Stum


Jag finner inga ord för att beskriva hur det känns inombords!
Idag är ingen bra dag!Veronica


Seether Feat. Amy Lee - Broken

Veronica

Nyss hemkommen från min kära mor!

Har varit i Katrineholm hela eftermiddagen och hälsat på min kära mor. Första gången sedan uppkörningen som jag satt bakom ratten på en bil vilket kändes lite läskigt i början. Lite problem med dragläget ett par gånger men vi ska nog lyckas bli vänner en vacker dag jag pch lilla forden!


Smet in en snabbis på Nordiska för o se om de hade något roligt o pynta hemmet med men tyvärr var det ingen större lycka där. Hittade en tomte med jätte långa ben och huvudet gömt under luvan med massa skägg o en liten liten näsa utstickande. Men nej några tomtar blidde det inte den här gången!


Hemma hos mamma blev vi bjudna på jätte goda köttbullar fyllda med vitlök, fetaost och sweat chili sås. Är fortfarande alldeles proppmätt av den goda maten så det tipsar jag varmt om att testa.


Fick även två presenter varav den ena var skorna som jag bett henne köpa till mig. Det andra var en present för att jag tagit körkortet o ja det märks att min syster är en avkomma till min kära mor. När jag öppnade paketet o stoppade in handen i kartongen för att ta fram innehållet kände jag bara av att det var ludet o kunde inte för mitt liv komma på vad det var. Men fnissandes i soffan konstaterade jag att det var en rattmuff i modell svart. Så när jag nu än lyckats köpa mig en bil så är jag alltså tvungen att sätta upp raggartärningar, wunder-baum och en luden rattmuff i bilen. Robert lovade att han skulle bränna en dansbandsskiva som jag kunde sitta o ragga runt med i min lilla bil.  Tack och bock för de fina presenterna!
I lördags träffade jag även Nadja o tog en sväng nere på stan. Hittade en jacka från H&M som jag först tvekade lite på men efter lite peppande från Nadja bestämde jag mig för att köpa den och jag ångrar mig inte då den är så varm o skön! Blev även lite smågrejer så som nagelacksborttagningsmedel, ansiktsprylar o en ny stav till naveln. Ska bara lyckas pilla ut den gamla staven o samla mod till att trycka in den nya. Vet inte varför men det är en sådan där obehaglighetskänsla varje gång... Avslutade dagen med en fika på wayne´s coffee med en smarrig jordgubbs cheesecake. Tror bilden säger mer än 1000 ord!
I fredags efter jobbet passade jag och Camilla på att springa ner på stan i sthlm för o se om vi kunde hitta något roligt. Slutade med att vi shoppade varsina par skor o gick med glada miner tillbaka till tågstationen för att åka hem. Vi kom överens om att vi skulle skylla på varandra gällande sko köpen då våra respektive tycker vi äger allt för många par. Här är mitt nya inköp!
Hoppas eran helg varit toppen!

Veronica


Tur

Ja just ja jag fick fast anställning igår också. På papper. =) Skulle nog ha köpt mig en trisslott för så här mycket tur har jag nog aldrig haft på en och samma dag!

Veronica


Tack!

Tack så mycket för alla fina grattis kommentarer! Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag blir.
Min kära R ville inte släppa iväg mig i bilen igår tror jag.. För han bad mig att vara klar till kl 7 för då skulle vi hitta på något. När jag kommer hem står han med en ros och ett grattis kort i handen. Efter lite luskande fick jag veta att vi skulle ut till Thai Classic och äta som han varit så hemlig med. På bussen hem frågade jag min kära syster om hon hört vad han hittat på för bus men hon spelade ju självklart med på notorna o lät oerhört trovärdig. För väl framme på Thai Classic så stod ju givetvis lillasyster och pappa där o fnissa glatt. De hade varit och köpt lite presenter. Gissa om jag satt o skratta när jag öppnade dem en efter en för att hitta följande


Ett paket bilar, en wunder-baum och ett par raggar tärningar. Min far och syster är hopplösa på att hålla masken så de satt och fnissade hela tiden medan jag virade upp papperslager efter papperslager.


Svärmor dök även hon upp med en blomsterkvast och ett grattis kort.
Äntligen har liten blivit stor. Eller ja i alla fall större... =)

♥ Veronica


Lycklig!

