Down town

Är det någon som funderat på den dansande kängurun i reklamen för Happy Bing? Det är något som är riktigt creepy med den och det får mig att rysa i hela kroppen av obehag. Det är inte ofta reklam har en sådan inverkan på mig men usch vad jag avskyr den reklamsnutten.


Efter jobbet idag tog jag en sväng nere på stan och skulle egentligen bara titta efter något gent emot att jag ständigt är trött. Nadja hade tidigare under dagen tipsat mig om en hälsokostbutik och om Rosenrot. Jag har aldrig varit särskilt mycket för läkemedel och än mindre naturläkemedel. Men efter lite tvekande bestämde jag mig för att ge det en chans och till min stora förvåning så fick jag ett svar från personen som stod som biträde i butiken att min trötthet och nedstämdhet förmodligen berodde på min sjukdom och när hon förklarade lät allt så logiskt. Jag blev mäkta förvånad över att jag inte tänkt längre själv då jag visste om allt hon berättade. Eventuellt kommer en läkare behöva uppsökas om det ej ger någon effekt med detta naturläkemedel men det återstår att se.


Nere på stan fick jag även för mig att jag bara skulle titta på skor och vad händer? Jag kommer hem med ett par stövlar. Gick även in i ytterligare en skobutik och får syn på att de har världens snyggaste Donna Donna pumps och så hittade jag även ett par ännu snyggare stövlar från märket 1to3. Har aldrig hört talas om sistnämnda märke men detta är tydligen ett företag från Spannien och de har ett rätt kul sätt att beskriva sina skor.


"You are a world of sensations. A reality where glamour is a fundamental part of day and night. You're sensual, fascinating, provocative...you shine. You enjoy being an object of desire, weaving around you a sophisticated aura that tempts and attracts.


You're an undiscovered paradise. A dream. A promise. One of the main examples of the new seduction. You are 1to3. "


Detta är skor jag tror att Jessie skulle tycka om minst lika mycket som jag gör. På tal om det måste jag ta en sväng om till Köping för att spana in den där butiken Jessie pratat mycket om och som jag lovat att vi skall besöka.


Något jag hemskt gärna skulle vilja göra om inte allt för länge är att åka till min gamla arbetsplats och hälsa på mina gamla kollegor då jag saknar dem enormt mycket. Alla tokiga historier och alla pratstunder. Ni är verkligen ett gäng nötter som är helt underbara att umgås med!


Att blotta sitt inre jag?

Jag är normalt sett inte en sådan som blottar mitt innersta inre men ett par gånger har jag funderat seriöst på att få utlopp för det innersta i att skriva rätt skapligt öppet om det här på bloggen. Jag har inbillat mig att det skall funka som någon sorts "att-hjälpa-sig-själv-terapi". Att det även skall få mig att passera ett stadium av mitt liv där jag kan finna full acceptans/ignorans. Men jag vet inte. Så den karamellen får jag nog ta och suga lite mer på. Att blotta sig öppet innebär ju inte bara att man blottar sig själv en del gånger, utan även andra personer som varit delaktiga i ens liv på ett eller annat vis. För er som jag blottat mig för privat vet ni att det finns delar som fortfarande gör ont och river upp gammalt groll.


För att skriva om något helt annat så beställde vi en dammsugare under helgen och tro det eller ej men företaget vi beställt den hos berättade att den kommit redan idag så hjärtat skulle åka och hämta den på lunchen. Sen skall vi ta ett provåk hemma på vardagsrums golvet jag och herr dammsugare.


Har även varit lite så där små lost i huvudet under ett tag och detta resulterade i att jag helt glömt bort min/vår förlovningsdag. Skämdes som en hund när R frågade mig "vad är det för dag idag". Normalt sett brukar det vara R som är dålig på att komma ihåg sådana händelser men mäkta imponerad blev jag över att han kom ihåg denna dag då han skakade som ett asplöv och frågade om vi inte skulle ta vårat förhållande ett steg längre än där vi var då. Dock vet jag inte riktigt hur jag skall kompensera att jag kunde glömma bort denna dag.


Har även under dagen låtit mig bli in lurad på Facebook av lillasyster Mikaela. Konstigt nog fick jag en känsla av att vara gammal då det var så mycket funktioner som jag inte över huvudtaget förstod mig på. Nåja får väl kanske grotta ner mig mer i Facebook träsket en annan dag. Tänkte att det skulle vara kul att se om man kan hitta några gamla vänner från låg och mellanstadiet som man inte har en aning om vart de tagit vägen och gör idag. Skall nog även se om en vän från Lerum över huvudtaget existerar längre då vår brevväxling för x-antal år sedan bara upphörde. Men för allt detta skall det finnas tid och det är något jag har så där måttligt dåligt av just nu. Eller så kanske jag bara fel prioriterar saker?


