J&R Project - Keep It UpSpela-sönder-låten för idag. Tyvärr saknade den någon rolig video!

Veronica

Besök av föreläsare Lasse Gustavsson

Idag har vi haft en gästföreläsare på företaget vid namn Lasse Gustavsson. En man som 1981 brännskadades svårt i Göteborg. Många vet säkert vem han är då han fvarit med i både tv-rutan (om jag inte mins helt fel) samt i tidningar.


En helt fantastisk föreläsning var det som utan att tveka fått mig att stanna upp för en stund och tänka efter på både det ena och det andra han sa. Några nyckelord som satte sig i huvudet på mig var öppenhet, sanning och trygghet. Något som även fick mig väldigt fascinerad var hur han knöt ihop allt. Hur vi blir fostrade av våra föräldrar och hur man ser den ultimata "lyckan". Det är svårt att få fram ord trotts att jag funderat hela eftermiddagen på detta.


Det finns så mycket att säga om föreläsningen men för första gången på väldigt länge har någon berört mitt inre sinne. Han fick mig att känna mig helt tom inombords men ändå så fylld av kännslor.

Att se en människa som Lasse, höra hans berättelse, hans passion och inte minst hans drivkraft för att ta sig tillbaka... Det är rörande, starkt och inspirerande. En kris kan få oss alla att stanna upp och tänka om.


image102


Får du någon gång en chans att lyssna så tveka inte att gå.

Veronica

Helt underbart avslut på min inte allt för roliga start på gårdagen!

Igår var en helt fantastiskt rolig kväll. Vi var på statt med jobbet och käkade trerätters middag och av någon konstig anledning hamnade vi nere i baren. Vi var ca 140 pers och av dem var ca 10-20 pers kvinnofolk. Så när jag och Nadja gled in i lokalen vart vi direkt placerade vid ett bort som saknade damsällskap. Dock inget fel alls i det då vi fick mycket trevligt sällskap.


Efter middagen rörde sig folk ner mot baren och det var en och annan alkoholhaltig dryck. En hel del dans och tro det eller ej men jag buggade flertalet gånger! För er som inte vet så kan jag verkligen inte bugga. En stackars krake råkade jag trampa på tårna... Ooops! Men över lag gick det nog rätt bra iaf.


För att ha startat som en pissdag så vart det helt klart en alldeles perfekt avrundning på kvällen. Dock kom man hem rätt sent så det vart väl en 3½h sömn i natt. Det som värmde mest var nog alla de varma kommentarer man fick höra under kvällen om hur omtyckt man var på jobbet.

Veronica


Helvetisk dag och ett stort tack till Nadja!

Idag har det minst sagt varit en omskakande dag. Har haft problem med en person under en längre tid men envis som man är har jag hållit ut in i det sista. Idag brast det dock strax innan lunch. Tårarna spruta likt en barnrumpas.


Som tur va har jag helt fantastiska personer vid min sida som också tycker och tänker likt mig. Normalt sett kan mina tankar ibland vara ute i de blå och flyga runt. Men denna gången gick allt för långt. Efter ett par samtal känns det dock bättre när jag fått ur mig allt som jag hållit inne eller trakasserat stackars Nadja med de senaste dagarna.


Ett JÄTTE tack för att du finns tjejen!


Veronica

Tom

Idag är jag bara tom vet varken ut eller in känns det som. En så kallad non blogging day.

Veronica


Helgen

I helgen besökte vi våra vänner PO och Hanna. Var så oerhört länge sedan vi eller rättare sagt jag träffade dem. Pinsamt men sant. Nåväl vi käkade gott och pratade lite skit om allt mellan himmel och jord. Kikade även på deras hall de gjort om och den var sjukt snygg. Vart nog allra mest impad av PO's egengjorda tavla. En svart ram, svart bakgrund och en svartsprayad hjort tror jag det var?! PO/Hanna ni får rätta mig om jag har fel.


Där efter vart det en sedvanlig film i deras biorum.


Hel enkelt en skön söndag med trevligt sällskap!

