sängen för natten! Känner att det kommer vara riktigt skönt att borra ner huvudet i kudden och blunda ikväll. Jag är trött, så oerhört trött!!

Go natt folket och sov så gott!!

Veronica


Guns N' Roses - This I Love
Detta är kvällens, förmodligen veckans och månadens spela sönder låt! Kom på mig själv med att sitta och blund på avslappnings-/stretchövningarna när denna låt spelades. This I Love!

Veronica


Ångest!!

Har fått ett erbjudande av min underbara vän Calle under gårdagen!  Han sitter nämligen på två gala biljetter till nya Stieg Larsson filmen, ni vet fortsättningen på Män Som Hatar Kvinnor!? Så det är mat, röda mattan och lite annat skoj plus filmen så klart. Blev så glad över att han hörde av sig och frågade om lilla jag ville göra honom sällskap ikväll. Men nu vet jag inte alls hur jag ska göra. Finns lite saker som ställer till det lite… Just my luck! Det är ju inte varje dag man får sådana här erbjudanden och jag skulle mer än gärna vilja gå då han är en riktig kul prick att umgås med och filmen är något jag velat se redan från start!

 

Vad hade du gjort?!

Veronica


Mariette Hansson - Lies Beyond

Jag skulle ju inte titta.. Men så satt jag där klistrad i alla fall efter att ha hört Mariette Hansson låt Lies Beyond. Efter att ha lyssnat på den på MySpace så måste jag nog säga att den akustiska versionen rörde mig betydligt mycket mer! När en låt får de små fjunen över hela kroppen att stå rakt ut... Jag vet inte hur jag ska beskriva det än med några andra ord än att det är en härlig känsla som bara sveper över en. Samma sak var det med Anna Bergendahl när hon sjöng Have A Heart… Creepy att en låt/text/röst kan få en att känna på det viset!

Mariette Hansson - Lies Beyond


Anna Bergendahl - Have A HeartVeronica

Angels

 

Angels exist, but sometimes they don’t have wings…
We call them friends!Veronica

 


EOS 40D

Har fått låna en EOS 40D med objektiv ett par dagar av en kollega som skall sälja sin. Har fått lite instruktioner om hur kameran funkar och fått den inställd efter vad jag normalt brukar ta kort på. Verkligen jätte rart! Får se om detta är något som en annan kanske ska investera i eller om man ska nöja sig med något annat?! Ska i all a fall bli kul att få testa en lite bättre kamera.Veronica

 


Nytt

En ny klänning har hittat hem till min garderob! Riktigt skön och höst/vintrig modell som även finns i vitt med blå eller brun ”bård”. Tyvärr fanns inte den vita med brunt kvar i butik så blev den gråa med vit bård över bröstet.Veronica


"Modell"

Varför är jag alltid utsatt för saker som skrämmer mig? Det är som om det står skrivet i pannan ”TA MIG TA MIG!!!” eller ”LÄTTLURAD!!”. Fick under dagen ställa upp som ”modell” för en porträttfotografering då kameran och ljuset skulle ställas in. Visst super kul att få fina bilder på sig själv… Fröken V har ju en förmåga av att skrämmas och bli stel som en pinne bakom kameran med okänd fotograf av någon oförklarlig anledning. Eller ja egentligen är den nog inte så oförklarlig, det är nog så simpelt som att det sitter i huvudet grundat i osäkerhet!

 

”Roligt” nog är att fotografen som bad mig om hjälp känner till min stelhet och verkar se det som en sport att komma förbi den?! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta?!

 

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om det här…


Veronica


Ab imo pectore

Nondum amabam, et amare amabam. quaerebam quid amarem, amans amare...

Maior e longinquo reverentia!

♥ Veronica


Off we go!

Ska strax sätta mig i bilen och åka hem för dagen… Hem, kasta av mig kläderna, hoppa i träningskläderna för att sedan springa ner på stan för ett Step pass med syrran. Ska bli himla intressant och se hur mycket som sitter kvar med koordinationsförmågan. Känns som det kan gå åt alla håll och kanter. Men kul ska det bli!


Step, släng dig i väggen!! Det blev Aerobics!!


 ♥ Veronica


Veronica just nu...Allt som inte är vitt KAN bli vitt! =) Håller på att kladda färg på en kruka där jag tänkt plantera om rosmarin trädet i och ställa på vardagsrumsbordet. Nu återstår det bara att bestämma sig om det skall vara gröns mossa ovanför jorden eller om det ska bli sten i naturfärgat, vitt, svart eller någon annan bra färg. Förslag?

