Uppföljning plattången

Nu har det jag fruktat över i x antal veckor hänt. Plattången spraka och spottade små gnistor i morse. Strax där efter fattade den eld vilket jag dock lyckades släcka snabbt. Så nu är det helt klart finito till min plattis. Som tur va hade jag varit förutseende och köpt en ny som bara var att plocka fram. Dock inte samma känsla som den gamla men det kommer väl så småningom.


R.I.P plattången 2008.01.31

Veronica


MusicÄr lite allmänt ur balans just nu så tänkte dela med mig av lite musik som får mig att må bra och förhoppningsvis dig som tar dig tiden att lyssna på låten.

Veronica


Tisdag morgon

Sitter på jobbet och har börjat jobba. Sitter mellan varven och trycker i mig en blandning av Yoggi mini och Keso mini. Ser inte så där väst trevligt ut om jag får säga det själv. Der ut som en möglig/klumpig/försurad yoggi..


  + image147= FRUKOST

Börjar bli orolig för stormvädret som skall komma in på torsdag då jag dels är rädd för att de skall ställa in resan om det blåser för mycket. Dels är jag rädd för at det skall blåsa så illa så man skall behöva klänga sig fast vid toan hela resan och diskutera med Ulrik. Mindre spännande.


Igår såg ja på Outsiders och höll på att kräkas av äckel. Ok att man kan ha udda läggningar etc. Men det här gick helt klart över mina gränser med att ens tycka att det skulle vara var mans ensak vad man gjorde. Det handlade om att man såg en kvinnan som den "hetaste" människotypen och hästen som den "hetaste" djuret. Plussa ihop detta och lägg till sex så har du något som kallas för pony girls. Det är fan så vidrigt att jag får rysningar i hela kroppen! Att det sedan var äldre män som bokstavligen skulle rida på deras tjejer som hade fått träns, tyglar och porno outfits med hästsvansar... Behöver jag ens gå längre än detta? Jo en relevant sak till jag la märke till var åldersskillnaden som fick mig att äcklas än mer.  Ja udda människor finns det helt klart!


Veronica

Som besatt

Japp, i helgen slog det slint i mitt huvud och min shopping tarm behövde få "rastas" lite. Så det blev en snabb sväng till Tuna för att försöka hitta nått på Gina där jag har x-antal kronor att spendera efter julen. Dock vill jag påstå att det mestadels var skit inne på Gina vilket gjorde mig besviken. Allt såg ut som träningskläder från Fame. Pastellrosa avklippta t-shirts, leggings i vitt med STORA svarta bokstäver längs benen, boddys med knäppning i grenen... Behöver jag fortsätta?


Så till mitt kära H&M för att försöka hitta något av mina "vill ha" plagg från katalogen som jag tidigare lagt upp på bloggen. Till min stora glädje springer jag på klänningen som jag gått och grubblat över i flera veckor. I katalogen ser det ut som det är en silkes klänning vilket gjorde mig lite tveksam till beställningen. Men inne på H&M fick jag klämma och känna bäst jag ville och den var ju i bomull. 250:- kostade den så den åkte utan att tveka med hem i påsen i nyans svart. Tur hade jag också då det var den sista i storlek 34. Men nu kommer nästan bekymmer... Jag vill ha den i vitt också! Men så vill jag ha med mig en redig summa pengar till Tallin om man kommer att shoppa nått där. Visst 250:- är inte särskilt mycket pengar. Men för de pengarna kanske jag kan hitta något som inte ser lika dant ut?!?!

image115


Veronica

Nedräkningen har börjat

På fredag bär det av till Tallin för att få lite avkoppling. Något jag tror kommer sätta ett par plåster/bandage på vårt förhållande. Känns skönt att få prioritera upp oss och inte våra jobb eller vårt hem, något som länge varit prio 1.


Syster har berättat att det finns tre stora köpcentrum och en sk svart marknad som jag måste spana in. Som det är "planerat" så skall vi försöka hinna med att shoppa lite innan vi åker hem. Dock varande syster mig för att det skulle finnas massa väskor, skor och smycken till bra priser så jag får nog se till att ha plånkan välfylld inför resan.


Skulle vilja hinna med att få en ryggmassage och lite omtanke för naglarna. Men vi får se vad som händer och sker. Det blir vad det blir med resan och det som hinns med hinns med.


Jag hoppas vi hittar ett ställe som serverar bra mat så man inte får stekta grisfötter och gud vet vad det kan finas för konstiga rätter!


I övrigt är det måndag och en ny dag på jobbet. Är trött som satan men det är nog ingen nyhet. Har även en hel del träningsvärk i bröstmusklerna och axlarna. Varför lär man sig aldrig att stretcha?