Idag är en stor dag för lilla mig! Jag har fixat körkortet o det känns SÅÅÅÅÅ oerhört bra! Skakade nästan sönder i morse av nervositet o stackars Johan fick åka lite kängurutaxi på uppvärmningen inför uppkörningen. Stackaren! Men han lyckades lugna ner mig o lagom till dess dök min uppkörningsman upp med ytterligare en kille som skulle åka med oss i bilen då han höll på att utbilda sig. Jippie tänkte jag och berättade att jag var nervös som satan men att det nog skulle gå bra.


Började super bra o sen kom det jag trodde skulle bli mitt fatala misslyckande o kuggande. Körde på en 50-väg under en viadukt o upp över ett krön där det satt en 30-skylt med tilläggstavla 7-17 som jag såg allt för sent. Bromsade in rätt kraftigt men vågade inte titta på hastighetsmätaren riktigt o kläckte ur mig "vilket misslyckande". Inget sades i bilen o jag blev skitnervös o tänkte "andas andas du får inte gör mer fel". Väl tillbaka på vägverket så sa han nått i stil med "Jah det var ju inga bekymmer alls här så jag ska bara skriva en kråka här på pappret o så får du ditt körkort inom en vecka. Du kommer klara dig galant om du kör som du gjorde idag!" Jag blev helt tyst o fattade INGET! Han repeterade sig själv o jag kände hur all luft gick ur mig o tårarna ville trilla ner för kinden. Det enda jag fick ur mig var "får jag andas nu?". Både han o killen som åkt med började skratta o båda nickade o jakade i kör.


Hade min ordinarie körskolelärare varit den som hämtat upp mig så hade jag nog kastat mig i hans famn o kramat om honom av glädje. Men då det var en annan som jag inte haft så mycket att göra med så fick glädjetårarna och ett handslag räcka.


Så idag är en stor dag för mig! Känner mig vuxen på något konstigt vänster... Så nu ska det börja spanas efter en liten bil till mig! Sen ska jag väl gå ut med en riksvarning så alla kan hålla sig inne när jag är ute!

Veronica


Uppdatering från fredagskvällen!

Man kan väl minst sagt säga att det var en lyckad kväll i fredags! Det började med att vi samlades utanför kontoret för lite småprat och pålassning av bussen med färdkost.


Den enda vettiga bilden jag lyckades fånga med min mobil under kvällen som inte blev suddig var denna
Detta föreställer alltså våran start på kvällen. En flaska cider, en liten jäger o en macka. Det enda jag hade ätit under dagen var en burk med yoghurt... Billig fylla skulle väl slå in lagom tills vi var i vingåker.


Väl framme på det hemliga målet så visade det sig att vi hamnade vid golfbanan vid Båsenberga. Vi fick en kort presentation om området vi befann oss på innan vi lotsades in i det före detta slakthuset för att utöva lite femkamp. Det valdes ut 6 gruppledare som fick smita iväg för en kort presentation och när de kom tillbaka så skulle samtliga grupper utses. Johan som då hamnat i lag 6 var mycket noga med att påpeka att de var grupp 6 och inget annat... Själv hamnade jag i lag 4 med Maria H som lagledare och det enda målet vi hade var att slå grupp 6. Femkampen bestod av bland annat matematiska uträkningar av en bild med massa trianglar, att hamra ner en spik på kortast möjliga tid, föra ärtor från en bunke med hjälp av en tång, skjuta flörtkulor på saker som skulle fällas etc.. Då Mia tyckte att hon såg lite dåligt så fick jag vara förste tidtagare då allt skulle ske på x-antal minuter. Jag tror också jag såg lite dåligt ibland... *host*


När vi utövat alla tänkbara lekar skulle det pressenteras vem som vunnit. Johan var inte sen att påpeka igen att det med största sannolikhet var grupp 6 som skulle vinna då de även hunnit utöva andra övningar... Lag 4 blev 3:or med 26 poäng vilket genast blev ett av de stora samtalsämnena under kvällen. Vi slog nämligen grupp 6 som hamnade sist med sug o sex!


Sen blev det dags för lite mat o givetvis hamnade jag på bästa bordet som satt och asgarvade hela kvällen. Vi hade en kollega som har 5 barn som han skapat på rätt kort tid o detta skulle förfölja honom och alla som ville under hela kvällen. Skämten var mycket sexrelaterade o ofta handlade det om att "han" inte riktigt förstått sig på preventivmedel. Han hade kört med gladpack o återanvänt samma bit vid alla 5 tillfällen.


