Next stop...

Nu kommer det inte bli så mycket mer skrivande här på ett par dagar. Förhoppningsvis kommer vi hem med massa nya bilder att bjuda på efter vår semester. Både jag och Robert har sovit rätt taskigt i natt. Robert kunde inte somna alls förens kl 04.00 och dp vaknade jag till liv och kunde inte somna om igen. Så jag antar att flygnerverna börjat spela sitt spratt. Så nu är det bara en låång väntan tills vi sätter oss i bilen och åker upp mot Arlanda. Det är så overkligt men samtidigt vet jag ju att det är på riktigt.




Nåväl, jag tror inte man kan förbereda sig på ett bättre eller sämre vis det är nog bara att ta det som det kommer.

Veronica


Dj Tiesto - Bass

Kan inte låta bli att tycka att detta klippet är lite kul. Undrar vad hans/hennes grannar tycker... Synd bara att det blir så dålig ljudkvalité på en så bra låt som Dj Tiesto - Bass.




Veronica

Veckan som gått

Nu har det varit tyst från mig på ett par dagar så jag tänkte ta mig lite tid att öppna upp truten med lite saker som hänt.


Semester börjar om ett par minuter och det känns lite för bra för att vara sant. Så som jag har längtat. Särskilt efter en semester tillsammans med Robert då vi aldrig riktigt spenderat semestern tillsammans.


På söndag blir det som sagt va Thailand för hela slanten och jag erkänner motvilligt att min resfeber börjat ta vid i allra högsta grad. Det låter som min mage har fått besök av någon utomjordisk varelse som skriker på hjälp konstant! Börjar känna stressen inför packning,

planering, städning hemma etc etc som måste hinnas med innan det är söndag.


Fick förresten ett "in worst case" nummer från en kollega på jobbet som var orolig över att jag och Robert kanske inte kunde göra oss förstådda i vissa situationer. Så vi fick ett nummer till hans bekanta som bor nere i Thailand som vi kan ringa till om vi behöver ha hjälp. Tyckte jag var SUPER gulligt av honom!


Här om dagen var jag ner till lillasyster som skulle göra mig lite mindre kluven i topparna inför resan. Vi han inte långt innan Robert beslöt sig för att dyka upp och kräva att han fick tränga sig före i kön då han ville hinna träna innan de stängde på gymmet. När det väl var dags för mig så stod syster och plattade håret innan klippningen och rätt vad det är börjar hon fnissa och skratta. "Sitt still... Sitt still sa jag" kastar hon ur sig och tre sekunder senare rycker hon loss ett hårstrå från mitt huvud och ropar glatt på sin kollega "Saaaarrrriii titta... titta". Vad gjorde då syster undrar ni säkert? Jo hon hittade ett grått hårstrå i min skalle. Det var ca 2 cm från roten grått och sedan mörkbrunt. Lite skumt men ja så kan det tydligen se ut i min skalle. Så nu har jag då ångest över att jag håller på att bli gråhårig!


I morgon ska vi fira Roberts lillasyster som på söndag blir 18 bast. Så vi har köpt en cykel som hon önskat sig länge. Nu hoppas vi bara att den ska uppskattas i morgon. Snälla svärmor har lovat att bjuda på mat så slipper vi rota genom vårat tomma kylskåp för att hitta något att äta.


Och här är väl i små korta drag lite av veckan som gått. Jooo just det. Sprutan gick bra! Svimmade inte men satt och sprattla som en barnunge med benen.

Veronica


Tokigt rädd

Japp har sovit som en kratta i natt. Ca 3 h sömn har jag lyckats få då jag funderat över den där sprutan som skall in någonstans i min kropp idag. Skall åka upp till sjukan och få en spruta mot Hepatit A och jag hoppas att den sätts i armvecket för det är det enda stället jag känner att jag hanterar någorlunda bra.