♥ Veronica


Lördags musik


Blommor

I går fick jag för mig att vi skulle införskaffa oss nya blommor till vårat sovrum då jag inte direkt vill påstå att jag tagit hand om dem på sista tiden. Så vi åkte till Plantagen då de skulle ha ok priser på gröna växter. Var ute efter två stycken fredskallor då de är blommor som faller mig i smaken. Hittade en pytte liten variant som var på tok för smått för att vara snyggt i sovrummet och likaså en gigantisk variant som kanske hade fungerat i vårt gigantiska fönster i vardagsrummet. Mellan varianten var helt slut eller jävligt bra gömd. Slutade med att jag kom hem med två buketter tulpaner.


image145

Fick tulpaner förra helgen av min svärmor samt en jätte fin kruka som är helt fantastisk för lite större buketter med snittblommor då de lägger sig så fint i den. Var först lite skeptisk till färgen då de var rosa men tyckte de gav en färgklick som var passande i vardagsrummet så igår vart det två buketter med rosa tulpaner till. Så nu sitter jag med iver och väntar på att de skall slå ut lite mer än de gjort än så länge. Kanske får jag en glad överraskning när jag kommer hem?

Veronica


Nya Sjukpenningsregler

Från och med den 1 januari 2008 skall arbetsgivaren betala ut sjukpenning till sina anställda.

De nya reglerna är klara och entydiga.

  

SJUKDOM ÄR INGEN FRÅNVAROORSAK.

Läkarintyg accepteras inte längre. Kan Du ta Dig till doktorn så kan Du också ta Dig till arbetet.

  

TJÄNSTLEDIGHET P.G.A. OPERATION

Beviljas ej. Anställd äger ej rätt att avlägsna någon del av sin kropp. Den utrustning som fanns vid anställningens ingående skall vara kvar och hållas i användbart skick. Om något avlägsnas sänks också den anställdes värde och lönen skall reduceras i motsvarande omfattning.


Kvinnliga skönhetsoperationer som sker på semestern är däremot att betrakta som kontinuerligt underhåll.

  

TANDLÄKARBESÖK

Besök hos tandläkare accepteras ej eftersom varje anställd som ej redan har löständer snarast skall installera sådana. I stället för att ränna hos tandläkaren skall Ni sända in proteserna till arbetsgivaren som ombesörjer lagning. Arbetsgivaren är skyldig att inom 60 dagar returnera proteserna.

  

GRAVIDITETSLEDIGHET

Ledighet för graviditet och mammaledighet har helt avskaffats i de nya reglerna. Kvinnliga arbetare skall sitta med benen ihop i arbetet och arbetsgivaren är skyldig att se till att preventivmedel alltid finns tillgängligt för att dölja eventuella spår av snedsprång. Skulle ändå någon anställd bli med barn får förlossning ske på vecko-slutsdagar och barnet tas om hand av mor- eller farföräldrar.

  

GYNEKOLOGBESÖK

Besök hos gynekolog är på grund av den förfinade tekniken hos dagen kontorsmaskiner helt onödig. Sätt Dig på kopieringsmaskinen och tag en bild (yngre kopierar direkt, äldre måste kanske trycka på förminskning först). Sänd bilden på telefax till gynekologen och fortsätt att arbeta.

OBS ! Var mycket noga med att faxa till rätt faxnummer.

  

ÖVRIGT

Eftersom toaletter ofta är en plats där smitta av magsjukdomar m.m. kan spridas skall alla dylika behov vara avklarade i bostaden innan man går till jobbet.

  

MVH// Försäkringskassan - Arbetsgivarna


Crazy days!

Helt klart är det säkert "många" av er som listat ut att det är mycket på jobbet då det i princip är det enda jag bloggar om just nu. Satt och spanade på min Internetbank under gårdagen och märkte att jag såg min lön som framtida insättningar. Vart dock lite besviken då jag under den senaste perioden legat 5-7000:- mer i lön. Visst det har varit lite mer övertid än under denna månad och det har även vart en del resor till och från Stockholm som inneburit en del traktamente som man saknar nu. Men som dragit ner mestadels på lönen är nog trotts allt alla lediga dagar under december månad.


Nåväl man skall kanske inte klaga. Jag har ett jobb och jag tjänar trotts allt en rätt skaplig lön gent emot många andra i min ålder. Men det är väl också så att mycket vill ha mer?!?  Jag kommer nog aldrig ljuga om att jag är penga-kåt men visst har även jag gränser för vad man skall behöva stå ut med för att nå dit man vill.