Usch jag sitter o skrattar bara jag tänker på allt jag skriver eller vill skriva men det är så ruggigt internt så ska nog inte gå in så mycket djupare på detaljer.


Maten som vi fick äta under kvällen förvånade mig lite då jag aldrig hört någon som gjort känguru. Japp ni läste rätt känguru har jag för första gången i mitt liv ätit i fredags.


Kvällen avslutades med en massa dans och en bussfärd hem till Eskilstuna som inte var av dess like. Tyvärr fick vi inte höra "Mamma Marianne" som var utlovat av Roger men det var nog lika bra det för mina magmuskler hade nog inte orkat mer skratt!


Hoppas ni haft en trevlig helg allesammans!Nu ska jag ner till tvättstugan o hänga tvätt!

Veronica


07.30

Idag bär det av till Vingåker efter jobbet för lite partaj med arbetskollegorna. Ska bli riktigt kul o se vad festkommittén har hittat på för kuligheter. Det har ryktats om bussdans från föregående färd med tillhörande fräckisar. Mer än så vet jag inte o lika bra är väl det. Får nog återkomma med en rapport o eventuella bilder från kvällen.


På lördag har min snälla körskolelärare sett till så jag får tid att träna lite mer inför uppkörningen. Så det blir nog inte allt för ostädat ikväll, vill ju inte se ut som sjusvåra år o föregå med dåligt exempel.


Vad ska ni själva hitta på i helgen?

Veronica


Du får inte...

Så heter den nya låten som Sonja Alden gjort. Tyckte först att den var oerhört dålig. Men när jag började lyssna på texten började jag tycka om den mer och mer.

Du får inte knacka på min dörr
om du inte är beredd och komma in
du får inte göra om mitt namn
och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg
utan att visa mig ditt mål
och inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål.

Och du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt.

Och du får inte ha mig som en dröm
när jag vill va' din verklighet
du får inte säga att du hoppas
om du inte tror du vet.

Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro

Och du får inte andas på min panna
inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för
all den oreda du ger.
Och du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart
men jag önskar inget hellre,
Än att du gör allt emot mig snart.


Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro


Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro


Du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart
men jag önskar inget hellre,
Än att du gör allt emot mig snart.


Veronica


Oh vad jag älskar min lilla mamma!!

Har för ca ½år sedan köpt ett par mocka skor på BelleShoes i Katrineholm som jag tyvärr fick lämna tillbaka då jag var lite optimist med storleken på skon och mina fötter.... Vem vill inte ha mindre fötter liksom?!?  Så jag fick byta ut dem mot ett par andra skor då de inte fanns kvar i någon annan storlek än den jag köpt. Tvingade med min kära far till skobutiken i söndags trotts att det var stängt för att fönstershoppa o ser då samma sko som jag så badly velat ha i fönstret i vad som ser ut att vara rätt storlek. Så idag hade min kära mammilutta sprungit ner på stan och tro det eller ej men det var i min storlek. YEAY!!!


En super dålig bild tagen med farsgubbens mobil på mina nya babys!
Jag behöver inte säga att Robert kommer att kräkas på mig när han får veta att jag köpt ett par skor till... Undrar om man lyckas smita in dem i skoskåpet hemma utan att han märker något? Hahaha, jaja önskar går ju i alla fall!

Veronica


PANG sa det...

Under morgonen har jag hunnit med den lilla uppkörningen och fått känna på något så där hur det kommer att vara. På ett sätt var det positivt att jag fick köra med någon som får mig trygg och lugn men samtidigt till en nackdel då jag inte har en aning om hur det kommer att kännas med den helt främmande människa jag ska köra upp med om bara några dagar!


Dock sa det PANG efter vi varit ute och kört ett tag och vi puttades framåt mot övergångsstället vid tågstationen. Tack och lov kom det ingen gåendes precis framför bilen när bussen fick för sig att köra in i röven på oss. SÅ nu vet jag hur det känns att bli påkörd bakifrån... (och NEJ detta ska inte tolkas sexuellt nu!!)

Veronica
 


I made it!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eller ja nått sånt!!!