Jag är alltså spruträdd som bara den och är så där löjlig så jag ber om att få sådana där EMLA plåster när det är dags för sprutor. Jag vet att det mesta sitter i huvudet men på mig fungerar det ganska så bra med "plåstret". Jag blir allt som oftast alldeles likblek och nästan blå i hyn precis innan eller precis efter stickningen sker. Blir även spyfärdig och snurrig i huvudet och klarar definitivt inte av att titta eller höra något om sticket. Lyckas alltid skrämma upp den stackars sköterskan vilket ofta medför att det blir fler stickningar på grund av deras osäkerhet samt att mina ådror krymper och rullar.




Idag är det dropintid  på sjukhuset på en timme vilket medför att jag inte kan få dessa EMLA-plåster då de skall sitta på en timme innan nålsticket sker. Förhoppningsvis så ska det gå bra i alla fall då jag flertalet gånger åkt upp akut och blivit tvungen att få en akut spruta tidigare. Jag har tvingat Robert att hålla mig i handen och klappa fint under nålsticket.


Vad löjlig man är egentligen men så är det!

Veronica


Matglada jag

På "lunchen" satt jag och Nadja och pratade om mat som vi lagat. Vi konstaterade att hon gjort en pastasås igår som är så enkel att göra och så god att äta. Och så kom jag ju på att jag testat något som jag aldrig gjort tidigare, quesadillas. Också jätte enkelt att göra och super gott att äta till en bit kött eller vad man nu än känner för. Gick på magkänsla och blandade bladspenat, ost, rödlök, salt och peppar. Fördelade ut röran på halva cirkeln av ett mjukt tortilla bröd och vek den andra halvan över för att sedan stoppa in det i ugnen en kort stund så osten han smälta.



Vi kom även fram till att det kunde vara gott att strimla kyckling och ha i och ja det slutade nog med att vi konstaterade att det mesta är nog gott att ha i quesadillas. Tror det kan vara ett bra alternativ på plockmat eller bara något gott tilltugg till en kall öl/cider om man skär dem i trianglar.

Veronica


Dålig start på morgonen!

Strax innan kl 07.00 i morse ringde det på dörren och jag vart lagom paff då vi aldrig har någon som kommer och bankar på så tidigt. Utanför stod en arg gammal finn-gubbe och gapa om att han minsann skulle ha torkrummet nu. Jag tittade på kockan och den var någonstans mellan 06.50 och 06.55. Det vill säga minst 5 minuter kvar innan hans tid ens börjar nere i torkrummet. Så enligt mig hade gubbjäveln INGET att komma och klaga på. Nåväl jag var ju trotts allt på väg ner till tvättstugan för att hämta tvätten i tid så jag satte på mig det sista och gick ner för att få aset att hålla tyst. Normalt sett är det ingen fara alls att komma ner strax innan 08.00 då första tvättiden börjar kl 07.00 och varje maskin tar 60 min innan de är klara. Vad har gubbfan gjort? Jo han har börjat tvätta kl 06.00 så hur han har mage att komma upp och skälla på mig ang torkrummet när han inte följer reglerna och hans tid i torkrummet inte ens börjat... Usch gamla jävla surgubbar! Jag har blivit pensionärsrasist tror jag!




Veronica

Eskilstunas "framsida" i stan

Sitter på balkongen och lyssnar till Kent. De spelar ett stenkast från vårat hem och så pass högt att vi hör dem skapligt från balkongen. Hela förmiddagen har vi hört hur de testat instrument och mikrofoner inför spelningen. Tyvärr var även Håkan Hellström med och spelade och det är verkligen inte någon artist jag uppskattar! O andra sidan är inte Kent heller ett band som jag älskar men de har ett par låtar som jag helt klart kan lyssna på om och om igen. För tillfället spelar de Kärleken Väntar. Väntar bara på att 400 Slag skall spelas då jag älskar basgången i den. Lite småmysigt att sitta på balkongen och mysa en lördags kväll medan solen går ner.




Veronica

Det slutade med att jag fick en ny mus…



Det bästa med den är att den är gnisselfri och rullar på bra!

Veronica

Idag blev ...

Idag blev det gubbar till jobbet. Tyckte jag var värd det efter att ha kört så mycket start i backe med och utan handbroms. Dock gick det inte lika bra utan handbroms som med. Men inte allt för dåligt heller. Tack och lov stod det ingen bil ½ meter bakom oss så det gick ju bra trotts allt!