Någon som är mer penga-kåt än mig är min kära sambo Robert. Men jag vill nog påstå att han inspirerar mig med hans mål och drömmar kring pengar. Han har en enorm vilja och brukar allt som oftast ge sig fan på att ta sig dit han vill. Just nu diskuterar vi hemma om att ev köpa dollar för att se om vi kan någon gång framöver i tiden göra en vinst på det. Likaså har vi pratat om aktier och om att starta eget. Mycket prat är det men vi få se vad framtiden utvisar sig. Det krävs ju en hel del chansningar och en hel del tur för att ta sig till de stora pengarna. Och tur är något som varken jag eller Robert har så det skall vi väl inte hoppas så mycket på. Visst har det hänt mirakel och så men vi har även haft våra motgångar här i livet. Men de som är lite visa brukar ju säga "Det du inte dör av gör dig starkare" och än så länge lever vi båda och drar lärdom av det som gått emot oss.


Har du några bra tips på hur man skall dra in de där stora pengarna och samtidigt hålla på med något man trivs med?  För visst är det väl så att man vill arbeta med något som ger bra avlöning och något som får dig att må bra av att kliva upp på morgonen?!


I övrigt idag så skall det iväg och handlas lite föda efter jobbet och sen hem och kanske slipa den där hatthyllan. Det känns som jag tjatat om den rätt länge nu utan att det hänt något. Sen vet jag inte vad som händer riktigt. Avkoppling? Sömn? Fotbad? Nått som får tillvaron att kännas lite roligare tänkte jag mig i alla fall.


I morgon har vi bokat bastun igen för att få lite avkoppling efter träningen. Är så skönt att ligga i bastun och inte göra nått. Denna gången tänker jag inte göra om samma miss som sist vi tränade och bastade. Mat skall medtas till bastun så man orkar ligga kvar. Sömnen efter ett ok träningspass och en skön bastning är helt fantastiskt. Sover som en stock och känner mig utvilad när jag vaknar.


Nu skriver jag sådana där långa noveller igen. Dö inte av tristess när ni läser...


Nog om mig! Hur är det med dig som läser? Vad händer i ditt liv? Vad får dig glad/ledsen just nu?

Veronica

Testkanin

Idag fick jag en choklad bar av Nadja och en order om att smaka och svara hur jag upplevde den. Hon är med som "testkanin" på ett företag där man får vissa produkter som skall testat för att företag skall få lite information innan produkter lanseras i butik.


Märket är Modifast och innehåller 120 kcal ,12 vitaminer, 11 mineraler och som de själva skriver lågt GI. Jag är en sådan där som äter med ögonen så förpackning etc. måste se aptitligt ut och innehållet bör vara väldigt likt bilden på utsidan för att jag skall tycka något är trovärdigt. Detta har de helt klart lyckats med! Själva choklad baren i sig  smakade inte illa men någonstans kom det en eftersmak av havre eller ja det är nog säkert kakaoböna iom att det saknar havre i sig. Något som inte riktigt tilltalade mig till 100% Annars är jag helt nöjd med smaken på denna då en del liknande produkter kan smaka avskyvärt illa! Ett minus dock är att socker kom väldigt högt upp i ingredienslistan men det har ju med min personliga "diet" att göra då jag försöker att hålla socker ifrån mig så gott jag kan.

Veronica


Det spökar och uppdaterad information om gårdagen

Jag är helt säker på att det spökar i vårt hus. I morse vaknade jag av att lampan i vardagsrummet stod tänd. När vi gick ock la oss så släcktes alla lampor och det vart bläcksvart i hela lägenheten. Spökar det inte så håller Robert på med en massa nattliga bestyr vilket jag borde ha vaknat av. Usch hemska tanke!


I går var jag ju iväg med min PA på lunch dejt för att prata om hur det fungerar på arbetsplatsen då det vart lite turbulent under en period. Jag vill påstå att jag delvis känner mig lättad men samtidigt kan jag inte låta bli att vara lite irriterad. Känner mig lättad då jag fått tala ut om situationen men något frustrerad över att det är så svårt att få en utomstående människa att förstå något som man inte kan peka eller ta på. Det som gjorde mig mest irriterad var nog en kommentar han fällde som jag inte har någon förståelse för hur man kan fälla. Han sa något i stil med "Hade det bara kommit från dig och ...... att detta "problem" existerade skulle jag inte trott på det då ni känner varandra privat samt att ni är så unga..." Hur kan man resonera så? Bara för att vi känner varandra privat och för att vi är "unga" så skulle vi sakna vetskap om vad som är ett ok och inte ett ok förfarande på en arbetsplats? Visst jag vill inte kalla mig gammal och vis så men jag är fullt kapabel till att förstå när något gått över styr. Jag har en del arbetslivserfarenhet då man trotts allt varit ute på fältet och arbetat sedan jag tog studenten och jag har dessutom hunnit med att vara på ett antal olika arbetsplatser med varierande arbeten. Visst jag har mycket kvar att lära men det har nog mer med personlig utveckling att göra samt att våga ta för sig etc. Det har stört mig hela natten och jag vet inte hur många ggr jag ångrat mig sedan igår att jag bet mig i tungan och inte sa vad jag tyckte om den saken. Jag tycker jätte bra om min PA annars men det där var en sådan onödig sak att säga.


