Semester



Idag har första dagen på semestern börjat på riktigt och det måste jag säga känns underbart. Dock kommer denna dag gå i städandets tecken. Skall dammsuga, torka av golven, tvätta fönstren om solen fortfarande vill skina, diska, tvätta bilen och dammsuga bilen. Nästan så man vill klistra på ett leende och visa tummen upp.


Transformers var för övrigt en film som helt klart är värd att se. Tror dock att den skall upplevas på bio för att få ut alla ljudeffekter och den där upplevelsen av storhet som filmen inger. Det komiska på bion den här gången var nog jag och älsklingen? Eller ja i alla fall våran ENORMA godispåse. Den var väl 4 gånger större än alla andras. Tabbe nummer två gjorde förståss vi igen och det var att nocka huvudet med varandra. Men trotts detta så var bio-kvällen ett stort plus i kanten.


Igår vart det ju ett mer eller mindre misslyckat försök av "före och efter" så jag tänkte ge det ett försök igen. Här nedan följer först före bilden (även fast det inte lär vara så svårt att förstå) och sedan efter bilden

Köket

    

Vardagsrummet
 
    

Stora sovrummet

    

Lilla sovrummet "Lilla gröna"

    

Veronica


Före och efter...

I fredags var Jessie på besök. Började med att hon kom och hämtade upp mig på jobbet och där efter åkte vi ner mot stan för att dra en shoppingrunda. Började med att stoppa i oss lite mat så det vart en potatisgratäng med kycklingfilé. Det hela slutade med att vi båda hade rätt skapligt ont i fötterna och hade hittat en hel del fint. Köpte en jacka från H&M som jag är super nöjd med, ett svart basic linne, en svart basic kofta med stora svarta knappar, en brun kortärmad skjorta med puffärm och en grå lite längre kofta med fickor och stora knappar. Där efter åkte vi hem till mig och hade guidad tur med tillhörande kaffe. Pratade lite om allt mellan himmel och jord och bestämde oss framåt 21 att gå ner mot stan och stoppa något i magen. Vi hamnade på Perôngen och åt deras grillbuffé. Till min stora förvåning står en gammal kollega som grillmästare och gjorde ett väldigt bra jobb med både grillningen och det sociala arbete det handlar om när man visar ansiktet utåt. Verkligen en super dag! Jätte tack för trevligt sällskap. Jessie, Robert hälsar att du är rapp i dina kommentarer och att han gillade dig skarpt!


Lördagen gick åt till att sovas bort. Tror vi bestämde oss för att gå upp omkring 12.00 vilket kändes oerhört skönt att kunna göra utan att känna att hela helgen gått åt till ingenting. Kikade även runt på nätet för att se om det fanns något roligt att göra under semestern. Hittade en mini weekend till Tallinn med två nätter på båt och två nätter på ett spa hotell vid namn Tallink Spa & Conference Hotel. Det var ett grymt löjligt pris men förståss var vi för sent ute för att få plats då hotellet var fullbokat under de dagarna vi kunde avsätta.


image14
Bild från pool anläggningen på hotellet.

Åkte senare på kvällen över till PO och Hanna för att kika på "The Hills Have Eyes 2". Så jäkla vidrig film det där är. Ok när det är ?monster? med i filmer men när det är deformerade människor med väldigt udda beteenden i olika åldrar då blir det bara vidrigt. Hade nog glömt av hur äcklig jag tyckte att första filmen var?


Idag söndag har också gått i sömnens tecken. Dock har vi hunnit göra en del under dagen så som att köpa fler dosor att ansluta Tex. lampor till våran dosa, detta för att de två lataste i stan skall slippa springa runt som yra hönor och släcka lampor över allt. Vi har även kikat på klinkers till hallen, kikat på nytt tangentbord och mus till datorn, bokat biljetter till kvällen då vi planerat att kika på Transformers. Har också pratat ett tag med Frida om mina påfund med att hon och hennes sambo skulle fira deras ett årsdag i fredags. Inte bara dagen var fel för deras fest utan även mitt påfund att de skulle fira ettårsdag. Jag vet inte vart jag får allt ifrån men en sak är helt klart och det är att mina ?hästar? tagit semester även dem! Fick under gårdagen lite bilder från renoveringen av våran lägenhet så tänkte roa er med lite före och efter bilder.

Bilderna före/under renovering:

        

Första bilden är taget i köket, andra i vardagsrummet, tredje i stora sovrummet och sista bilden är från "lilla gröna" . Bilderna efter renoveringen kommer senare under kvällen eller under morgondagen. Nu väntar Transformers!