Veronica


Måndag

Jaha då har man satt sig ner på sin nya plats. Den har sina för och nackdelar men vad fasiken man får göra det bästa av situationen. Saknar dock att ha Nadja intill en. Precis som hon skrivit i sin blogg är det skönt att ha någon att vända sig till precis när man vill och bara få utlopp för roliga/tråkiga saker man behöver prata av sig om. Dock skall jag nog begära delad vårdnad om Hjördis!


Har fortfarande lite problem med en viss person på jobbet som inte riktigt vill acceptera mig men så småningom kommer väl det också. Skam den som ger sig. Ni som känner mig vet ju att jag  är rätt envis av mig så det lär ju hända 2000-aldrig.


På torsdag skall det vara konferens och då skall jag tydligen få bekanta mig med "mitt" säljgäng och senare på kvällen skall både jag och Nadja med lunch på Statt. Hoppas bara man inte kommer vara helt död i kroppen.


På fredag fortsätter konferensen och då kommer det även att vara en föreläsning med före detta Brandman Lasse Gustavsson. En man som brännskadades allvarligt i samband med en utryckning 1981. Han återgick trots allt till räddningstjänsten och har under senare år arbetat som utbildare, mental tränare och föreläsare inom  ämnen som kreativitet och personlig utveckling/teamutveckling. Skall bli oerhört spännande att lyssna på. Något som skrämmer mig samtidigt som det fascinerar mig

Veronica


Mammi!

Idag kommer mammi på besök. Var länge sedan vi sågs så skall bli skönt att hon stannar kvar över en natt. Tänkte hon skulle få följa med till IKEA (Micki läser du detta får du också mer än gärna följa med på lördag har bara inte tagit mig tid att ringa/messa dig). Så skall bli lite shopping till hallen.

image101

Veronica

Sveriges tråkigaste stad Katrineholm!

Japp, nu är det bevisat! Min gamla hemstad är i särklass den tråkigaste staden i Sverige. Detta hade jag redan för länge sedan räknat ut och därav packat min väska och rört mig. Måste dock säga att detta var oerhört kul att läsa. Det finn INGET uteliv i denna stad. Killarna som bor där är inget att hänga i julgran då de kör varv efter varv runt genom staden med deras "upphottade" bilar. Som om detta inte skulle vara nog har nog alla varit med alla i denna staden. Affärer? Ja visst det finns Åhlens, Kappahl och JC men så mycket mer än så är det inte. Ja nej jag fick mig ett gott skratt. Detta var oerhört kul att läsa.


Ett hett tips: Åk INTE dit!!

Veronica


En kväll att minnas

När man är ute med Frida och festar och hon får tag på en kamera får man aldrig vara ifred. Mer mängden av bilderna denna kväll vart på mig. Fråga mig inte vad vi gjorde för jag var allt annat än nykter och ställde gladeligen upp på allt Frida pekade på eller föreslog. Att min bakdel sedan dyker upp på kort är jag inte ens lite förvånad över, detta är ett givet inslag så fort det skall fottas. (Av någon anledning...)


 

     

  

Detta var den enda bilden Frida verkligen fastnade på. Den andra ser man bara hennes hår och hand på.

Veronica

Är han inte för söt?!

Som jag skrev häromdagen så var jag måttligt irriterad på Robert i helgen... Han har haft lite ångest i ett par dagar och idag stod denna på vardagsrumsbordet när jag kom hem.


image92
 
Köpte för en tid sedan ett linne som i morse visade sig sitta bättre som en mini klänning. Eller är det bara jag som tycker det?Veronica

Party kväll med gänget VS. Spa kryssning med hjärtat

Sitter och funderar på hur skönt det vore att åka iväg över en helg på en kryssning. Men kan inte bestämma mig för vilket som är mest lockande. Det är ju två helt skilda saker att åka iväg på en party kryssning med "gänget" och en Spa kryssning med Robert. Båda är oerhört lockande!


Kikade i somras på en mini weekend med spakryssning. Det ingick hotell i 3 dagar, fritt inträde till poolen som var enorm, frukost och lunch alla dagar på båten och på hotellet. Skulle ha gått på kring 1500:-/pers. Tyckte detta lät oerhört billigt. Att alla behandlingar på hotellet var extremt billiga vilket heller inte är helt fel.