Idag skall det tränas men jag vill inte påstå att jag har motivationen till det. Dessutom vill jag hinna plocka lite hemma. Vi får se hur det blir med den saken. En sak är säker, i den takten jag börjat dricka varm choklad från våran kaffeautomat så kommer det inte vara någon snygg beach 2008 ni kommer att skåda

Veronica


Morrn gott folk

Idag är det en seg tisdag men har förhoppningar om att det skall ändras och sluta som en bra dag. Skall träffa min PA idag och ta en gemensam lunch för att diskutera min jobbsituation. Är ärligt talat lite nervös då jag är rädd eller snarare för att jag inbillar mig att det skall vara till min nackdel. Detta är väl bara ett sätt för mig att förutse det värsta som kan hända. Men man vet ju aldrig helt 100% förens det är avklarat. Här får ni nog hålla tummarna för mig så hoppas jag att det skall gå bra.


I övrigt vet jag inte vad som händer idag. Pratade om att slipa den där hathyllan så den kan målas ett par gånger till så den blir vit och fin. Skulle behöva ta tag i min övningskörning och läsa teori då jag insåg här om dagen att mitt lämp går ut 2009-02-??.


I går gjorde vi/jag en fuling hemma. Vi bokade ännu en bastu tid och satt och gäste i lite mer än en timme direkt efter träningen. Dock var jag aningens rastlös och min mage bokstavligen skrek efter mat. Så det vart ganska så snabbt där efter en rask promenad hem och trycka magen full med mat för att stilla den.

Veronica


Mätt och belåten

Har nyligen smällt i mig en matlåda fylld med pennepasta, kycking, soltorkade tomater, paprika, gurka, rödlök, ruccola och pinjenötter... Känner mig så där lagom mätt och belåten och funderar

på den där hemska länken Nadja skickade till mig förut som nästan fick mig att få paltkoma utan att ens ha ätit. 

Kika själva!


Hoppas även på att resterande del av dagen skall gå så där dundersnabbt så man kommer hem från jobbet och kan lägga sig ner och pusta ut lite. Har haft en "sjukling" hemma som haft/har inflammation i vaderna efter lite för hård träning och på tok för lite stretching. Så när jag kom hem i fredags kunde jag inte göra så mycket mer än att skratta åt min andre hälft som försökte "gå" genom att böja knäna lätt och ställa sig på tårna. Han rasade strax där på ihop och fick allt som oftast krypa för att ta sig dit han skulle. Så han hade fullt sjå med att ta sig omkring och skratta medan en annan fick försöka undvika att skratta för att inte få ont i magen. Idag får han i alla fall ner fötterna på marken men som jag förstod det stramar det fortfarande lite i vaderna.


Nu kallar jobbet på en igen efter lunchen så dags att vara duktig och först börja med att tid rapportera för förra veckan.

Veronica


Bra start på morgonen

Kommer till jobbet och första mailet jag ser innehåller "Samtliga program ligger nere, Internet är även det ur funktion" Boven i dramat är lite skrattretande då det är ett "kärt" bolag som jag inte tycker särskilt mycket om.


I går kväll gjorde jag något som jag inte gjort på flera, flera år. Var ner till våran bastu och tog en välförtjänt avkoppling mellan kl 20.00 och 22.00. Så oerhört skönt var det och det vart ju knappast sämre av att jag fick massage heller. Dock är jag en sådan där som inte vill ha allt för varmt då jag inbillar mig att jag skall sluta andas eller nått åt det hållet. Så jag for som en gummiboll mellan bastun och duschen för att få svalka av mig. Kände och känner mig fortfarande som en överkokt spaghetti i kroppen. Men så otroligt bra som jag sovit i natt så känns det helt ok att vara lealös i kroppen.


image144


I morse var jag helt säker på att det skulle börja brinna i min plattång då den fräste, väste och luktade skumt om den. Så det är nog kanske dags att börja inse att jag får skaffa mig en ny då jag förmodligen böjt sladden lite för mycket vid ingången till själva tången. Jag vågar inte ens tänka på att stå utan plattång en enda dag. I hate krull!!!