Veronica


Lite smått och gott

Då har äntligen nya IKEA katalogen kommit. Eller ja i alla fall den webbaserade. Så den har jag bläddrat igenom som snabbast på morgonkvisten. Nu väntar jag bara spänt på att den skall ligga innanför dörren och vänta på mig en morgon. Är det någon mer än jag som får halvdesperata behov av att möblera om hemma, förnya och byta möbler helt när denna katalog dimper ner? Man skulle ha ett lager någonstans eller ett enormt förråd där man kunde ha alla möjliga möbler. Är det något jag har svårt att göra mig av med så är det möbler. Det kan ju komma tillbaka när som och man kan ju oftast förnya dem med enkla medel. Här är några av de saker jag skulle behöva införskaffa mig till "lilla gröna" hemma. Det som saknas är den vita fåtöljen som jag nämnt i tidigare inlägg och en eventuell vit fårskinnspäls.


image13
 

Idag kommer Jessie på besök och som om inte det vore nog så kommer även en annan föredetta jobbarkompis från samma företag på besök för lite shopping och fika. Trotts att regnet öser ner så är den här dagen helt klart en toppen dag! Idag är också sista dagen på jobbet inför semestern. Skall bli skönt att få vila upp sig lite och sen komma tillbaka med nya krafter.

Veronica

Music is my way of thinking



° David Guetta - Love Is Gone
° 4 Strings - Let It Rain
° Roger Sanchez - Another Chance
° Chemistry - Desire [Dj Shog Remix]
° 4 Strings - Until You Love Me
° Basic Element - To You


 


                                                                   



Veronica


Dålig start på dagen?

Ja det kan man minst sagt säga. Det började med att jag var lite sen hemma och fick typ småspringa för att hinna i ?tid? ner till bussen. Brukar alltid vara där 5-10 min innan annars får jag typ panik över att jag skall missa bussen. Ser att bussen står på fel hållplats men beger mig mot den som bussen skall avgå ifrån. På vägen dit finns en tavla med info om vart bussen skall avgå ifrån och där står inga ändringar så jag slår mig ner och väntar. 5 min senare kommer bussen emot hållplatsen och chaffisen tittar mig rakt i ögonen och svischar förbi. Där stod jag som ett fån tillsammans med en till person som skulle med samma buss. I ren panik ringde jag min sambo som inte svarade. Hittade sedan numret till bussbolaget och ringde upp dem och klagade. De sa att de skulle skicka ut en buss omgående och förvisso kom det en buss 5 min senare. Men den skulle ju inte avgå förens 20 min efter det.

Till min stora förvåning nästan framme vid jobbet stiger det fram en herre mitt i vägen och går som om det regnar och allt är frid och fröjd. Varpå en oldie uttrycker sig ljudligt i bussen "Chaffisen får 10 poäng om han kör över honom. Älgjakten har börjat." Jag som ALLTID trott att oldies var av snäll karaktär i alla lägen. Tänk vad fel man kan ha. 

Väl på jobbet så fungerar inte min mail. Så kan inte jobba när jag inte kommer åt mitt jobb som finns på min mail. Så nu sitter jag och väntar på att min chef skall komma. 

Utöver morgonens bravader så är det en jäkla fin dag. Solen lyser för första gången på länge! Jag hoppas vi får mer sol innan det är dags för hösten att komma.  

Satt även och tittade på en weekend till ett spa hotell i Tallin igår så skall ringa och se vad det kan tänkas kosta. Behöver komma bort en stund och jag vet inte riktigt vad jag vill göra ännu. Det kommer säkert sluta med att man sitter hemma och sover bort sin veckas semester. Men man kan ju alltid ge det ett ärligt försök.

Veronica

Synder

Igår var vi över till svärmor och sambons syster för att gratta henne i efterskott. Självklart har svärmor ställt sig och lagat mat plus att vi fick en massa kakor, bullar och andra saker med massa socker. Att jag somnade i går kväll efter denna sockerupplevelse är helt oförståeligt för mig. Fick även se vad sambons syster fått utav hennes vänner och hon verkar ha en hel del människor som bryr sig om henne. Hon fyllde 17 år och ett par av hennes killkompisar hade vart iväg och köpt henne ett par jätte fina örhängen. Tyckte det var lite gulligt av dem och imponerad över att de hittat ett par så fina örhängen som passade henne så bra! 

Fick för ett litet tag sen reda på att jag får fin besök på fredag av Jessie. Skall bli så kul att träffa henne igen. Sist var det ju med tårar i ögonen som vi träffades när jag slutade min anställning på föregående jobb. Blir nog en shoppingrunda, lite fika och en rundvandring i mitt hem. Har pratat ett tag om att vi skall åka på hembesök hos varandra och nu blir det första av vilket gör mig enormt glad. 

Fick ett tips av Nadja om att kika på koftor/cardigans etc. på La Redoute. Så nu har jag hittat ett par tröjor som jag vill ha. Har även hittat ett par armband som kommer från chique och ett skärp från angelwear.

image8


Fick mina lönekuvert igår och det var en glad överraskning då jag fick mer än dubbelt så mycket än jag trott att jag skulle få. Jag tror det finns någon där uppe som trotts allt vill mig väl trotts mina synder!

Veronica

Glass

Japp, då har man käkat Slagsta glass med Nadja. Vi har den stora äran att ha Slagsta Glass husvagnen på besök på bakgården den här veckan. Och man är väl inte den första som klagar! Men nu sitter vi båda och mår pyton av all glass och själv har jag fått vad jag brukar kalla det för "biaffra mage". Så knappen på byxorna åkte visst upp... I eftermiddag blir det kalas hos sambons lillasyster som fyllde år igår. Så jag förmodar att det inte var den sista sötsaken jag stoppar  i min mage idag.