En party kryssning är ju inte heller helt fel. Särskilt inte om det är med "gänget" som alltid får mig att le oavsett vilket humör jag är på

Veronica


Skor skor skor

Kan man få för många skor. Sitter och slösurfar och hittade ett blogginlägg med en länk till Stevemadden och vad hittar jag där då? Jo en MASSA fina skor. Så nu vill jag köpa julklappar till mig själv. Lagom ego va?! Jag vill verkligen ha dessa skor.

                    


Har dock lite svårt för att bestämma mig för de två sista skorna vilken färg som är snyggast. Hilfe?! Alla är ju fina på sitt sätt! Undrar om den kommentaren fungerar på Robert?!? Ohh, varför skulle jag hitta denna länk?!

Nadja sugen på att beställa skor? Någon annan kanske?


♥ Veronica


Yiippiie

Japp då ringde chefen nyss och sa att de valt att förlänga både mig och Nadja året ut i alla fall. Kändes lite lättare än vad det gjort de senaste dagarna med noja delyx. Hans nästa kommentar var "Då får ni ju vara med på julfesten också!" Mja tänk så glad man kan bli!

Veronica


Bra start på morgonen

Första han sa när han vaknade "Vad kalla dina kulor är!" Detta Kan misstolkas helt men det var lite roligt. Kulorna var då inget snusk som många säkert redan trott utan kulorna var mitt halsband.

Veronica


What hurts the most

Jag är ledsen men jag kan verkligen inte säga att jag tycker att Cascadas version av What Hurts The Most är i närheten av så bra som Rascal Flatts version. Men här kommer den för er som inte hört.Veronica

Test

Jag måste vara lagom schizofren då jag nästan alltid får tudelade svar när jag gör tester. Så deta svar fick jag när jag gjorde testet  Which Disney Princess are you?.


You are part Belle. You are strong, deep, and you are not a slave to petty superficial things. You are independent and allow yourself to see inner beauty without sacrificing your values. You are almost too good of a person.


You are part Pocahontas. You defy convention and sometimes do what is considered taboo. Unfortunately, others do not always appreciate your differences, so it's good that you are so strong-willed. You are loyal and you believe in fate. Your true love will find you one day.


Veronica

Måndag morgon

Idag är en sådan där dag då jag önskar att jag kunde kasta ut min andre hälft över balkongen. Men jag antar att man bara skall skratta åt det hela och säga "skyll dig själv". Men, men trotts helgens "bravader" så älskar jag ju denna människa intill döden. Men just nu känns det som om jag skulle kunna strypa honom!


Sitter på jobbet oh längtar hem till min säng. Ovanligt va?!  Donar med lite utbildningspärmar och svär en och annan ramsa åt att man inte får in ett A4 papper mellan de små plastfickorna.  Men denna gången var det inte så många pärmar att svära åt som sist så det bugar och bockar jag för!


Nu dags för att plocka ihop pärmarna!


Over and out.

Veronica


Fredagsgrubbel

Flyttade till ett nytt rum har vi blivit jag och Nadja! Kändes lite underligt men samtidigt helt ok. Lite roliga kommentarer som påföljd av flyttningen var "Jag trodde ni slutat och packat ihop era saker..." Nått rätt måste man väl göra då?!


Idag händer det nog inte så värst mycket privat. Behöver hitta en lämplig present till en tjej jag aldrig träffat som fyller på Lördag. Då hon är jugoslav har man självfallet drämt till med en stor fest med mat, dans och dricka. Så man vill ju gärna inte dyka upp med något sketet. Men avd köper man egentligen till en person man inte ens sett på bild? Jag vet att tjejen är gravid men det är väl ungefär allt. Pinsamt va? Visste man om hon hade hål i öronen kunde man köpa örhängen, visste man att hon gillade kläder så ja ett presentkort kanske? Det gör mig tokig att inte hitta på en allround grej som passar alla. En blomma ja visst men inte bara det. Jag vet att det ofta handlar om att man bara kommer dit och "finns till" men klart man vill ge något och då något som uppskattas och inte göms längst in i byrån.


Sen vill jag inte göra ett skit mer idag. Jag vill sova, vila, falla pladask i sängen och inte tänka på nått! Jag är så trött i kroppen så det finns inte. Huvudet går på högvarv även om det var en stor sten som släppte från mina axlar idag. I need to just be!