Veronica


Texten talar för sig


Dagens roliga

Sitter på jobbet med träningsvärk i magen, benen och rumpan. Som tack för träningen i går kommer min snälla kollega Camilla och berättar vad hon läst i vår andra kollegas block "glöm inte besiktning av lillen". Som de sanna snuskhumrar vi är så kan vi ju inte låta bli att börja asgarva åt detta. Gissa om min mage inte tyckte det var kul med skratt... För er som har lite fantasi och delar den där snuskhummer genen med oss så förstår ni att det inte var en bil vi tänkte på!

Veronica


Kul

Idag har det hänt lite roliga saker... Syster hade skrivit till mig och frågade om jag ville komma över och spela lite Nintendo 8 bitars med henne. Hon hade fått tag på flera av våra favoritspel när vi var små och djävliga barn. Absoluta favoriten är nog Bubble Bobble som vi konstant spelade när vi fick låna det av våra kusiner. Ett annat favoritspel är Snake Rattle'n roll som flitigt lånades av våran granne Veronica. Tänk om man hade lite mer tid till att hitta på roliga saker på fritiden. Just nu känns det som att jobbet tar över. Men detta är ju förståss av egen fri vilja så skall inte klaga heller.


image142    image143


En annan rolig grej som hände var att en gammal kollega skickade ett MMS med texten "Still going strong at TC =)" Bilden som var med var ett kort taget från gamla jobbets anslagstavla. På den sitter det tydligen en lapp med jobbets fackliga klubbmedlemmar och där står jag fortfarande kvar. Tycker lite synd om kotten som ev fått tagit över mitt nummer...


En gammal vän till mig från Katrineholm sände mig ett sms och frågade hur det var med mig. Var evigheter sedan vi hördes och har bokstavligen ångest över att vi tappat kontakten då han stått mig väldigt nära. Likaså har denna person funnits vid min sida i vått och torrt och gjort saker jag aldrig förväntat mig att få hjälp med när jag behövt.


Sen var det roliga slut för nuet men dagen är inte över ännu så skall väl inte ge upp hoppet om att fler roliga saker kommer inträffa!

Veronica


Fick nog och...

Idag fick jag nog och gjorde något helt spontant då jag behöver få tid att koppla av och komma bort en stund från stressen på jobbet. Kollade upp om jag fick ledigt 1/2 och 4/1. Var inga problem alls och kollade även med Robert så han kunde få ledigt. Där efter bestämde vi oss för att rymma en sväng från Sverige. Så den helgen sticker vi till Tallin och unnar oss en mini spa weekend på Tallink Spa & Conference Hotel. Priserna är helt otroliga när det gäller behandlingar kostar häften så mycket som här i Sverige om inte mindre.

image139

image140

image141

Veronica


Första dagen på den nya veckan

Idag måste jag nog få börja känna mig lite stolt över mig själv och mitt "fläsk". Nu syftar jag INTE på Robert utan nu syftar jag på mina love-handels! Vi tog oss till gymmet och tog en timmes konditionsträning. Så en till stjärna i kanten till mig och hjärtat för att vi båda kommit igång med träningen inför satsningen till Beach 2008.


image138


Där efter vart det direkt en sväng till playa del solarium för att bättra på brännan.


Känns helt klart bra i kroppen av att ta tag i sig själv. Har under en tid känt mig som en vandrande hösäck men det skall det bli ändring på!


Fortfarande kluven till  hur jag skall göra med den där förbaskade kalendern så det får nog sovas på en natt till.


Jobbet idag sög ganska mycket hästballe idag! Jag bara väntar på att det skall hoppa små grodor ur min mun när jag inte längre klarar av att ta skit från de tre som gör min vardag på jobbet till en enda lång plåga. På ett sätt hoppas jag nästan att de små grodorna skall komma men en annan sida av mig tycker inte att det skall behöva gå så långt. Nåväl det löser sig väl så småningom när de tre vuxit till sig lite och slutar bete sig som barnrumpor.


I helgen hände en rätt kul grej också. Tänkte att jag skulle få sova ut på söndagen (vilket jag delvis gjorde) men kring kl 11 så gick det inte att ligga kvar längre i sängen så jag kliver upp och möter Robert som vart aningen besviken över att jag hoppat upp ur sängen. Han hade nämligen gått upp och börjat plocka fram frukost till oss både och skulle överraska mig med detta. Detta händer typ 1 gång vart annat år så det gäller ju att ta vara på tillfällena!

Veronica


Lördag

Ja då var det helg! Har inlett morgonen med att sova till 09.09 då jag envist ville ligga kvar i sängen när klockan ringde 09.00. Bestämde mig som ni kanske förstår 9 minuter senare att  det nog var dags att ta min "köttiga" bakdel och bege mig in i duschen. Sagt och gjort!