Lite så där smått konfunderad och vilsen är det nog dags att börja ägna sig åt lite jobb igen.

Veronica


Jag hatar...

Har jag sagt att jag verkligen bara hatar Shayne Ward - No Promises!? 

Veronica

Shame on me!

Det kanske är dags att uppdatera er lite?


Var ju som ni säkert märkt ett tag sedan jag skrev. Att komma med bortförklaringar är väl inget jag gillar att göra så skall försöka att låta bli så långt det går.


Vad har hänt sedan sist? Låt mig se... Jag har jobbat en hel del och har nog de senaste nätterna drömt mardrömmar om en särskild lista som tagit upp en hel del av den arbetade tiden. Ett tag kändes det som att man fick komma och sätta på mig en sådan där vit fin tröja med massa snören och spännen på. Men peppar, peppar ta i trä så skall detta nu vara löst och jag hoppas att vi får bra testsvar när allt är klart.


Under föregående helg fick jag vredesutbrott då en jäkla kärring snott min tvättid. Under den lördags kvällen kom vi på att vi ej bokat någon tvättid så vi gick ner framåt 21-tiden och till min stora lycka fanns det tider kvar så tänkte att jag skulle matcha in de 4 maskinerna jag behövde köra vid samma tid. Så 11,30 vart det bokat. På söndagen gick vi ner för att börja tvätta och till min stora förvåning så är 2 av maskinerna i full gång med tvätt sedan ca 10-15 min tillbaka. Så jag tittar på klockan och verkligen dubbelkollar på schemat för tvättiderna och vad får jag då se? Någon jävla pajas har suddat ut mitt lägenhetsnummer (som är vårt "alias") och fyllt i sitt eget. Ursinnig stänger jag av maskinerna hämtar en vagn och kastar ut fanskapets tvätt och kör det till närmsta golvbrunn så det kan stå och rinna av. Lagom när jag stoppat in min tvätt i maskinerna kommer fanskapet till granne och står med den mest förvånande minen och frågar "Har jag snott någons tvättid?" När man är så där lagom uppretad och har haft sin sambo med sig och gått och svurit över denna människa i 10 min så är inte svaret så snällt på denna fråga. Så lite måttligt irriterat flyger det ut ett "Nehe...och suddat ut min tid och fyllt över med ditt lägenhets nummer".  Så var bitchfighten igång för fullt nere i tvättstugan. Hon menade på att hon inte sett vad det stod och att det såg utsuddat ut och därför hade hon fyllt i sig i listan. Då kan man ju börja fundera på om damen i fråga behövt glasögon då det med samma feta stil som alla andra fyllt i stod mitt lägenhets nummer skrivet. Men men vi är iallafall inte osams till tusen längre men vi kan väl säga att R fick ut sina aggressioner när han fick använda den stora kofoten och demolera garderoberna lite senare under denna kväll.


Hallen har jag ju skrivit om ett antal gånger i bloggen och där händer det saker. Allting är rivet och i helgen åkte vi för att hyra en tapetmaskin. Ser ut som en äldre modell av dammsugare som man fyller med vatten och när den är uppvärmd så fungerar den som en ångmaskin. Men trotts detta underverk till maskin har det tagit tid att få ner x-antal lager tapeter som nu fint ligger ihopsamlade i stora svarta sopsäckar i hallen. Hemmet ser mer eller mindre ut som ett bombnedslag och ett tunt lager slipdamm ligger jämt över varenda liten pryl trotts att vi plastat in oss själv i hallen. För att kunna ta sig runt i vårat hem nu är man tvungen att använd skor från ytterdörren till samtliga andra rum. Enda delen vi kan röra oss fritt i är mellan vårat sovrum och vardagsrummet. För att ta sig till toa måste du ha skor/tofflor, för att ta sig till köket... Mja ni förstår nog vart jag vill komma.


Till helgen bli det STCC på söndagen och kanske hinns det även med en snabbis på IKEA i Linköping?!? Vore ju rätt trevligt.


Har även varit på jakt efter en cykel och det har ju minst sagt inte varit det lättaste. Då jag fått mina två senaste snodda så tänkte jag att jag skulle införskaffa mig ett billigt vrålåk som inte såg allt för taskig ut. Så hittade en till ett skapligt pris på Biltema. Väl där får vi information om att den är slut men att den skall komma in under nästkommande vecka. Ringde här om dagen för att se om den kommit in så man inte åker i onödan. Får då till svars att den ej kommer att tillverkas mer och är slut i deras lager. Låter ju rätt korkat enligt mig då man ganska nyligen skickat ut en katalog med denna modell i och så har man den inte ens till försäljning. Så tummen ner för Biltemas dåliga planering! Har du en cykel över eller vet vart man kan hitta en för en billig peng så hojta till!