Veronica

Jag är kär!

Japp jag har förälskat mig, riktigt ordentligt! Men tyvärr är jag rädd för att det inte kommer att gå även fast man vill så innerligt. Men man kan ju inte vara självisk heller i alla lägen och detta är just ett sådant läge!

 

Jag har hittat en liten bedårande korv eller ja faktiskt fler om jag ska vara ärlig… Det är en lite staffe valp som fått mig att helt flyga i det blå i tankarna. Har kikat lite på den här sidan... Valp nummer två är ju bara så söt!! Lillsnuffsan på första bilden verkar ju också vara en riktig liten charmör.

 

Men det handlar ju också om att man ska ha tid. Tvivlar inte på att familjen skulle hjälpa till om det krisar. Men så är det ju också vardagen som ska funka… Man jobbar ju trotts allt och de kan ju inte sitta hemma ensamma i flera timmar. Visst dagmatte skulle säkerligen fungera men då ska man hitta någon som uppfostrar hunden enligt ens egna principer samt någon man går ihop med. Sen är det ju träning och den här rasen är ju en rätt krävande sort. För en hund som saknar disciplin är något jag inte vill ha. Klarar jag det? Ja det är frågan? Klart jag vill ha en gosig hund men någon som drar i kopplet etc etc nej det skulle jag inte klara av!

 

Väninnan Madde har ju två (eller ja egentligen tre) staffar och en dvärg pinch. Hennes Baby är världens goaste o mysigaste så där finns ju verkligen ett praktexempel på en väldresserad hund med fint psyke. Så har hon ju lillskruttan Candy som redan nu är en lydig lite flicka även om hon vad jag förstått har en del valp fasoner för sig i dagsläget.

 

Har även kikat på Yorkshireterrier valpar som också är lite av en favorit. Men så är ju frågan, är man en småhunds eller storhunds tjej?!

 

En annan fundering jag haft ett tag är att skaffa katt. Visst de ska inte heller vara ensamma allt för länge men de klarar det ju på ett helt annat vis än vad en hund skulle göra. Men så är det den där jäkla kattlådan… Kan inte låta bli att tycka att de luktar pyton om den trotts att man kör med bra sand, tömmer ofta och har en med kolfilter och lucka… Men precis som med hund så blir du låst. Ska du på semester, resa bort etc etc.. Likaså är det ett åtagande då det är djur som kommer leva ett antal år framöver om allt är som det ska vill säga.

 

Ja vi får helt enkelt se vad som händer. Än så länge är det bara tankar och inget mer. Men bilden på lillkorven är en vanligt förekommande bild på min skärm/näthinna. Så mycket som jag kikat på hundar/katter den senaste tiden var MYCKET länge sen jag gjorde. Dagdrömma är ju inte förbjudet och än så länge är det nog bara i det stadiet jag är.

 

Nu sägs det att jag ska hinna få lite mat i magen på min lunch också! Börjar få lite lätt träningsvärk i kroppen så ska väl stappla ut till matsalen och värma på mina rostade rotsaker med tjockkorv.


Första träningsdagen!

Har idag klarar av första tärningspasset som fick bli en styrka/medel! Liknar precis det passet jag ofta gick på förr i tiden när man tränade regelbundet. Gillar passet men kan väl erkänna att armhävningarna inte gick bra alls!! Har ni sett överkokt spaghetti? Det var värre än så!!

 

Det finns så mycket jag vill testa på! Så nu får man bara hoppas på att det håller i sig och att man skärper till sig lite. Nu är det ju uppsatta tider som skall passas och så har jag ju syrran som peppar!

 

Är fortfarande full av adrenalin i kroppen efter träningen, så nu hoppas jag på att man kommer sova riktigt gott i natt!

 

Unnade mig en macka med ruccola, äggskivor och lite mumma när jag kom hem, lagade sedan rostade rotsaker och tjockkorv till matlåda i morgon. Kanske en fräsch sallad till det?

 

Tror jag är inne i något ”stimm” just nu… Vet inte riktigt vad som flugit i mig?!  Trött på att vara ledsen och vill göra saker som får mig att må bra. Att man kan tappa bort sig själv så pass är ju faktiskt rätt läskigt!  Nej nu ska jag försöka slå bort den där lilla bitterfittan i mig och vara mitt sanna jag! Den glada sprallig Veronica som gillar livet!