Piffa till mig lite och plockade undan det värsta hemma innan det var dags för den sedvanliga turen till tvättstugan för att boka tvättid. Där efter traskade jag och Robert ner på stan för att se vad som fanns att erbjuda. Tänkte passa på att kika på diverse saker man kan klä på sig samt smycken och skor. Hittade en massa smycken men tyckte det var fel sak att lägga pengarna på när jag nästan kan höra hur min garderob skriker efter nya kläder. Vart tyvärr inget inhandlat för min del men ett par nyklackade stövlar som jag envisats med att allt för länge gå blev det. Tog sedan en sväng förbi Hemköp för att plocka ihop diverse matvaror till en middag för två.


Väl hemma startades "Robert and Veronica goes wild in the kitchen". O nu pratar jag inte om att vi gjorde obscena saker eller munhögg med varandra. Tro det eller ej men vi slängde ihop en potatisgratäng, rökt renstek, rödvinssås och en fräsch sallad. Någonstans mellan matlagningen och den faktiska måltiden bestämde vi oss för att vara lite mer duktiga och sprang ner till tvättstugan för att ta tag i det där tvättberget. Tycker nästan att vi borde få en guldstjärna för dagens insats!


Har även hunnit med att byta några ord med kusin Frida! Någon jag saknar enormt mycket och är på tok för dålig på att höra av mig till! Men på ett sätt känns den kontakten vi har oerhört skön. Trotts att vi glidit isär en hel del mot "the old days" när vi i princip satt fastklistrade till varandra eller i telefonen när vi inte kunde vara sida vid sida... Så är hon en person som står mig när och som kommer finnas där oavsett.


Under senare delen av kvällen bestämde vi oss för att titta på film så det fick bli "Gone Baby Gone" En film som enligt mig inte var en riktigt 10-poängare. Men som ändå stod sig rätt bra när man tagit sig igenom hela filmen. Den fick en att tänka. Tänka på hur man själv skulle bete sig i en rätt knivig situation där det egentligen inte finns något rätt eller fel. Oavsett vilket beslut man tar så råkar någon illa vid. Nåväl filmen var sevärd men jag saknar fortfarande en sådan där hysteriskt bra film, det var länge sedan.


image137


Spanade in på en blogg nyligen och såg en länk till personlig almanacka och tänkta att jag skulle spana in sidan bara för skojs skull. Slutade med att jag "plockade ihop" en egen kalender och sitter nu med ångesttankar. "Skall jag beställa eller ska jag inte beställa?!?". 275:- inkl frakt är ju ingen större summa... Men av erfarenhet vet jag att jag kan vara rätt taskig på att skriva i en kalender efter ett tag vilket får mig att tveka. Visst super kul att det finns tillval som "Veckans att göra", "Veckans kurva", "Väder", "Jobb" och en sådan där välbehövlig "Dagens träning" nu efter nyår när man skall börja köra hårdpass inför Beach 2008! Jag har helt klart ångest! Vad skulle du ha gjort?
 

image136


I morgon finns det hundra saker jag vill göra. Listan lyder:
  • Hämta tvätten från tvättstugan. (Detta är nog tyvärr mer ett tvång än en "vill-göra"-grej. Jag menar vem vill ha en ilsken granne efter sig som inte kommer åt sitt torkrum?)
  • Slipa hatthyllan.
  • Sola.
  • Fixa nytt årskort på ASK.
  • Träna.
  • Shoppa. (Ja jag vet jag var nere i dag. Men jag är ju tjej så det skadar väl aldrig att gå igen? )
  • Städa. (Även detta är nog mer ett tvång än en "vill-göra"-grej. Det är nog bara att inse att jag börjar bli för gammal för att tycka att det är ok när dammråttorna blir fler än 0)

Det känns mer som en utopi än verklighet att hinna med allt detta på en och samma dag. Men man kan väl få dagdrömma? Man kan i alla fall göra sitt bästa och se hur långt man kommer.


Nu känns det som det är dags för soffan igen. Eller så kanske det är sängen som lockar? Det var ju det där med åldern igen... Jag börjar fasiken bli gammal! Känner mig mer som Agda 95 än Veronica 23. Behöver vila efter föda intagits och sömn innan klockan slagit 20.00.


Hoppas ni alla läsare haft en trevlig kväll. Om inte annat får jag önska er alla en bättre dag i morgon!

Veronica


Kul samtal!

Fick nyss ett lite roligt samtal av en av "mina" säljare. En person som många tycker är lite speciell och som tar lite plats. Vi hade talat med varandra tidigareangående en affär som var felaktig och stod färdig för produktion och man undrade hur man skulle bygga för att få det enligt våra önskemål. Vi redde ut det hela och la på luren och så var det inte så mycket mer än det.