Veronica

Snart sängdags

Efter en sväng till mataffären, lite övningskörning och matlagning har jag parkerat min röv framför datorn. Robert ligger i soffan och slappar till Gordon Ramsay som gapar och skriker på kockar vilket han verkar finna rogivande då det förekommer viss navelpillning mellan varven.


Själv tänkte jag kika runt lite och berätta om mitt i-lands problem. Då vi åker iväg nästa söndag så hade jag bestämt mig för att inte köpa en massa saker här hemma då det kostar typ hälften där nere. Och vad gör jag då? Jo efter jobbet får jag för mig att smita ner på stan och dra en runda. Hittar då givetvis MASSA kläder som är så där super söta och som skriker "kööööööp miiiig" lite förföriskt. Hittade givetvis den där pennkjolen i svart som jag länge länge suktat efter på H&M som de tidigare sagt inte skulle komma in igen. Hittade också en super söt grå/blå klänning på Axelssons. Den skulle göra sig så himla bra med en vit eller svart t-shirt med motsvarande färg på leggings med ett par snygga skor.




Så hur gör djur? Ok jag erkänner jag är ångestfylld som attan just nu men det går nog över om en stund.


Jo en sak till innan jag kryper ner för att orka upp och övningsköra i morgon bitti kl 06.30. Ja du läste rätt! Jag skall pina mig upp och köra i morgon bitti. Lär väl se ut som en nyknullad gnu eller nått. Nu tappade jag lite fokus här jag skulle ju berätta om ett roligt sms jag fick av Hanna. Det stod så här:


"Sex is good, sex is fine. Doggy style or 69. Just for fun or getting paid, everyone loves getting laid, I am horny i'm from sweden, I like to do it hela tiden ;)..."


Jag brukar normalt sett inte gilla kedje sms men detta fick mig verkligen att skratta. Kan ju dock bero på personen som skickade det också. =)

Veronica


Bortskämd?

Igår var svärmor över och hade som vanligt med sig något i en påse. Förstår inte vad vi gjort som hela tiden gör att vi blir bortskämda med saker. Det blev 4 stycken glasskålar från duka! Är hon inte bra gullig så säg!





Veronica
 

Scorett outlet

Kom på att jag glömt visa sko inköpen från Scorett outlet.



Dessa är helt klart mina favoriter och jag har ett par till hemma som är helt ok. Dock inte med hög klack. Det blev ett par vita balerina skor. Har dock ingen bild på dem ännu men det kommer väl kanske inom kort.


Om det inte hade varit för Roberts hat mot mina skor så hade jag köpt ett par till Replay kilklacks skor. Men jag fick nöja mig med två och han hittade ett par vita sneakers som han önskat sig länge.

Veronica


Här om dagen...

Fyllde svärmor jämt. Så det bidde ett litet paket och en middag för fyra!



Veronica

Bokat och klart, Thailand nästa!

Nu är allt bokat och klart. Om ett par dagar sitter vi på ett plan ner till Thailand! Känns overkligt och spännande. Vad jag har drömt om i natt behöver ni nog inte fråga det är bara att spana på bilderna så förstår ni vart mina tankar har varit.




Vi åker till Karon Beach och hotellet vi bor på, Centara Karon Beach Resort  FFFF, har jag redan publicerat bilder på i detta inlägg.

Veronica


Thailand nästa?!

Tack vare Britt-Marie/Malee har jag skaffat mig mod nog att ringa och preliminärboka en resa till Phuket/Karon Beach. Pratade med resebolaget och även de gav mig lite mer lugn inombords gällande regnperioden som råder. Så jag har tills i morgon på mig att tänka över vad jag just gjort och innan kl 18.00 måste jag ge ett besked om vi önskar ha resan eller inte. Så nu ska jag fundera liiite liiite till på vad som känns bäst och förhoppningsvis vaknar jag upp i morgon och känner att alla pusselbitar är på plats med vår semester.


Ska lyckas väcka min älskade R ur hans F1-dvala om en liten stund då det inte gick någe vidare att försöka prata just nu när F1 sänds på tv.