Veronica


Heminredning på H&M och Zara

Till min stora förvåning läste jag en mycket rolig artikel i Aftonbladet. H&M och Zara skall börja sälja heminredningsartiklar. Det framgår att man senare under året kommer att lansera hemtextil på H&M. På Zarah satsar man dock något högre och tar fler artiklar för både vuxen som barn. Närmre 2000 artiklar! Dock kommer detta som det ser ut nu kommer detta enbart att erbjudas på Internet och postorder. Men helt klart något att anmärka kring dessa klädjättar.

Veronica


I'm Alive

Här är en musikvideo med en underbar låt som jag bara inte kan låta bli att lyssna på om och om igen. Länken leder dig till Kingdom Hearts - I'm Alive. En manga inspirerad musikvideo till denna underbara låt. Personligen gillar jag den bättre när Phalanx gör den. Men mest av allt gillar jag nog den fåordiga texten som för mig säger mer än 1000 ord.

Veronica


Dagens horoskop

Tur
Situationer som påverkas av tur lyser idag med sin frånvaro och du kan därför knappast dra nytta av den goda tur du har för tillfället.
Hälsa
Din hälsa är mycket god och det verkar inte som om någonting kan försämra den idag. Det är bara att njuta av dagen och hoppas att det håller i sig.
Ekonomi
Du tycks känna dig osäker, och väljer att hålla i pengarna hellre än att chansa. Resultatet blir att inget händer.
Arbete
En svår uppgift som länge hängt över dig klarar du galant.
Kärlek
En viss Oxe tycks falla för dig idag. Kanske märker du det inte genast, men ni flirtar mycket på eftermiddagen.
Relationer
Idag föredrar du att vara ensam och kan därför vara omedvetet oartig då någon vill bjuda med dig på ett evenemang.


Ja där ser man skall tydligen föregå mycket flörtande på eftermiddagen med en viss oxe. Min R är ju Jungfru så hur det skall gå ihop det vet jag inte?!

Veronica

Förnyande av garderob på många olika vis

Igår var det Stockholm som gällde. Lite möten och en del jobb som följd blev det. På vägen hem hade Nadja högläsning av dejting annonser från en av Stockholms alla gratistidningar. En del var mer skrattretande än andra. Väl hemma tok slocknade jag direkt i soffan. Under tiden hade hjärtat gått iväg och tränat och jag tror tom han diskat?!? Kl 22.00 eller strax där efter väckte han mig och tyckte jag skulle krypa ner i sängen och fortsätta sova. Kanske inte låter så där jätte farligt men var hemma vid ca 17.20 så det var ju ett par timmar man sovit!


Här om dagen rev vi ur allt i garderoberna i hallen. Inte kunde jag ana i min vildaste fantasi att det fanns så mycket skit i dem. Så nu skall det även rensas så man kan kasta bort saker man inte behöver. Skall bli så himla skönt att få slå sönder dem och börja på den nya hallen.


Det här med övningskörning och körkort borde väl också vara nått som är på tapeten snart för min del. Jag bara känner att jag saknar motivation och tid men jag antar att det är dåliga ursäkter. Egentligen klarar jag mig fint utan körkort men skulle på ett annat sätt vara skönt att kunna ta sig fram efter egen förmåga. Kanske skulle då en sådan liten "skalbagge" passa mig? Dock vet jag inte vad plånboken tycker om den.


image48


Har också hittat en del kläder jag skulle vilja beställa efter från H&M. Finns även en del smycken och ett par skor som skulle passa bra till.


image49


Har fått spendera lunchen med min R och det vart sallad för oss båda. En hel del skratt med hans kollegor om diverse "arbets problem" och hur tokiga vi tjejer kan bli när vi ser nya kläder, skor och väskor.

Veronica


Söndags morgon

Japp då är man ganska så nyvaken och känner sig lite så där yr trotts att man sovit till kl 14.20. Mysbyxorna är på och dagen känns faktiskt helt ok trotts att jag sovit bort en hel del av den. Drömmarna under natten var kanske inte av den mest trevliga kvalisorten men som tur va är det ju bara drömmar!