Efter 10-15 min ringer han upp igen och säger "Nu har jag suttit och haft ångest i 10-15 min för att jag inte önskade dig ett fortsatt gott nytt år..." Snacka om att vara hur rågullig som helst och bara ringa tillbaka på måfå! Sen kom vi även in på en massa andra saker som kommer att hända på jobbet med bland annat konferens i Alicante, fortsatt arbete på företaget i och med att jag är anställd via bemanningsföretag idag, hur säljarna ser på mig etc etc. Så nu har säljaren i fråga fått för sig att han skall propsa på att jag skall få följa med till Alicante. Haha, ja vad skall man säga?!?


Nu är det nog dags att ta sig en titt i hemmet och försöka få lite ordning på tillvaron här!

Veronica


Då var det onsdag igen.

Halva veckan har gått och jag känner fortfarande att jag vill ligga kvar i sängen på morgonen när jag vaknar. Sover helt fantastiskt bra de timmar jag sover. Men får en känsla av att inte ha fått sova de antal timmar jag behöver. Men det går nog över till helgen!


I går skulle jag åkt hem med bussen men då kommer min chef och ber mig stanna en stund till då han inte kunnat hitta avtal för att lösa provisionen för säljarna. Så för skjuts in till stan stannade jag kvar en stund till och tänkte att det skulle passa helt utmärkt trotts att jag kommer hem lite senare. Han prata lite smått om min framtid och fick ett intryck av att de har planer för en här i huset men att det inte riktigt står klart i vart man tänkt placera en.


Hemma hade jag tänkt att städa och försökt hinna med att gå ner i vårt hobbyrum och dra en sväng med slipen över hathyllan så man kan komma igång med att måla den. Fick "tyvärr" ett tråkigt samtal av min far och eg tidigare under dagen redan av min mor. En tråkig sak hade hänt min syster vilket gjorde att jag inte alls kunde prioritera att städa. Jag hoppas att du lilla lillasyster mår bättre idag! Låg och tänkte på dig hela kvällen igår!


Han med att jobba lite smått under kvällen men vill väl inte påstå att några mirakel skedde!


Idag skall jag försöka ta nya tag och städa lyan som blivit lite för bosatt av dammråttor och grus. Kansk,e kanske får jag ett sådan där ryck och går ner och slipar lite på hathyllan också men det återstår at se.


Nu blir det dags för frukostmackan för att försöka stilla magen lite!

Veronica


Victoria's Secret Fashion Show

Så var det dags igen...


Igår visades ett av många program som jag har lite så där abstinensbesvärs problem med. Nämligen Victorias Secret Fashion Show. Så här i efterhand kan man ju inte göra annat än att tycka att man är så där lagom korkad som sitter och tittar på detta varje år. Men lik förbannat är det en drog för mig! Men hur kan man vara så korkad att man sitter och tittar på en massa vackra tjejer som verkligen ha de mest perfekta kropparna man kan ha? Snacka om att man har ångest efter man har tittat på det där! Man sitter och nyper i sitt eget fläsk och funderar på vilka metoder man skal ta till för att uppnå perfektion. Lite ironi är det nog bakom det jag skriver men fungerar vi inte på det viset? Man avundas personer man tycker har "DET"?! Ja eller så är jag helt enkelt bara riktigt mediaknullad!


Nåväl för att göra en summa summarum av året show så vill jag nog påstå att Heidi Klum imponerad riktigt stort på mig med sitt utseende och sång. Jag menar hur gulligt var inte uppträdandet med hennes make? Personligen tycker jag inte Seal är en så värst vidare bra sångare så jag lyssnar på hans musik ofta. Visst han har sina oförglömliga powerbalader. Men igår vart jag helt förälskad i båda hans framträdanden med Amazing och duetten Wedding day med Heidi.
Underkläderna tyckte jag inte var så mycket att hänga i julgran gent emot förra årets show där det fanns hur mycket undies som helst att avundas. Men det där är väl en smaksak! Visst fanns det en och annan BH som traska förbi på runway men nej jag fastnade nog med på deras perfekta bakdelar än på själva underkläderna!

   

Vad gjorde ni igår?

Bilder från förr

              

1. En av alla kvällar då jag och Frida var ute och parta loss i min gammla hemstad Katrineholm.
2. Ute vid Katrineholms gård.
3. Taget borta vid kryptans gmmla industriområden. Fråga mig inte vad jag tittar på men tror det var en råtta som sprang förbi. Några kilo tyngre än idag på detta kort.
4. Mammas idolbild på mig och lillasyster.
5. En hytt fylld med alkisar! Detta skall då föreställa en av kryssningarna som mina gammla abetkollegor och jag var på.


Veronica


Surfitta delyx!