 

Seriöst låter jag rätt speedad nu va? Sitter och funderar på hur jag ska lyckas sova när det bara spritter i kroppen på mig…

 

Hoppas ni alla haft en trevlig dag/kväll! Ska försöka krypa ner i sängen och fånga John Blund och kramas lite för natten!

 ♥ Veronica


Om man....

....älskar med själen behöver man
inte tänka så intensivt med hjärnan!

Veronica


Medborgarskolan välkomnar kvinnor!

Medborgarskolan välkomnar kvinnor


Här kommer nu vårens studiecirklar 2009 för kvinnor.

Senaste anmälningsdag - 14 Februari.

Märk kuvertet med kursnummer.

 

09:6001: Lära sig gå

Konsten att passera ett shoppingcenter utan att "bara" titta in. Övningar med ledarhund.

 

09:6002: Tydlighetsövning

Hur förklarar jag vad jag vill ha sagt i stället för att säga vad jag egentligen inte vill med

förhoppningen att han ska gissa sig till vad jag egentligen vill men inte säger? Träning

med yrkesmilitär.

 

09:6003: Fys-pass Träning i att lyfta upp och ta bort saker ur handväskan.

Handledare från Ölhävarna lär ut det rätta greppet.

 

09:6004: Förståelseträning

Han menar vad han säger, trots att du försöker tolka det på ditt eget sätt. Eftersom detta

kräver en fullständig omvandling av den kvinnliga hjärnan är detta den längsta kursen.

Leds av fyra professorer och en docent, per deltagare.

 

09:6005: Insiktsövningar Du är inte 19 år längre.

Din figur ser inte ut som Victoria Beckhams. Dessa kriterier kommer heller inte att

uppfyllas om han ljuger och säger att du ser ut som en ung Victoria Beckham. Fråga inte

så slipper han ljuga. Dessutom vill han inte ha en skinnbit som Mrs Beckham, han vill ha

en kvinna som ser ut som en kvinna. Studiecirkel under ledning av psykolog. Lokal:

Spegelsalen. Frälsningsarméns strängmusikkår spelar lugnande musik i bakgrunden.

 

09:6006: Tidsplanering

Om vi ska gå hemifrån 18.50 för att hinna till festen, hur ska jag då planera för att vara

klar 18.50?

Känd fysiker förklarar tidens gång med studiematerial inlånat från förskolan.

 

09:6007: Sakletarkurs

Hur hittar jag alla de nya kläderna och skorna i garderoben istället för alla de gamla

trasorna? Går Sherlock Holmes metoder att tillämpa i detta fall? Overheadbilder visar

lämpliga ställen att leta på.

 

09:6008: Rutiner - hur får vi in dessa i medvetandet?

T.ex.: Söndagar 20.30-21.15 är det Sportspegeln. Varje söndag. Hela året. Det har det

varit i minst 30 år.

Minnesträning under ledning av Dr Pavlov.

 

09:6009: Skrivkurs

För att vara säker på att han ska komma ihåg bemärkelsedagar, skriv "Eva 47 år",

"bröllopsdag" o.dyl. på väggalmanackan som hänger på kylskåpsdörren. Du får dina

blommor och presenter och alla är nöjda och glada. Praktiska övningar med whiteboard.

 

09:6010: Logik - vad är det?

"Det bara är så", är det en logisk motivering eller finns det andra, bättre?

Diskussionsgrupp, ledd av Bosse Ringholm.

 

09:6011: Sexliv efter vigseln - finns det?

Filmvisning. Filmen baseras på verkliga berättelser där äktenskap inte lett till förlamning

nedanför midjan.

Efter visningen frågestund. Ledare: Den kände Dramatenskådespelaren.

 

09:6012: Flexibilitetsreflektion

Kan han någon gång ha rätt? Eller kan han någon gång inte ha fullständigt fel?

Klarläggande föredrag. Ingen frågestund.

 

09:6013: Bara en styr

I bilen finns endast en ratt. Om du är passagerare kör du inte. Passagerarövning, under

absolut tystnad, med ackordsjagande lastbilschaufför. Stor förpackning med

pappersnäsdukar ingår.


Veronica


God morgon världen!!

Idag väntar första dagen med de normala arbetstiderna. Ska efter jobbet träffa Jessie och försöka hålla mig borta från att köpa fler skor och ett par nya jeans! Träffa lillasyster och fixa träningskort då vi haft smärre otur på den fronten hela förra veckan! Sola vill jag hinna med och göra men det vetetusan hur jag ska hinna med.

Hoppas ni får en fin dag!


Veronica

RSS 2.0