Gårdagen spenderade vi mestadels hemma men gick över till Nadja för att fira henne. Kusin Frida var även över och pinsamt nog måste jag säga att jag inte kände igen henne först när vi klev in genom dörren. Frida sprang som snabbast förbi jagandes kisse i full galopp. Japp, jag är sämst jag erkänner! Sedan följde vi med gänget ut och hamnade på Lotus. Man kände sig lite gammal då flertalet av folket som var inne var 18 år. Men va fasiken vi var bara där för att ha kul med folket vi kom med och det tyckte jag att jag upplevde även om det inte vart så värst mycket dansande för min del denna gång. Stötte även på Katarina en gammal klasskompis och vän till mig. Ett kärt återseende måste jag säga!


Hjärtat hade slösurfat lite på morgonen och vart inne på Elfa´s hemsida för att spana lite efter bra lösningar på skjutdörrarna vi skall beställa efter till hallen. Det som redan är bestämt är att det skall vara tre dörrar varav den i mitten skall vara med fyllning av glas och resterande två skall vara vit fyllning. Vi har ej bestämt oss för vilken profil dörrarna skall ha men något åt det silvriga hållet är det vi är ute efter.


Sen är det dags för Hem och Villa mässan 4-7 oktober kommer den att äga rum på Stockholmsmässan. Mässan har drygt 350 utställande företag. Parallellt arrangeras både Digital Home och inrednings- och designmässan hem 2007. Detta är något som bara är ett måste för mig och det känns extra kul att åka nu när vi är igång med renovering hemma. Dock fick jag en stark magkänsla av att jag kommer hitta klinkers till hallen som jag hellre vill ha än det vi bestämt oss för nu. Ett beteende som är typiskt mig! Aldrig nöjd och hittar alltid nya saker som är bättre. Kanske en indikation på att jag är lättlurad av marknadsföring eller bara en bekräftelse på att jag är beroende av inrednings prylar?!


En galen idé jag fick nu av att bara slösurfa är att hitta en bra bild på ett fotavtryck eller helt enkelt göra ett själv och sedan måla upp detta rätt skapligt stort på en av väggarna ute i hallen. Tror detta kan bli rätt ballt men det får nog fortfarande var i idé stadiet. Skall nog sätta mig mer och skissa lite på hallen och se om jag kommer fram till något vettigt. En annan tanke som slagit mig är att måla väggarna i en betong aktig nyans men då måste vi nog välja svart klinkers annars blir det kaka på kaka.

Veronica


Min chef är väl bara lite för go!

Igår kväll ringde han mig eftersom jag inte lyckats prata med honom på hela dagen då han suttit i möte från morgonen och i telefon vid kl 14.00 och när jag gick hem satt han fortfarande i telefon. Så min fråga fick jag ställa via mail då jag visste att det var omöjligt att komma i kontakt med honom annars.

Han ringde mig senare under kvällen för att berätta om detta enormt långa telefonmöte som slutade först kl 18.00 och ge mig svar på min fråga. Att han sedan småpratar lite med en gör det ju inte mindre kul. Han berättade att han var 1 h sen till en kräftskiva och så satt vi och skrattade åt att han förmodligen skulle vara den ende som var nykter och så skulle han kanske få suga ur en hjärna på någon kvarvarande kräfta om han hade tur. Till det som gör det än mer roligt är följande mail som damp ner i min inkorg kl 23.49:


"Hej Veronica,


Hann inte prata med dig eftersom du satt upptagen hela dagen....du är ju totalt omöjlig att få tag på ;-)"


Kanske svårt att få insyn i det hela när man inte vet hur min och Nadjas chef är?! Men jag skrattade ganska så friskt åt detta mail.

Igår var även syster över vilket gjorde mig väldigt glad då vi tyvärr träffas så lite trotts att vi bor i samma stad. Hon passade på att klippa mitt virrvarr till hår. Skulle behövt klippa det längre då det är rätt kass kvalité i topparna men vill ju behålla mitt långa hår! Lillasyster var lite nedstämd och det gjorde mig lite ledsen men man brukar ju säga att efter regn kommer solsken!Veronica

Sova nu?!

Nu har jag äntligen jobbat klart för idag! Får man gå och sova nu kanske?!?

Veronica

Idol

Så där då har Nadja smittat ner mig med If Only You med Danny Feat. Therese. Spelar den om och om igen, tror den har något sorts beroendeframkallande i sig!