Veronica


Hjälp, Thailand i sommar?!

Jag har de senaste dagarna dagdrömt om att åka till Thailand. Jag håller snart på att bli galen! Jag vill hemskt gärna åka men blir skrämd av vad som skrivs om regnperioder under sommarhalvåret. Jag tror jag besökt samtliga sidor som har minsta lilla information om resmålet och ja... Vad ska man säga?




Regnar det en stund på dagen inte skrämmer det skiten ur mig men jag skulle bli enormt ledsen och besviken om jag enbart fick en semester med regn. Det är jag nog inte ensam om att tycka heller! Nu är jag nästan i den där fasen av att bara skita i allt och chansa. Men så kommer jag till nästa stora punkt... Vart? Jag läser "Östra Thailand med exempelvis Koh Samui som resmål är ett bättre alternativ för den sol sökande...." Så klart hittar jag en massa fina resmål till "fel" sida av Thailand och ja någonstans här står jag just nu.


I morgon blir det nog till att ringa till de större resebolagen och höra mig för vad de har för tips kring detta. Framförallt se om de har resmål till just Koh Samui kvar då det verkar vara mer eller mindre slutsålda av vad jag förmodar är det jag själv just läst mig till de senaste dagarna.

Veronica


Södertälje nästa

Strax dags att åka till Södertälje och hämta upp Roberts syster och mamma. Misstänker att jag kommer vara riktigt avundsjuk på deras hudfärg som kommer vara allt annat än likblek.


Fick förresten en glad överraskning när jag klev innanför dörren. Nya Halens katalogen hade trillat ner i brevlådan.



Veronica

Faktoriholmen och after work

Efter jobbet igår satt jag och tittade på lite sista minuten resor. Fastnade för en 2 veckors resa till Thailand. Men det är ju fel period att åka nu av vad jag kan förstå det jag läst på nätet och hört beresta personer berätta. Men det är något med det som gör att jag inte kan släppa det helt. För priset jag hittade så kan jag inte låta bli att tveka. Men med våran tur vet jag inte om man törs åka ner och chansa på att det kanske tok regnar en timme om dagen och sedan är skit fint väder som många skriver att det kan vara.


       

Efter att jag letat mig blind efter ett resmål ringde pappsen och undrade om vi inte kunde mötas upp nere på faktoriholmen. Det var tydligen en "olds mobil" träff vilket är något han tycker är oerhört kul då han själv haft en stor kärlek till Ford Thunderbirds. Så jag smet ner och hittade ett riktigt vrålåk.




Den var oerhört fin för att vara så gammal. Några detaljer som ej syns på bilden är att bilen hade enbart bromsar på bakdäcken, säkert jätte bra. Sen hade den oljelampor till lysen, en fastmonterad plåtväska för eventuellt hand bagage och en sådan där "hooonkk hoooonnnk" tuta som man får använda hela handen för att klämma.


Sen blev det en sväng på bargatan då vi fick för oss att vi skulle gå på after work på Grappa. Vi var helt klart sent ute då folk satt högt och lågt så det fick bli Centro i stället. Vi slog oss ner och tog en öl och en cider och pratade lite skit om allt mellan himmel och jord. Lite senare dök även Robert upp och gjorde oss sällskap. Riktigt mysig kväll igår!

Veronica


H&M rean

Lite av det som följde med vid beställningen från H&M's rea.

           


Idag användes den gröna kjolen till jobbet vilket vart en kul upplevelse då Nadja bar svarta leggings och en grön topp i samma nyans. Bildbevis finns här. Vi hade till och med lyckats ha samma matlåda. Vad kan man säga?! Hon har smak!

Veronica


Jag har fått SMS från Tomten!

Texten löd: "Ni kan åka till Moskva. / Tomten"


Personligen undrar jag hur Tomten tänkte när han kom fram till detta resmål... =)

Veronica


Lilla svarta + Scorett outlet i Vingåker!