Veronica


Said I loved you...But I lied


Cause this is more than love I feel inside!

Morrn

Under natten blev det visst inte mycket sömn. Vart väl en timmes sömn allt som allt?! Vet inte vad som hållit mig vaken hela natten vet bara att det inte gick att somna. SÅ ungefär så här kan jag tänka mig att jag ser ut just nu.

image81
Ge mig en säng innan jag somnar på jobbet!!!

I gårkväll tittade vi på I Know Hwo Killed Me. Den var väl kanske inte världens bästa film men den var helt klart mer än vad jag förväntat mig att den skulle vara. Det som var mest synd var att jag och Robert listat ut slutet långt innan halva filmen gått. Men va fan den var iaf bättre än många andra filmer.

image80


? Veronica

*@´!!!;/&*$

Så bra det kan gå idag! Helt sanslöst fel vart det. Nåväl efter lite fina svordomar och en del arbete är det nu klart och fixat. Det är lite så där lagom irriterande när man är 100% säker på att man gör rätt och man gör fel. Nåväl "gör om gör rätt" är också en bra läxa man kan dra lärdom av!


I morgon fyller pappsen år så då blir det dags för lite mat igen. Ryktena går att det skall bjudas på paj och den är ju inte fy skam vill jag lova. Till far är det köpt en del hemligheter och man vet ju aldrig vem som läser så för säkerhetsskull skrivs detta inte ut.


Idag har vi även haft bäbis besök på jobbet. En liten knodd som är max 1 månad gammal samt storasyster till lillbäbis. Båda två var riktigt lika mamma sin. Usch sånt här är farligt man blir ju inte mindre sugen på barn när man ser små knoddar.


Veronica

Just be

Har varit och rensat skallen på gymmet då det inte riktigt känns ok i kroppen och knoppen idag. Har haft ett riktigt pissigt humör idag på jobbet och känt mig så där måttligt elak utan att det varit min mening.


Känner mig smått kluven till hur jag skall ställa mig till allt som händer just nu runt omkring. Som den evige funderaren och den störste grubblaren gör allt tänkande inte saken bättre. Det som "stör" mig just nu är att inte veta vad som händer om ca 2½ vecka. Jag vet inte om det blir förlängning (vilket jag inte tror), jag vet inte om jag vill tycka att det är ok att gå på A-kassa... Visst det vore väl "skönt" för då får jag tid att försöka fixa det där såkallade körkortet. Då finns det verkligen inga ursäkter att inte sätta sig ner och plöja teori och skriva in sig på bilskola för första gången. Jag är ju trotts allt 23 år och står utan körkort! Men en annan sida av mig vill arbeta. Jag vill få den där känslan av att känna sig duktig och behövd och den får jag inte av att gå hemma. Visst vet jag att allt löser sig så småningom men jag gillar inte att ha saker oplanerat. Vill ha ordning och reda!


Nåväl träna har jag i alla fall gjort idag. Kändes helt klart att det var ett tag sedan man rörde på fläsket då jag höll på att avlida efter ca 10 min på crosstrainern. Normalt sett brukar jag stå allt mellan 20-60 min beroende på om det är för uppvärmning eller om det är för att öka min så kallade kondition. Tokigt mycket folk var det och en sådan där lite halvsnuskig/sunkig luft i hela lokalen. Tisdagar är ingen hit att träna då det ofta är rätt mycket folk men vad gör man inte när man behöver rensa skallen lite?


Idag har jag även haft hunnit småskriva med ett par av mina gamla arbetskollegor. De är som ett gäng lyckopiller med en humornivå som är lika dålig som jag är på att stava. Jag saknar er verkligen så oerhört mycket! Ni är verkligen ett gäng nötter jag inte kommer att glömma. När jobbet och allt är slut så lovar jag att jag kommer att dyka upp och hälsa på. Kanske kan vi ordna så alla kommer ifrån och kan äta en bit mat. Kanske lite Mekong? Vem vet kanske beslutar jag att komma tillbaka och jobba med er ett tag?! Ja jag vet inte men en sak är säker, mitt nylle kommer ni se om inte allt för länge!

Veronica


Saknar...