Ikväll är det dags för ännu ett avsnitt av Idol uttagningen. Detta är något som jag tycker är så hysteriskt kul att titta på så kan bara inte missa det. En lite rolig incident innan vi går vidare i detta ämne var att jag under gårdagen jobbade och kunde inte komma ifrån... Så frågade snällt min kära sambo om han inte kunde spela in det. Rar som han är spelar han in programmet. Framåt småtimmarna säter vi på det inspelade Idol och just när det började komma intressanta personer som faktiskt kan sjunga och precis skulle till att sjunga så klickar det bara till och den inspelningsbara dvd'n spottar ut oss till det som sänds på tv'n. Jahapp. Så mycket var det för det Idol! Älsklingen måste ha kommit åt knappen och stängt av det precis när något spännande skulle ske. Så de sista 10-15 minuterna missade jag under gårdagen.


I kväll hoppas jag på att det kommer än mer folk som inte har någon som helst koll på hur dåligt de sjunger. Hoppas även på att få höra/se någon som är så där grymt bra på att sjunga som får en att tappa hakan. Personen jag jag hängt upp mig på i år måste nog vara den utländska killen som gled in i sina solbrillor och hade en silvrig stjärna på vänster sida av sin tröja/jacka och körde X antal låtar ihop mixade och trodde han var världens grymmaste! Vet inte hur länge jag setat och skrattat åt honom, men no time to be evil. Krävs säkert en hel del mod att göra något sådant! Skulle själv aldrig någonsin göra något liknande. Dock kanske för att jag sjunger som en strypt fågel?!


Som vanligt när jag slösurfar så råkar man slinta in på någon sådan där inrednings sida och mitt senaste besök blev på formodesign och där hittade jag en oljelampa som jag tycker är otroligt snygg. Enkel och stilren precis som jag gillar det. Kan man få för mycket av alla slags ljus? Jag har aldrig varit en sådan person som gillat stark belysning. Så här följer en bild på mitt senaste ögongodis i inredningsvärlden.

image46


Veronica

Bättre sent än aldrig!

I dag är det första gången på länge som jag kan sätta mig ner och skriva lite i bloggen. Till en dels stora förtjusning och för en del andra ännu en dag av pina.


Idag har jag och Nadja fått leka express bud med en bunt utbildningsmaterial och som tacken för detta blev vi bjudna på lunch. Super tack för detta!! Vi tog varsin sallad och det var ett ganska bra lass med mat. Dock missade catering firman att skicka med bestick så en del började äta med små plastskedar.


Tillbaka på kontoret sattes alla tusentals papper in i de sista pärmarna. Just nu väntar vi på att de sista papperna skall komma ut och vi kan sätta in dem. Dock vågar varken jag eller Nadja oss ut i kopieringsrummet just nu. Vi är lite sisådär avskydda för att vi ockuperat skrivaren under en veckas tid. Nadja kom med den genialiska idén att fixa en tröja med text som skyller på dem som faktiskt är boven i dramat. Dvs. en av våra kollegor som bett oss skiva ut detta utbildnings material.


På jobbet är det just nu 200 blås genom allt jobb som skall göras i och med driftstarten som närmar sig med bamse steg. Så därav uteblivna inlägg. På den privata sidan har det nog inte hänt så där värst mycket på sista tiden. Eller ja jo, vi har lämnat in en dörr för lackning och fick tillbaka den igår. Dörren gör sig fin fint in till vårat sovrum men det känns aningens ovant att ha en dörr för första gången på 1 år.


Till helgen fyller Nadja år så då blir det till att ta sig över en stund oavsett hur det ser ut på jobb sidan så har jag bestämt mig för att komma över och hälsa på och säga grattis. Skall då även passa på att träffa min kusin Frida som kommer upp på besök. Var ju evigheter sedan vi träffades! Så med två babes som kan svinga på bakdelen så skall nog lördagen vara räddad!


Under helgen kommer vi även att skjuta startskottet för renoveringen av hallen. Skall tömma ut alla skåp och sätta hopp trådbackarna så vi har nått att stoppa allt i under tiden. Finns tid så kommer även den stora nedbrytningen av garderoberna att ske. Då blir det till att använda tigersåg och kofot. Vore ju alldeles utmärkt om man hade en hel del ilska i sig att ta ut över dessa otroligt fula och grova garderober. Kommer väl se ut som en vit hulken när vi är klara.


Till något som gjort mig lite konfunderad så har jag idag fått bekräftat att jag får vara kvar längre än jag trott på nuvarande arbetsplats. Jobbar ju som det ser ut idag via ett bemanningsföretag. Men hoppas på en framtid som ger mig ljusa utsikter för en fast tjänst på en arbetsplats som jag trivs på. Drömmen vore ju att få hålla på med heminredning etc. Det är väl inte direkt vad jag gör nu, men kontors jobb passar mig även väldigt bra!


RSS 2.0