Stod även en skylt på bakgården om att de skulle ha BBQ på torsdag så nu är jag MEGA sugen på att plocka upp våran grill. Förstå vad mumma med färskpotatis, svampisar, morötter, salt, olja och lite mejram.. Slänga in det i ugnen och kasta ihop en god sallad med feta ost och sen en god köttbit till. 

Vad mycket mat prat det blev helt plötsligt!

Från det ena till det andra. Jag måste hitta en cardigan eller någon tjockare tröja som jag kan ha här på jobbet. Jag hittar inget alls som verkar kul. En massa basic cardigans hittar jag ju förståss men nje jag vill ha nått som är det lilla extra. Lite längre mudd på ärmarna eller kanske ner mot midjan. Någon kul ficka eller en basic cardigan med fina stora eller blänkande knappar kanske? Tips?

Veronica


Kratta

I natt har jag sovit som en kratta. Vaknat stup i kvarten gått upp plockat med något och sen ner i sängen i gen och försöka sova. Totalt värdelös natt! Men snart har jag en semester att blicka fram emot. Vet dock inte riktigt vad jag skall hitta på under semestern men nått med att inte anstränga sig allt för mycket kommer det att bli. Jag behöver få vila och bara vara.  

Jag beställde förresten efter stövlarna, så nu väntar jag med spänning för att se om de är något att ha heller om de skall tillbaka fortare än de kom hem. Jag behöver verkligen införskaffa mig fler skor. Mer mängden av dem som finns i mitt hem är fula som stryk, sommar skor eller i akut behov av om klackning. En dag på stan för att hitta lite kläder skulle ju inte heller skada direkt. Dock vet jag inte vad jag är ute efter...

Här om dagen fick vi upp lite inredning till lilla sovrummet som saknats ett tag. En lampa och en gardinstång med tillhörande gardiner åkte upp. Riktigt nöjd med resultatet och lika glad blir jag varje gång jag inser vilka fenomenala lösningar IKEA har. De är mästare på förvaring, små utrymmen och erbjuda ett sortiment som är helt fantastiskt.

Veronica

Fredag

Japp, då har den dagen man längtar mest till under hela veckan kommit. Nu är det bara 8h kvar av den här dagen sen skall jag? Ja vad ska jag göra? Sova? Slappa? Träna? Sola? Det återstår att se. Här om dagen införskaffade jag mig ett par nya skor då ett par av mina andra bestämt sig för att gå sönder. Typiskt att favorit skorna alltid är dem som skall gå sönder. Så här är de nya

 

Sen har jag även hittat ett par andra som jag är lite små sugen på men jag vet inte riktigt.



Skall även beställa gardiner från samma företag in till lilla sovrummet hemma som jag tror kommer passa ihop med den gröna fondväggen och de vita väggarna. Hemma är vi lite oense om vilken fåtölj vi skall införskaffa in till sovrummet. Själv vill jag ha en vit fluffig sak exempelvis Ektorp från IKEA. Medan sambon vill ha något i stil med Poäng. Har än så länge inte hittat något annat kul att ställa i hörnet och lägga någon/några fina kuddar och en pläd/filt på. Har haft en idé om en sådan där stor Fatboy kudde i vitt men tror inte den kommer göra sig så bra där inne. Den kommer försvinna i allt annat och det var väl inte riktigt meningen med den. 

Försöker även febrilt komma på vad man skall hitta på till semestern då det lutar åt att bli hemma i Sverige för våran del. Skulle vilja åka till stendörren men då får det ju gärna vara lite finare väder eller i alla fall uppehåll och mindre blåst. Kanske ta en sväng förbi Factory outlet i Vingåker för att införskaffa lite nya jeans och kanske en kostym. Fler tips tas gärna emot.

Veronica

Så föll även jag ner i "träsket"!



Har länge funderat på det här med att blogga men aldrig tagit mig i kragen och orkat ordna upp det. Jag vet inte vad jag förväntar mig att få ut av att blogga men jag hoppas det kommer nått gott utav det.

Bilder och en snyggare design får ni nog vänta på ett tag tills jag lyckats klura ut något vettigt.

Vem är jag då kanske en del av er undrar så här följer lite kort fakta. Jag är en lätt sprallig tjej vid namn Veronica på 23år som älskar min sambo och inredning högt över annat. Fritiden går åt att renovera vår gemensamma bostadsrätt vi köpte hösten 2006 och ett par "tappra" försök till träningspass när renoveringen inte tar upp vår fritid. Har en lillasyster som egentligen inte är så liten längre och henne "plågar" jag med förfrågningar om klippningar och färgningar. Precis som alla andra så har jag en mor och en far som satte mig till världen och även dem har jag utsatt för mycket bus och tokigheter.  Jag har även under årens lopp hittat ett gäng vänner som livar upp min vardag på sina egna speciella vis. Nu har jag säkert glömt 1000 saker som man skulle kunna berätta om sig själv men det känns som om det kommer att finnas tid att få med det framöver.


Veronica



RSS 2.0