Just nu sitter jag och saknar sommaren eller ja det var nog sensommar för det var rätt kallt och blåsigt den dagen. Vi befann oss på Taxingeslott och vid Gripsholms slott under en hel dag. Det var så skönt vi bara strosade runt och gled runt med bilen på små vägar. Stannade till och njöt av dagen.


Jag vill ha sommar igen med lite mer värme än vad det är just nu!


Eller ja kanske, kanske kan det få vara en dag med riktigt mycket snö så man kan dra med sig någon/några och dricka lite varm choklad och åka pulka en hel dag! Men just nu saknar jag dagen då jag och Robert var i Taxinge och Mariefred.

Lite bilder att minnas:

           1. Jag och hjärtat i en av parkerna vid taxingeslott.
2. Gripsholms slott från innergården.
3. Tragiskt försök till kort på mig när det blåste storm och Robert inte kunde hålla kameran stilla.
4. Gripsholms slott från baksidan. Tycker grymt mycket om detta kort!
5. Ännu ett tragiskt kort på mig och mitt über glada humör när saker inte går fort! =))

Veronica


Då var det måndag igen!

Japp, då har helgen tagit slut och inte kändes den lång. Men det var i alla fall min första ledighet på länge!


Fick en riktig knäpp här om dagen och ställde mig och lagade mat till en hel arme. Vart schnitzel, hemmagjord potatismos och  ugnsrostade grönsaker. Samtidigt höll vi på med hallen för att få upp Elfa lösningen, städade, diskade och slappade framför en bra rulle.


Det har även hunnit vara farsdag. Detta firades både hos mina svärföräldrar och min egen far. Man kan ju inte direkt påstå att jag eller Robert varit hungriga efter söndagen. Önskade man kunde satt fingrarna i halsen så mätt var jag när vi kom hem kl 23.00 i går kväll.


När vi var hos min far under gårkvällen så satte vi oss ner i soffan för att slappa efter maten vi tryckt i oss. Kikade runt på tv och fastnade för någon gammeldagsfilm. Givetvis var pappas sambos son Erik vaken då han tvärvägrade att gå och lägga sig när vi var där. Helt plötsligt från ingenstans kom det en sådan där smaklig kommentar på engelska som små barn inte skall höra. Alla vart vi så där lagom fnissiga varpå Erik frågar nyfiket vad de sa. Hur förklarar man en sådan där pinsam smaskighet för en 8-åring? Alla var helt knäpptysta. Cirka 5 min efter detta slänger den ena kvinnan som är med i filmen upp sin långa klänning och ställer sig och viftar med baken för att få sig lite snusk. Nyfikna Erik frågar än en gång "Vad gör hon så där för?". Pappa min blir helt bestört och byter kanal för att titta på Bond. Vad gör dem i Bond? De ligger och snuskar sig i sängen och vad Erik frågar denna gång har ni säkerligen redan listat ut!? Själv satt jag och gömde mig bakom en tidning och bokstavligen asgarvade åt situationen!


Sitter och fnular lite på hur det ser ut med jobb. I morse fick jag verkligen en "knäpp på näsan" när det tom poppade upp en ruta på datorn där det stod "Ditt lösenord går ut om 14 dagar..." Jag har 14 dagar kvar på jobbet... Känns underligt!

Veronica


Fel syn på arbetslivet!

Det kan man minst sagt säga att man får. Har blivit förfrågad om jag är intresserad av en tjänst via bemanningsföretag. Tjänsten är mer eller mindre snarlik den jag har idag skillnaden är att det enbart är halvtid som kan leda till heltid. Så länge tjänsten är på halvtid innebär det att jag ej får stämpla upp resterande tid hos A-kassan. Detta ENBART för att det är ett bemanningsföretag jag arbetar för.


Den som kom på denna inte allt för smarta idé bör nog ta sig en funderare om man vill förespråka arbete före att gå på A-kassa! För det är precis vad jag är så illa tvungen till om jag nu mot all förmodan skulle bli den utvalde för denna tjänst. Hade jag däremot fått anställningen direkt från företaget hade jag fått stämpla upp resterande tid. Vart är rättvisan i det?