Jag klarade teorin idag och jag känner mig så där barnsligt super-duper-mega-baua-glad! När jag tänker tillbaka på hur allt har varit i natt och idag fram tills jag fick ett grön GODKÄND framför mina ögon så kan jag inte låta bli att skratta.

Har setat och pluggat så ögonen trillat ur mig långt in på småtimmarna i helgen. Min farmor har avbrutit mig med "jag har köpt ett nytt hus, kom ska du få se rummet här bak med två sängar...." medans jag läst och ja... Jag älskar min farmor men just då var det något enerverande-gulligt när hon inte riktigt var sig själv.

I natt har jag vaknat flera gånger alldeles kallsvettig av drömma med skyltar och gud vet allt som snurrat där uppe. På jobbet har jag rabblat om och om igen om alla de delar som jag tyckt varit svårt. Pappa bestämde sedan att han skulle komma o skjutsa in mig till stan och bjuda mig på lunch så jag fick något i magen. Så satt o petade i min mat på Tuna Park då jag mådde riktigt illa. Men lite mat i magen fick jag allt och tro det eller ej men den låg kvar i magen!

Väl på vägverket så kände jag  hur Ulrik mer o mer ville komma fram och prata med mig samtidigt som ena benet fick något nervryck. Haha jesus sicken mes man är men iaf...

Väl inne på provet så blippade jag mig igenom ganska så snabbt. Tittade igenom frågorna igen och insåg att det var 13 min kvar... Så jag tittade igenom frågorna igen... och så kom man till det där jobbiga... klicka på rättnings-knappen. Jag tvekade länge länge medans jag satt och spanade på knappen. Det var som om mitt finger låst sig och slutat fungera för dagen. Slutade med att jag blundade och klickade på knappen. Öppna mitt ena öga av nyfikenhet för att se om det blev godkänd eller ej. De där gröna bokstäverna med GODKÄNT är nog bland de vackraste jag sett på länge! Jag ville bara skrika rakt ut av lycka men fick hålla mig tills jag kom ut.

Befrielse, är nog det ord som får beskriva den här dagen!

Nu hoppas jag bara nerverna håller sig till nästa stora dag...


Veronica

Lördag

Sitter o pluggar teori medan grabbarna tittar på F1 och dricker bira. Går sådär men har lyckats reda ut några av mina frågor som jag haft svårt med.


Råkade glida in på några sidor med kläder o givetvis har jag hittat massor som jag skulle vilja ha. Det jag dock fastnade mest för var givetvis ett par skor som bara finns kvar i st 40 som är på tok för stort för mig. Men då de stod som "nyhet" på sidan hoppas jag att de kommer in fler. Det var sjukt mycket "vill-ha-begär" på dem.


 

I morgon har jag blivit övertalad att övningsköra till Katrineholm av min kära far. Jag hade själv planerat att sitta hemma o vända ut och in på min teoribok i hopp om att jag skulle klara provet. Så det blir att köra o gratta min kära farfar som fyllde år här om dagen. Var ju trotts allt evigheter sedan jag var över o hälsade på hos farfar o farmor. O jag vet hur mycket det betyder för dem när man kommer på besök så jag hoppas bara att man slipper höra en massa tjat om hur dålig man är på att komma förbi.


Kanske hinner jag smita ner till BelleShoes o spana in ett par snygga skor i skyltfönstret som jag kan be min kära mor att köpa när de har öppet.


Hoppas ni alla får en trevlig helg/kväll!


Tillbaka till teoriboken...

Veronica


Jaha då var det ett tag sedan man skrev här!

Det har varit en del på jobbet och en hel del vid sidan av jobbet med pluggande inför teoriprovet som är i nästa vecka. Tokigt nervös är jag och känner inte riktigt att jag behärskar saker som jag är säker på att de finns med på provet. Men det visar sig då! Ska tok plugga i helgen trotts att Marko dyker upp o våldsgästar mig och Robert. Antar att de kommer sitta o kröka hemma eller gå ut på krogen och dricka bira. Kan nog vara rätt skönt för Robert o få lite manligt sällskap o lite tid för sig själv!