Pratade lite igår med en av våra konsulter från Stockholm angående en klänning jag hittat på Debenhams. Och rar som tjejen är så skulle hon ner på stan i morgon och diskutera pension och där efter tröstshoppa lite. Så hon lovade mig att smita in på Debenhams och kika efter den lilla svarta som även hon tyckte var urläcker på bild.


 


Så nu hoppas jag att den finns i butiken i Stockholm och är liga snygg i verkligheten som på deras hemsida!


En annan kollega var inne på kontoret idag trotts att hon har semester. Hon berättade att hon varit i Vingåker här om dagen med familjen och vart glatt överraskad då man öppnat en Scorett outlet där. När jag, Camilla, Nadja och Sang åkte till Lidköping för att möta våra konsulter på Guide för några veckor sedan så var det en just en sådan butik intill kontoret. Gissa vart vi tjejer gömde oss innan hemfärd?! Hittade ett par replay skor som jag så bittert ångrar att jag inte köpte då. Men har jag lite tur så lyckas jag flörta till mig en Vingåkers/Katrineholms resa i helgen. Kanske lyckas man hitta ett par snygga jeans också när man ändå är i farten menar jag!

Veronica


Första körlektionen avklarad!

Nu är första lektionen avklarad och det gick mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Stressade så in i bomben innan och hade magknip så jag trodde jag skulle grina. Väl på plats stod min läare och väntade så snällt vid BMW'n som vi skulle köra.


Han körde ut mot en större parkering i stan och stämde samtidigt av hur jag kände inför allt, vad jag tyckte var mina brister etc etc. För att dämpa min nervositet prata vi även lite allmänt skitsnack innan vi var framme.


Väl på plats så började vi med att krypköra både framåt och bakåt vilket inte var några problem alls. Vi testade att backa in i en parkeringsruta och ställde däcken mot gatkanten så jag fick grepp om vart jag har bilen och hur långt bak man kan komma om det inte finns hinder i vägen. Vi körde även döda vinkeln, start stopp, utkörning från vägkant... Dock hade han glömt att säga en ganska viktig detalj till mig. Bilen är lite speciell för när lägger ur växel och släpper på kopplingen så stänger bilen av sig självt. Gissa om jag blev förvånad när detta hände första gången, min handledare började fnissa lite och sen kom det där "ja just ja.. jag glömde säga.."


Sen blev det lite "tuffare" då vi åkte ut  i trafiken och det vart lite rondeller, korsningar, mindre uppförsbackar, återvändsgränder och massa trafik. Men tro det eller ej, jag var lugn som en filbunke och det gick kalas. Fick till och med lov att köra tillbaka till skolan och fick ett plus i kanten för att jag tittade bra i speglar och bromsade mjukt. För denna gången blev det ingen hemläxa!

Veronica


Körskolan

Ringde nyss till bilskolan för att höra angående mina körtider som de bokat upp. Det har ju varit lite olyckligt då killen som tog emot mia papper råkade stoppa dem bland sina privata papper och gått hem för semester. Men han ringde ju förra veckan för att stämma av en körtid för att sedan sätta sig ner och boka upp resterande körlektioner. Har sedan dess inte hört något kring detta och normalt sett brukar de skicka hem pappret med alla tider om man inte sagt att man kommer ner och skall plugga eller dyl. Så jag hörde mig för och då hade de bara inte skrivit ut dem utan planerat att jag skulle få dem idag när jag skall köra.


Passade även på att göra lite forskning då jag inte har den blekaste om vem killen jag skulle köra med är av alla som jobbar där. Jag har gått och haft ångest över att jag ska få köra med killen som haft teorilektionerna då han stressar upp mig. Han är en sådan där som är över allt och ingenstans och tjenis med alla. Och nu behöver jag väl inte ens be er att gissa vem det är jag skall få köra med idag... Nåväl som Nadja sa, det kvittar vem det är man kör med de första gångerna då det förmodligen kommer gå rätt kasst oavsett. Men jag kan inte heller låta bli att tänka "Why... Why me?? Vad har jag gjort för att förtjäna detta?". Nåväl ska inte hänga ut den stackars killen han är ju verkligen jätte trevlig det är bara jag som är larvig och extremt nervöst lagd!

Veronica

RSS 2.0