Sitter hemma i min ensamhet och känner att livet är rätt så mycket piss just nu. Har en sambo som jag skulle kunna kräkas på och en vardag som känns rätt shitty om jag får säga det själv. Brukar inte skriva saker som blir så detaljerat kring det privata men nu måste jag bara få skriva av mig.


image128


Så där lagom patetiskt irriterad som jag är så är orden som rullar i huvudet just nu "Du behöver inte komma hem mer..." Så vad gjorde lilla Veronica i ren ilska? Jo hon gick och låste överlåset på ytterdörren! Ja jag vet SUPER moget och verkligen genomtänkt! Men ni som vart där själva vet hur tankar och beteende fungerar i dessa lägen.


Som det sanna surfittan man är så är det enda jag kan tänka på just nu: Shopping! Finns det något bättre sätt att dränka sin ilska/sorg än att shoppa loss för en större summa pengar?


Detta är ju så patetiskt roligt så jag kan inte göra annat än att skratta åt den jag är när jag omvandlas till Surfittan-Veronica!


Hoppas er dag är bättre än vad min är!

Veronica


Vill inte!

Idag har jag en "Vill-inte-jobba-dag"! Avskyr verkligen när jag känner så här men vad fasiken skall man göra?! Det är ju trotts allt fredag och bara några timmar kvar här. Sen skall jag hem och inte göra nått.


Igår fick jag besök av syster som ville titta i mina nya kataloger efter kläder. Så vart lite småprat och matlagning. Får se om vi ev orkar dra oss till solariet idag. Känner att hyn börjar bli läskigt likblek.

Veronica


Back!

Då var man tillbaka på jobbet igen efter en lång sjukperiod. Kändes lite underligt att komma till jobbet då man haft en ganska hektisk period och haft ganska så bra koll på vad som skall hända hela tiden. Under min sjukperiod har mina två kollegor fått ryka in och fakturera för det området jag täcker upp. Det vill säga att alla papper jag lagt i en viss ordning inte fanns där och jag visste inte vad alla högar betydde. Men efter lite letande och läsande i mailkorgen fick jag lite bättre koll på vad som hänt!


Fick även en till(!?) julklapp idag från personalchefen. Ja, tänk så snäll man måste ha varit 2007! Jag vill nog påstå att 2007-års jul är den då jag känt mig som mest bortskämd!


Idag händer inte så mycket. Efter jobbet blir det till att ta fram slippapper och riva upp ytan på hathyllan vi införskaffat. Den skall bli vit med silverdetaljer istället för ek och silverdetaljer. Så detta innebär att även seriös hantering av pensel och färg. Får hoppas att resultatet blir bra, vilket jag tror... Men ja man kan ju aldrig vara 100% säker förens det är helt klart!

image127

Veronica


Beach Bunny Swimwear

Blev glatt överraskad när jag slank in på min favoritsida med bikinisar Beach Bunny Swimwear. Vart måttligt glad när jag fick se att deras kollektion för 2008 redan finns på sidan! Ovanligt nog var det inte bikinisarna som jag fastnade för vilket kanske var lite trist men o andra sidan är ju detta enbart en stunds dagdrömmande för min del. Saknar kropp för detta samt lust att betala summan för dessa skönheter!

   

Dock vill jag nog påstå att jag fortfarande tycker att 2006-års kollektion är MYCKET MYCKET snyggare. Hittade dock ingen bild på outfiten jag är helt såld i men däremot på en annan från 2006 som jag också tycker är helt underbart söt!

image126


Veronica

Katalogspaning!

Då har min sk lunchdejt varit hemma en runda. Händer inte så ofta att vi sätter oss ner och äter. Men idag hände det och det känns så skönt. Tyvärr är aptiten inge vidare så vart tre gafflar mat "rikare". Bättre det än inget alls! Har dock ett hysteriskt socker sug så de där skumtomtarna som glömdes bort till jul ligger rätt pyrt till!!


Roligt nog fastnade jag mest för en cykel i  Halens-katalogen. Första tanken som dök upp var "Hur f*n kan man göra en så gräslig cykel?" Cirka två sekunder senare fick jag för mig att jag skulle ha den då man kanske, kanske får ha den ifred i mer än 3 veckor?!?


Hittade även lite kläder, vilket knappast är någon nyhet för någon att man som tjej gör när man tittar i kataloger/affärer/nätet etc.

   

1. Stretchtopp 179,90:-
2. Puffig kjol 149:-


 

Så mycket mer än detta kunde mina ögon inte hitta som skulle passa på min kropp. Men lite här och lite där brukar det oftast vara. Till slut skall man väl få i hopp en garderob med kläder också!

Veronica


Mer kläder och lunchdejt!

Då har nya Halens katalogen trillat ner i brevlådan! Skall gotta mig i den och strax käka lite mat då jag får finbesök till maten.

image121


Veronica

RSS 2.0