Förra helgen var Jessie på besök hemma hos mig o egentligen skulle vi bara käka något, prata skit o umgås. Det slutade med att jag o syrran övertalade henne att bli kvar över natten för att dra ut en sväng på krogen o drick lite alkoholhaltiga drycker. Så strax innan vi vandrade ut i Eskilstunas nattliv för att vela mellan de olika krogarna så togs det en idolbild.
Jess & jag


Lovade Jessie att jag skulle vara vaken när hon gick upp o åkte hem tidigt tidigt morgonen där på... Behöver jag säga att jag låg som en död gris o sov i min säng? FÖRLÅT Jess!!! Söndagen gick åt till att vara slö o bara hänga hemma till en bra rulle o lite mat.


I tisdags var jag tillbaka till Danderyd med jobbet vilket var hemskt kul. Har ju varit där en hel del med jobbet för att träffa våra konsulter under de senaste året.  Så oerhört kul att få träffa bland annat Helena som jag sett på tok för lite på sista tiden. Fick då en smaskig nyhet från en annan kollega som berättade att hon var gravid. Hur kul som helst då jag nu vet två som är på tjocken!!


Jag har fått på huvudet för att jag "glömt bort" en födelsedag vilket var mindre kul! O insåg igår att jag glömt bort min egen farfars födelsedag vilket kändes än värre då han alltid ringt på mina...  Är det nu man ska inse att man behöver lite tid till det privata också?


I går på lunchen var vi iväg ett gäng tjejer och käkade på Ming Palace. Var nog bland det bästa vi har gjort på länge. Massa trevligt sällskap och oerhört god mat som Nadja tipsade om. Så det blir det att göra fler gånger!


Idag är sista dagen för Nadja på jobbet vilket känns oerhört tråkigt! Eller ja tudelat är nog mer rätt då jag tycker det är jätte kul att hon hittat ett annat jobb som hon verkligen vill ha. Det har nog inte riktigt slagit mig än att hon inte kommer vara här mer så lär väl stå här i em o skvätta lite tårar över kontoret!

Veronica


Kurt Nilsen - Rise to the occasionYou've been down the dark detours
You have seen most of it all
Crashed into the million faces
But never listened to them talk
You've got so much on your mind right now
It doesn't even help to try to solve them all

You used to smile when hope and a pat on the back
Would last throughout the day
As the rain kept falling down on you
You wouldn't let them wash the feeling away
Hope itself dried out in you as you heard your man walking away
Without a word

You thought
Who's gonna make my decisions, I can't make them on my own
Who's gonna rise to the occasion when there is no one around
Who the hell is gonna believe me, I dont believe in myself
Who's gonna be there forever, well it aint gonna be him

In case you didn't know I really care for you
I just wish you all the best
And if love should come and knock on your door
I hope it treats you with respect
I cannot count the times I've seen you
Oh just slipping away with a broken heart

You thought
Who's gonna make my decisions, I can't make them on my own
Who's gonna rise to the occasion when there is no one around
Who the hell is gonna believe me, I dont believe in myself
Who's gonna be there forever, well it aint gonna be him

No no no
Everybody is going away, I'm barely hanging on
No no no
Do not lovers seek me, what am I doing wrong?

Who's gonna make my decisions, I can't make them on my own
Who's gonna rise to the occasion when there is no one around
Who the hell is gonna believe me, I dont believe in myself
Who's gonna be there forever, well it aint gonna be him

Who's gonna make my decisions, I can't make them on my own
Who's gonna rise to the occasion when there is no one around
Who the hell is gonna believe me, I dont believe in myself
Who's gonna be there forever, well it aint gonna be him

Veronica

Jag har fått dille på varma mackor!

Japp du läste rätt! Jag har fått världens dille på just varma mackor... Av allt man kan stoppa i magen! Gjorde ett par super goda igår med salami, rödlök, tomat, vitlöksdressing, ost, salt, peppar, vitlökskrydda och aromat. Skulle ha haft i champinjoner men var för trött för att skära mer så de fick ligga kvar i kylen till en annan dag.


När vi ändå pratar mat så kommer Jessie på besök i helgen! Tänkte jag skulle laga nått med fläskfilé men kommer fasiken inte på något som är så där super duper mumma. Någon som har något bra förslag? Kanske ska spana in något nytt på nätet o använda Jessie som försökskanin?!? =)


Så kom jag ju onekligen att tänka på den goda maten som vi åt nere i Thailand. Usch vad jag saknar smaken och lukten av all god mat. Har skaffat mig ett nytt favoritställe att gå ut o äta på... Thai Classic i Eskilstuna har jätte god thai mat!


 

Veronica

RSS 2.0