Jag har så svårt att tro att det är så många som bara vill sitta hemma och pilla sig i naveln medan A-kassans pengar rullar in. Jag är om inte annat en utav dem som faktiskt vill jobba för mina pengar. Men vad hjälper det?


Veronica

Vild natt i sängen!

Inatt vet jag inte vad jag lyckas ställa till med. Vaknade av att min ena kudde som alltid ligger bakom huvudet låg slängd på golvet. Inget jag gjort medvetet och Robert kände sig inte medvetet skyldig till det heller. Måste ha gått hett till i natt då kudden ändå låg ett par meter bort från sängen...


Försöker även få min envisa sambo att byta till vinterdäck på bilen men som svar på detta fick jag "Det är mer manligt med sommardäck och is-gata". Själv tror jag det är envisheten själv som talar! Vet ju hur det är när man blir tillsagd av någon respektive. Tvärtom svaret är alltid det bättre! Hahaha!

Dagens hjälte: Nadja!

Tack för den kärnfria mandarinen. Luktar ju så gott när ni andra äter dem. Än så länge är lägesrapporten: Lugn mage.Veronica


Snö och vardagsgrubbel

I morse fick jag mig en glad överraskning. Det snöade bamse flingor utanför mitt fönster för en kort, kort stund. Det var ett sådant där ögonblick då jag för en kort stund förvandlas till en 3-årig liten Veronica som hoppar på alla fyra och klappar händerna av glädje. Mitt första mobboffer vart Nadja. Där flög det iväg ett sms mitt nästa offer var Robert som låg och sov fridfullt i sängen. Jag skuttade in och hoppade på honom i sängen och bokstavligen jublade av glädje över att det snöade!


Inte är det väl bara jag som blir så där löjligt glad när första snön faller?!


I går velade vi runt och letade efter bra konsoler till garderoben med skjutdörrar. Efter mycket "ifall att", "om" och "men tänk" så beslutade vi oss för det vi inte skulle ha köpt. Elfa's icke billiga hyllsystem med en bärlist. Men som vi har sagt redan från början när vi började renovera... Det får kosta vad det vill bara det är bra kvalité!


I helgen tänkte jag/vi även passa på att åka till IKEA och Mediamarkt. Måste köpa en skogarderob och en MASSA värmeljus! Tänkte kika in på Mediamarkt då jag aldrig varit i en sådan butik så det skall bli spännande. Kanske kan man hitta någon kul julklapp till någon?!


På söndag är det fars dag och jag har inte den blekaste vad jag skall hitta på till min papps... Tips?

Veronica


Piss dag!!!

Idag har inte varit någon värst bra dag. Trodde jag skulle få en arbetslös dag men icke. Tystnad hemma gör inte saken bättre heller. Skulle man kunna radera en dag skulle denna lätt gå bort!


Bjuder på en låt som satt sig i huvudet på mig istället. Trans Balear - Crosses är den bättre versionen även om det är Jose Gonzales som gjort den från början.Veronica

Jobba, jobba, jobba?

Som många av er säkerligen redan märkt går mer mängden av min tid åt till att jobba. Det börjar tära på en då man inte vart ledig på ett bra tag nu. Ögonen går i kors och bör nog bli dags för mig att avrunda kvällen nu trotts att det finns MASSOR att göra kvar. Men i morgon är en annan dag sägs det. Synd bara att man är en sådan där som vill så mycket mer.


image74


Nåväl kan inte säga annat än att vi har det trevligt på jobbet när vi sitter samlade i en bunt och jobbar mot ett och samma mål. Blir en så härlig stämning nu när det är inför det sista innan driftstart på måndag. Att man sedan jobbar på ett företag som är mån om en när man ställer upp och hjälper till är ju inte heller nått som gör det sämre. De senaste dagarna har vi fått mat så det räcker och blir över. I dag vart det smörgåstårta, McD (för dem som var kvar lite senare än mig). Gårdagen bestod av AMP, McD (för alla utom mig och Nadja som valde att åka och käka pasta. Förutom det har det varit smörgåsar, sallader etc etc. Så man kan inte säga att man har en arbetsgivare som är snål.


Nåväl nu får det vara slut bloggat för idag!


Hoppas ni alla har/får en trevlig kväll.

Veronica


RSS 2.0